sub

Információk, érdekességek

„A táskámban rúzs helyett ma már pelenka van” – Som Balogh Edina

2017. augusztus 16.

A csinos színésznő megmutatta milyen, ha gyerekekkel indul útnak…
Mindenki ismeri a titokzatos női táskákat, amelyek közelébe a férfiak inkább ne is merészkedjenek, és amelyeket bármennyire is telepakoltunk, mindig akad egy kis hely a “legfontosabb” dolgok számára. Ahogy a nők általában, Som Balogh Edina sem bíz semmit a véletlenre. Azonban mióta édesanya lett, a táskájába is egészen más dolgok kerülnek, mint korábban.

Játszószőnyeg, kissapka, pelenkázó szett, mindenféle színes játék: az anyukák titkos fegyvertára, ami nélkül egy lépést sem tesznek. Nem is csoda, hisz egy kisgyerekkel bármelyik pillanatban előfordulhat egy véletlen baleset, amikor indulhat az újratervezés, és olyankor bizony jó, ha kéznél van néhány fontos kellék. Arról nem is beszélve, ha hosszabb útra készül az ember.

„Sokféle táskám van, de amióta a gyerekek megszülettek a praktikumot is szem előtt tartom. Persze nekem nem gond bármekkora bőröndöt telepakolni, viszont a táskámban rúzs helyett ma már leginkább pelenka van” – kezdte viccelődve Som Balogh Edina.


Egy kutatás megtalálta a hosszú, harmonikus házasság titkát

2017. augusztus 03.

Hogy meddig lehet harmonikus egy házasság sok mindentől függ, de egy Utah-i Egyetemen készült kutatás* szerint jelentősen befolyásolja az életkor is, amikor a pár kimondja az igent. Az eredmény szerint ez egy olyan fontos szempont, ami jelentős hatással van egy házasság sikerére.    

Rögtön a lényegre térve, a szociológiai vizsgálat legfontosabb megállapítása, hogy a legnagyobb sikerrel kecsegtető korcsoport a házasságkötés szempontjából a 30-34 éves korosztályé, akik 90% eséllyel élnek boldogságban az esküvőt követő ötödik évben is.

A fiatalabban és az idősebb korban házasulók is nagyobb kockázatot vállalnak az elemzés szerint. A kutatás adatai szerint a legkockázatosabb a 20 évesnél fiatalabb korban kötött házasság, melyeknek közel 40% végződik válással öt éven belül, de a 20-24 éves kor között kötött frigy hosszú távúsága is igen bizonytalan, mert a párok több mint negyede szintén nem ünnepli közösen az ötödik házassági évfordulóját. Talán meglepő, de a harmadik legkockázatosabb életszakasz a 35 év felettieké, akiknek 17% esélyük van rá, hogy öt éven belül búcsút mondanak egymásnak, hasonlóan a 25-29 évesekhez, akiknek alig pár százalékkal jobbak csak az esélyeik. A válás valószínűsége tehát a húszas éveink végéig csökken, majd a harmincas éveink elején újra nőni kezd, 32 éves korunk után évente 5%-kal.   


A repülőn jött a világra, egész életében ingyen utazhat a légitársaság járatain

2017. július 03.

Egy Indiába tartó repülőgépen, több mint tízezer méteres magasságban jött a világra egy bébi, aki egész életében ingyen utazhat a Jet Airways indiai magán-légitársaság járatain.

A Szaúd-Arábiából indult járat legénysége és egyik utasa, aki képzett ápolónő, 10 688 méteres magasságban segítette világra a koraszülött babát vasárnap – írta a BBC News.

Az édesanyát és kisfiát kórházba szállították, miután a Boeing 737-es gép leszállt Mumbaiban. A légitársaság közlése szerint az anya és a gyermek is jó egészségnek örvend.

A vállalat köszönetet mondott a legénységnek és Mini Wilson ápolónőnek a helytállásért.

A Jet Airways hozzátette, hogy ez volt az első alkalom, hogy gyermek született az egyik úton lévő járatán.

Idén áprilisban a Turkish Airlines egyik Isztambulba tartó gépén, csaknem 13 ezer méteres magasságban hozta világra kislányát egy 18 éves guineai-francia nő. A legtöbb légitársaság nem engedélyezi a repülést a 36. héten túli terhességek esetében, és ezt megelőzően is orvosi engedélyhez köti a várandós nők felszállását.


Az egyensúlyt kell megtalálni! - Beszélgetés Pásztor Annával

2017. július 02.

Többszörös Fonogram-díjas énekesnő, előadóművész, színész, táncművész, az Anna and the Barbies együttes énekese, kreativitását már csak mérhetetlen energiája szárnyalja túl. Pásztor Annára oda kell figyelni, akár a színpadon képviselt összművészeti produkciójáért, akár ebben a beszélgetésben érdekes és értékes gondolataiért.

  • Honnan van benned ez a mérhetetlen energia?

– Úgy gondolom, hogy minden művészeti ágban a megcsillanó tehetség vagy energia egy kapott dolog. Az ember az univerzum szépségét, az univerzum erőit közvetíti, és abból is táplálkozik. Minden művészben a tehetség a világ szépítésére kapott ajándék, amit tovább kell adni.
Nekem az íráskészség a legerősebb ajándék a sorstól, az emberekhez való szólási képességem.
Ehhez tanultam egy kis táncot, színházat, irodalmat, ami nekem ahhoz kellett, hogy mint egy reneszánsz ember, ki tudjam fejezni a lehető legtöbb eszközzel, amit át akarok adni az embereknek, és úgy legyen ez egy kerek egész.

  • Mik jelentenek örömöt számodra az életben?

– A világomban, az életemben, amikor egyensúly van, akkor szerintem bármi örömöt jelent. Amikor kiegyensúlyozott vagyok, és meg tudom élni a pillanatot, akkor szinte teljesen mindegy, hogy a nagyszínpadon vagyok vagy a fürdőkádban a gyerekekkel. Amikor le tudom magamat nyugtatni, meg tudom állítani a pillanatot, és meg is tudom élni, a maga teljességében, az bárhol és bármikor öröm. Igazából lehet ez egy utazás közben, takarítás közben, de lehet sírás közben is.
Amikor a pillanatban megtalálom a másodpercnek a kitágulását. Ez teljesen random módon működik. Ez nincs sikerhez, sikertelenséghez, különböző dolgokhoz hozzákötve. Viszont az embernek küzdenie kell, és azon lenni, hogy mindig készen álljon és befogadó legyen.

Ez nem olyan nagyon nehéz, csak koncentrálni kell rá. Én próbálok odafigyelni arra, hogy ne billenjen föl az egyensúly. Egy erős és heves jel mindig mutatja a borulást.

Pl. a türelmetlenség, rosszkedv, fáradékonyság, esetleg egy betegség, bármi ilyesmi. Ilyenkor az egyensúlyt kell keresni, és akkor megint lehetnek boldog percek.


Szigorúan szabályoznák, mikor mehet haza az anya egy nappal a szülés után

2017. július 01.

Rendkívül szigorú feltételekhez kötnék, mely esetekben mehet haza 24 órával a szülés után az anya és az újszülött a kórházból – mondta a Jahn Ferenc kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának vezető főorvosa hétfőn az M1 aktuális csatornán.
Csákány György elmondta, nem lehetne például hazaengedni az első gyermekét világra hozó nőt, a császármetszéssel szülőket, valamint azokat, akiknél komplikáció lépett fel szülés közben.

Hozzátette, az eddig megszokott három nap benntartózkodásra a finanszírozás miatt volt szükség, nem szakmai szempontok miatt.

Aki megfelel az előírásoknak és haza akar menni, az mehet, aki viszont maradni szeretne, annak nem kell mennie – jelentette ki Csákány György.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...139