sub

Információk, érdekességek

A sikeres karrier tíz titka

2018. október 16.

Van egy álmod és azt meg is szeretnéd valósítani? Egyre feljebb törekszel azon a képzeletbeli ranglétrán? Tisztában vagy a képességeiddel? Tisztában vagy önmagaddal? Akkor íme, még hozzáteszek 10 titkot, mi kell feltétlenül a sikeres karrierhez. +Egy meg a ráadás...  

1. Ne add fel az álmaid soha! Ha senki se hisz benned, csak te magad, akkor se add fel, mert csakis úgy érheted el a célod, ha hiszel és bízol önmagadban. 

2. Maradj a realitásnál! Ne vágyj olyan karrierre, ami képtelenség, pl. ne akarj űrhajós lenni, vagy olyan, amihez nincs ambíciód!

3. Dolgozz meg a sikerért! Ha azt szeretnéd, hogy tiszteljenek, becsüljenek, felnézzenek rád, akkor azért keményen meg kell dolgozni. Már a karriered elején meg kell mutatnod, hogy mire vagy képes! Persze nem kell azért a főnök papucsát nyalogatni, de nem árt, ha a karriered elején megfogadod a főnököd tanácsait, elfogadod a segítségét és tanulsz tőle!

4. Tanulni, tanulni, tanulni! Ez egy nagyon régi és bölcs mondás, amely még ma is ugyanúgy igaz. A siker titka a tanulás és a tapasztalatszerzés! Az üzleti világban (is) csak így lehet boldogulni!


A kétségbeesés és a csoda között csak egy lélegzetvétel van

2018. október 15.

Sokszor hallottuk már, hogyha felhúznak vagy választás elé kerülsz, akkor vegyél egy nagy levegőt és számolj el tízig! Hogy ez mennyire lehet működőképes, azt mesélje el egy hiteles ember, egy egyetemi professzor!  

A következő történetet az élet írta, ezért ennél jobb példával nem is lehetne alátámasztani, hogy mennyi félelem és blokk van egy átlagos ember elméjében.
 
A helyszín egy egyetemi előadóterem, ahol a filozófia professzora egy egyszerű kérdéssel kezdte meg az óráját:
- Ha valamilyen okból kifolyólag börtönbe kerülnél mit tennél?
 
Hosszas gondolkodás után csak egy diák jelentkezett, aki így felelt:
 
- Megölném magam. Egyszerűen nem szeretnék tovább élni. - a többi diák egyetértetett a meglátásával.
 
- Remek. De azt is megtudná magyarázni, hogy miért követne el öngyilkosságot?
 
- Természetesen. Nem tudnék a családom, a barátaim, a kutyám és a hobbym nélkül élni. Ezek nélkül pedig nincs értelme az életnek.
 
- Nagyon jó! - mondta a professzor. - Akkor most csináljunk egy gyakorlatot! Mindent pontosan úgy csináljanak, ahogyan mondom! Csukják be a szemeiket, vegyenek egy mély levegőt és addig tartsák bent, amíg azt nem mondom, hogy kifújhatják!

Így kell meggyőzni valakit - ókori bölcsek érvényes 3 tanácsa

2018. október 08.

Szinte minden században és kultúrában elmerengenek az emberek azon, hogyan befolyásolják őket a többiek.  

Szinte minden században és kultúrában elmerengenek az emberek azon, hogyan befolyásolják őket a többiek. A tanácsaikat ma is használhatjuk. Minden nyilvános előadáson, minden beszélgetésben, vagy üzleti tárgyalásban ott rejtőznek ezek a meggyőzési elemek.

Arisztotelész dolgozta ki a meggyőzés első teljes elméletét.

 

A meggyőzés három tényezőjét különböztette meg:
  1. forrás (ethos),
  2. üzenet (logos),
  3. a közönség érzelmei (pathos).

Mindegyik kapcsolatban lefektette a maga józan tanácsait. Azt ajánlatta, hogy a forrás - a beszélő - mutatkozzék egyenes jelleműnek és megbízhatónak. A beszédírók tartsák be a logika szabályait, használjanak színes történelmi hivatkozásokat és képzeletbeli példákat. Meséljenek történeteket.

Az üzeneteket, Arisztotelész szerint, a közönség már meglévő hiedelmeinek a figyelembevételével kell kifejtenünk. A befogadó érzelmeire okvetlenül legyünk tekintettel. Aki mérges, másként viszonyul szavainkhoz, mint aki jól érzi magát.
Arisztotelész leírta, hogyan kelthetjük föl a különböző érzelmeket (harag, barátság, félelem, irigység, szégyen) a hallgatóságunkban, és elemezte, miként állíthatók ezeket a meggyőzés szolgálatába.


A NŐ olyan, mint a gyémánt - sokoldalú

2018. október 07.

Egy régi szólás szerint: Ha egy úri asszony azt mondja nem, akkor az azt jelenti, talán. Ha azt mondja, talán, az azt jelenti, igen, ha azt mondja, igen, akkor az nem úriasszony. Ugyanakkor, ha egy diplomata azt mondja igen, az azt jelenti, talán, ha azt mondja, talán, az azt jelenti, nem, ha azt mondja, nem, akkor az nem diplomata.  

Rámenős (magabiztos) hárpia (szipirtyó, házisárkány), vagy álmodozó próféta, fondorlatos femme fatale, vagy az anya példaképe. Ezen változatos oldalait a nőknek amazonnak, madonnának, kurtizánnak vagy anyának nevezte el Linda Franklin angol pszichológusnő. Ő próbálkozott e négy alaptípus jellemzőinek leírásával. Mások könyvet, sőt könyveket írtak és írnak ezen témáról, de a kategóriák meghatározása tulajdonképpen Karl Jung, a híres svájci pszichológus munkásságán alapszik.

Természetesen egy pillanatra sem szabad azt hinni, hogy ezek az alaptípusok tiszta formájukban léteznek, hiszen minden ember (nő) egyedi és egyszeri. Ahogy Ady írja : ”vagyok, mint minden ember, fenség, titok, északfok idegenség”.....,vagy ahogy Madách mondja : „mily csodás kevercse jónak és gonosznak”.

A kategóriák inkább azt mutatják, hogyan látják magukat a nők, de méginkább a férfiak és mik a társadalom elvárásai, helyeslik és elismerik, vagy elvetik ezeket a magatartásbeli jellemzőket. Hiszen vegyük figyelembe, milyen nagy közvetlen vagy közvetett befolyással rendelkeznek az egymástól nagyon nagyon különböző nők a modern társadalomban, nem is beszélve a művészetekben. (főleg irodalomban és filmben érzékelhető általános és tartós népszerűségük.)


Karrierváltás: nézzünk szembe önmagunkkal

2018. október 06.

Ahelyett, hogy időnket olyan dolgokra vesztegetnénk, amelyek nem okoznak valódi örömet, ismerjük fel a bennünk lévő potenciált és a saját életünk alakításában játszott szerepünket. Ezután válasszuk ki és valósítsuk meg az értékeinkhez, motivációinkhoz és hitünkhöz legközelebb állót - vallja Kránitz Éva karrier-tanácsadó és coach, akivel karrierváltásról, önmegvalósításról beszélgetett Kertész Dalma.  

- Miért fogalmazódik meg általában az emberekben a váltás gondolata?

- Amikor belső igényeink és külső valósághelyzetünk között már nagy a szakadék - azaz, amiben hiszünk, ami igazán fontos a számunkra, nem tükröződik vissza a körülményeinkben - jó okunk van arra, hogy olyan irányba forduljunk, ami motivációinknak jobban megfelel.

- Tapasztalatai szerint mit várnak az emberek a munkájuktól?

- Nagy egyéni különbségek lehetnek ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Mélyebb rálátásom leginkább azoknak az embereknek a gondolkodásmódjára van, akikkel vezetőfejlesztőként vagy karrierváltás kapcsán dolgozom. Ez egy magasan kvalifikált réteg: szakemberek, vezetők, kisebb mértékben vállalkozók és művészek ők, többnyire 30-50 éves kor között. 2009-ben végeztem egy fókuszcsoportos kutatást ebben a témában, akkor klienseim leginkább megfelelő egzisztenciát, a megszokott életszínvonal biztosítását, (akár külföldi) karrierlehetőségeket, stabilitást, értelmes, motiváló feladatot, fejlődési lehetőséget, valamint - kisebb mértékben - az önmegvalósítás lehetőségét várták el munkájuktól.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...361