sub

Információk, érdekességek

Ne szégyelld, kezeld! – gyerekek a tetvességről

2012. április 09.

A „Ne szégyelld, kezeld” kampány egyik állomása volt a gyermekek részére meghirdetett rajzpályázat. A beérkezett nagyszámú kedves gyermekrajz azt bizonyítja, hogy a gyermekek ismeretei is bővültek a fejtetvességgel kapcsolatban. Bár, van, amikor a fantázia felülírja a tudást.

Egyre inkább érvényesül a kampány szlogenje: „Ne szégyelld, kezeld!”

A rajzpályázatra mindösszesen 231 darab, különböző technikával készült alkotás érkezett, Nógrád megye számos oktatási intézményéből. (pl.: Szurdokpüspöki Általános Iskola, Ságújfalui Általános iskola, Manóvár óvoda Galgaguta, Általános Iskola Jobbágyi, Aranyalma óvoda Romhány stb.)


A háziorvos tanácsai influenza esetén

2012. március 14.

Minden korosztályból egyre többen keresik fel orvosukat magas lázzal, végtagfájdalommal, rossz közérzettel, influenza-szerű tünetekkel. Évek óta nem volt annyi szövődmény, mint mostanában. Arról, hogy mit kell tenni ezekben az esetben, dr. Komáromi Zoltán háziorvos, országos szakfelügyelő főorvos beszélt.


Vesebetegség rutin vérteszttel szűrhető

2012. március 13.

A vesebetegségek lassan és láthatatlanul alakulnak ki. Komolyabb panaszok, tünetek sokszor csak akkor jelentkeznek, mikor már súlyos a helyzet. Rutin vér- és vizelettesztben már korán láthatóak azok a jelek, melyek a vese betegségeire utalnak. Melyek ezek?


Az endometriózisról — Női szövetek tévúton

2012. március 11.

endometriózisAz endometriózis becslések szerint a nők akár 20%-át is érintő rejtélyes betegség. Leginkább a termékeny korosztálynál jelentkezik, hónapról hónapra komoly fájdalommal jár és kezelés nélkül súlyos szövődménye a meddőség.


Magas vérnyomás - mérésről, szövődményekről, gyógyszerekről

2012. február 25.

érfalInkább felkaron mérős vérnyomásmérőt ajánlanak a magas vérnyomással küzdőknek. Fontos a gyógyszeres kezelés mellett az életmódtanácsok betartása, és leghatékonyabban a személyre szóló kezelés tudja kezelni a hipertóniát.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...166167168...236