sub

Információk, érdekességek

10 tévhit, amit gyakran igazságnak tartunk

2018. szeptember 07.

Közhelynek tűnnek majd az alábbi kijelentések. Sajnos, az emberek többsége azt hiszi, valóban igazak - mert egyértelműnek gondoljuk, hogy azok. Így érezzük. Pedig ha mögéjük látunk, rájövünk, hogy messze vannak az igazságtól. Lássuk a 10 leggyakoribbat… 

1. Az „egyedül” azt jelenti, hogy „magányosan”: az, hogy valaki egyedül van, nem jelenti feltétlenül azt, hogy magányos is. Ahogyan a „kapcsolat” sem mindig egyenlő a boldogsággal. Az egyedüllét sosem okoz akkora magányosság érzetet, mint egy rossz párkapcsolat. Ha a dolgok nem mennek jól, tartsunk szünetet és töltsünk el egy kis időt egyedül! Először magunkat találjuk meg, fogadjuk el saját értékeinket – és legközelebb, ha párkapcsolatunk esetleg „süllyedni” kezd, már ki tudunk úszni biztonságosan a partra.

2. A boldogság akkor jön, ha mindenünk megvan, amit szeretnénk: az, hogy boldogok vagyunk, nem jelenti egyben azt is, hogy már nem vágyunk semmi többre. Inkább azzal egyenlő, hogy hálásak vagyunk azért, amink már van, és türelmesen várjuk, amit még el akarunk érni, meg akarunk szerezni. Néha azon kapjuk magunkat, hogy valami nagyra vágyunk, ezért elfelejtjük észrevenni a kisebb dolgokat, melyek megszépítik az életünket. Mondjunk hát köszönetet még ma mindenért. Jusson eszünkbe, hogy ezek a „régi szép napok” egyszer még hiányozni fognak nekünk.


Csobot Adél: Úgy érzem, a második kisfiunk lesz a főnök a családban

2018. augusztus 28.

Csobot Adél el sem hiszi, hogy már csak néhány hét, és újra átélheti azt a csodát, amit bő két éve érzett először. Akkor májusban repült feléjük a gólya, és érkezett meg az énekesnő és Istenes Bence első kisfia, aki immár hamarosan kistestvérének örülhet. A család újra apás szülésre készül, Natant pedig egyre jobban izgatja a mama pocakjában rugdalózó öcsike.

Az énekesnő még nincs 25 éves, de fiatal kora ellenére hamarosan kétszeres édesanyának mondhatja magát. Nagyon boldog, és szószólója lett a gyermekvállalásnak, arra buzdítva kortársait, hogy ha tehetik, mihamarabb vállaljanak gyermeket. A sugárzóan szép Adél azt vallja, hogy a nőiség kiteljesedéshez vezető út egyik mérföldköve a terhesség és a szülés. De vajon a mostani várandósságát hogyan éli meg? 

Kicsit talán nehezebben – válaszolta a fenti kérdésre Csobot Adél. Könnyebben elfáradok, de ez érthető is: rengeteg programunk van Natannal, ráadásul tombol a nyár. Az első terhességem vége tavaszra esett, bevallom, ezt a szakaszt a nagy melegben már néha nehezebben viselem – mondta el Adél, és az is elárulta, már kisfia is nagyon várja a tesót.
Sokszor puszilgatja a pocakomat, bár mivel még pici, igazán akkor fogja majd megérteni, hogy négyen lettünk, ha meglátja majd a kistestvérét – árulta el a kismama.

Az énekesnő számára nem kérdés, hogy ugyanannál az orvosnál hozza majd világra a második kisfiát, mint a kis Natant

Ahogy akkor, most is természetes szülésre készülünk, és remélem minden ugyanolyan zökkenőmentes és harmonikus lesz, mint az első alkalommal. Egyértelmű volt az is, hogy szüléskor most is levetetjük a köldökzsinórból kinyerhető őssejteket, ahogy azt Natannál is tettük. Már el is hoztuk a levételhez szükséges csomagot,  amely számos betegségnél segíthetnek nemcsak a fiamnak, de genetikai egyezés esetén a család más tagjainak is – mesélte Adél.


Amikor meghallom a fiam szívhangját, a könnyeimmel küszködök

2018. augusztus 11.

Alig győzzük kapkodni a fejünket mostanában, elképesztő, micsoda bébiboom van a hazai sztárvilágban. Lassan Kulcsár Edináékhoz is megérkezik a gólya, és megszületik a csinos műsorvezető kisfia. Edina nagyon szerencsésnek tartja magát, mert már most egészen biztos benne, nagymamák egész serege áll majd csatasorba, hogy vigyázhassanak Medoxra.

Kulcsár Edina boldogabb mint valaha. Amióta megtudta, hogy kisbabát vár, 2 centivel a föld fölött jár. Szerencsére a terhességével minden a legnagyobb rendben van – sőt, energikusabb mint eddig bármikor.

Ahogy ő fogalmaz, 0-24-ben pörög, mert szeretné, hogy mire megérkezik a kicsi, minden jól működjön.
„Úgy próbálok most mindent felépíteni, hogy ha itt lesz velünk a baba, minden a helyén legyen.  Mázlista vagyok,  mert nagyon sok segítségem van. Csuti a munka terén is mindenben mellettem áll, számíthatok rá. Nem tudom mennyit fogok otthon maradni, ha Medox megszületik, de a munkám nagy részét biztosan otthonról is fogom tudni végezni” – kezdte Edina.


Nyáron is van élet a munkaerő piacon

2018. augusztus 03.

Közkeletű tévedés, hogy nyáron nem érdemes állást keresni. Az igaz, hogy a vezetők, fejvadászok elmennek szabadságra, de ugyanúgy mint te, nem nagyon engedhetnek meg 2 hétnél többet. Ami azt jelenti, hogy a vállalatoknál nem áll meg az élet. Majdnem annyi álláshirdetés van ilyenkor, mint az év többi szakaszában.  

Viszont sokkal kevesebb jelentkező.
Saját tapasztalatom, hogy most, amikor eladókat keresek, sokkal kevesebb jelöltet találtam, mint két hónappal ezelőtt.
Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy te kerülj előnybe! Ilyenkor vegyél egy nagy levegőt és újult erővel, intenzíven keress állást!
Ebben a hónapban már három kliensem találta meg nagyon gyorsan az álom állást és többen járnak interjúkra.

Nyáron is igaz, hogy nem mindegy,  hova és hogyan jelentkezel.

Két feladat vár rád első körben.
 
A legfontosabb, hogy készíts megalapozott terveket. Ennek első lépése, hogy kiderítsd magadról, mik az erősségeid, miben vagy a legjobb. A magyar kultúrában sajnos nem divat saját magunk dicsérete. Inkább azt vesszük észre mik a hibáink, hiányosságaink.
 
Ismerd meg önmagad. Vedd számba mik az erősségeid. Miben értél el sikereket. Mi az, amiért megdicsértek. De még fontosabb, hogy milyen feladatok, állások voltak, ahol jól és eredményesnek érezted magad.

Divat és bizalom: amikor nincs tükör, csak a visszaigazolás - Három látássérült és vak hölgy kalandozása a divat útvesztőjében

2018. július 26.

Lehet egy születése óta vak embernek kedvenc színe? Megbirkózik egy látássérült a sminkeléssel? Vajon hogyan és mi alapján választ magának divatos ruhát az, aki csak hall a trendekről, de nem látja a fazonok és minták közötti különbségeket? Sokan nem is gondolnák, hogy a látássérültek számára is fontos a divat és a csinos megjelenés, így akár egy ruhabolti eladó, sminkes vagy fodrász is hétköznapi hős lehet számukra. Az Arany Bot Díj rájuk is felhívja a figyelmet. Három olyan látássérült és vak nővel beszélgettünk, akinek a divat fontos szerepet játszik a mindennapjaiban.  

„Egy- és hatéves korom között többször műtötték a sérült szivárványhártyámat, ezeknek a beavatkozásoknak köszönhetően tudom érzékelni a színeket” – meséli a látássérült Pfeiffer Zsuzsa, aki tapintással ismeri fel a tárgyakat, de az arcokat nem tudja megkülönböztetni. „Amikor kicsi voltam, mindig más kinőtt ruháját adták rám. Elhatároztam, ha felnövök, igyekszem biztosítani magamnak saját ruhatárat. Nagyon kedvelem a divatot, van butikos ismerősöm, aki mesél az új trendekről, és segít kiválasztani, hogy mi áll jól nekem. A cikláment és a kék különböző fajtáit nagyon szeretem, mostanában citromsárgával ötvözöm, a feketéhez világos kiegészítőket választok. Nagy kedvencem a farmer, csinos sportruhában pilatesezem, és amióta azt mondják, hogy a mozgásnak köszönhetően szép lett a lábam, már térdig érő szoknyát is merek hordani.”


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...149