sub

Információk, érdekességek

Készüljünk az óvodára!

2017. augusztus 20.

Kedves Cidriző Szülőtársak! Gondolom mindannyiunk, akinek most lesz óvodás a gyereke, a tíz körmét lerágja nagy izgalmában mostanság, ahogy közeledik az óvodakezdés időpontja…

Hát, igen: harcra fel! Kitartást!

Mostantól minden más lesz!

Kisfiunk/kislányunk óvodába kerülése változást hoz az egész család életében. A kicsi elkezdi önálló, anya-apa nélküli életét, az anyuka meg kilép újra a világba, munkába áll. Ez mindenkire hatással lesz a családban. A kicsik új, társas élményekkel ismerkednek, míg anya megtanulja lassan, milyen két szerepben 100%-osan teljesíteni: a munkában is és anyaként is, teljes figyelemmel. És ha mindezt meg is ússza a két fél: se a gyerek, se az anyuka nem borul ki egy hónap múlva, akkor ott van még apa, akire mindez külön nyomást gyakorol. Nyugtatni-segíteni a gyereket, és támogatni-segíteni a társát.

Ha ezt kibírjátok, akkor már csak az iskolakezdés lesz ennél sokkolóbb ???? De az még messze van, elég most a “magunk baja”.  Sokat fogunk még beszélni az óvodakezdésről itt a Bébik, kicsik és nagyok oldalain, most csak azt szeretném megmutatni nektek, milyen könyvekkel segíthetünk a gyermekeinknek felkészülni az óvodakezdésre.

Azt ne felejtsétek: nem kell nagyon rágörcsölni a dologra, de a túl nagy lazaság sem tanácsos! A gyermeklélektan hivatásos ismerői szerint minden nap célszerű néhány mondatban beszélni valami óvodás témáról, s a közös könyvnézegetés sokat segíthet a gyermeki szorongások oldásában. És nem mellesleg a mi lelkünk és szívünk is felvérteződik szeptemberre…


Mindenki képes saját maga legjobb életét élni - vallja Lieszkovszky Katalin, aki élsportolóból lett segítő

2017. augusztus 19.

A sport oltárán beáldozott komplett gyerekkor, az apai szigor, az edzések monotonitása - majd a hirtelen kitáruló világ, az összes színével, ízével, illatával, a titkokkal, amelyeket rejt. Lieszkovszky Katalin mindkét szélen járt, ismeri a kemény küzdelmet, a kitartást, céltudatos, és mindezeket a pozitív tulajdonságokat remekül hasznosítja a segítői pályáján is.  

 

Mi a küldetésed, miért lettél segítő?
Nagyon sok volt a szenvedés az életemben, 24 éves koromra, már többet tapasztaltam, mint máséleteken keresztül sem...  ez indította el a keresésem. Elkezdtem keresni az élet mélyebb értelmét, egyre mélyebben és egyre szenvedélyesebben akartam megérteni, hogy mi van mindez mögött. Miért vagyunk itt a földön, ki vagyok és mi a dolgom. Ezen az úton nagyon sok élmény és tapasztalás ért. Közel húsz éve kezdődött... Így tudtam feloldani és megoldani a saját nehézségeimet és ha már túljutottam rajtuk, úgy éreztem tovább kell adjam a tapasztalataimat más emberek javára is. Segíteni másokat is abban hogy megértsék és feldolgozzák a sérüléseiket, szenvedéseiket, bármiből is fakadnak.  Felhívni a figyelmet arra, hogy nem visz sehová az önsajnálat, mindenki képes  saját maga legjobb életét élni, aki tesz lépéseket ezért. 
A szív és az elme összhangba kerülése a cél, a tudatossággal csökkenthető a szenvedés  és a stressz.  Így válik képessé az ember  megvalósítani  magas szinten,  ami a sorsában rejlik! 
Küldetésemnek érzem segíteni a párkapcsolatok és a család működésének harmóniáját. Sokat foglalkozom a mai kor (Vízöntő kor) sajátosságaival, ami megjelenik a Női és Férfi viszonyokban. Nagy változáson megyünk keresztül, amire nem mindenki tudatos még, ennek következtében érzékelhető egyre több nehézség a mai kapcsolatokban. Hiszek benne hogy a fejlődés záloga a szeretet helyes működtetése ezekben az időkben is.

Hú, elég sok mindent elsoroltál most egyszerre! Ezek mind nagyon komoly célkitűzések, és érezni, hogy megélt élmények állnak a célkitűzéseid mögött. Mi minden történt veled?
Jól látod, nekem is meg kellett küzdenem a saját sorsommal. Nagyon korán váltam profi sportolóvá, hiszen 6 éves koromtól versenyeztem, és 10 éves koromra már fizetett, profi úszó lettem. Önálló akaratom nem lehetett, édesapám olimpikont akart faragni belőlem. Sok szenvedéssel járt ez az út, a testi és a lelki fenyítés is része volt az első 14 évemnek. Ezek a gyötrelmek később a párkapcsolataimban is megjelentek, de ne szaladjunk ennyire előre. Amikor úgy döntöttem, hogy abbahagyom az úszást nagyon nehéz volt magamat újra hétköznapi emberként meghatározni, hiszen addig csak a sportról szólt az életem. Ezen kívül szembe kellett néznem édesapám elutasításával is, hiszen nem teljesítettem az ő vágyálmát. 


Munkanélküli vagy? 7 tipp a nyárra, hogy szeptembertől újra dolgozhass

2017. augusztus 12.

Éppen munkát keresel, de a nyári uborkaszezonban semmit sem találsz? Még van egy hónap a nyárból, amit felhasználhatsz arra, hogy felkészülj a munkavállalásra. Szeptembertől a munkaerőpiac is új lendületet vesz majd, így nem árt, ha addigra tökéletesen tisztába kerülsz önmagaddal és a céljaiddal.  

 

1. Teremts harmóniát!
Ha még nem tetted volna meg, kezdd azzal, hogy rendezed a pénzügyeidet: ehhez készíts részletes listát a várható bevételeidről és a tervezett kiadásaidról. Gondold át, vannak-e olyan források, amelyek az álláskeresés ideje alatt is jövedelmet biztosíthatnak számodra (passzív jövedelmek, megtakarítások, eladható tárgyak, amelyektől szívesen megválsz, bérleti díjak, bármilyen mellékes munka vagy pénz stb.).  A sikeres állásvadászat egyik kulcsa, hogy fenn tudd tartani a lelki békédet és a belső egyensúlyodat. Nyugodtabban tudsz a keresgéléssel foglalkozni és jobban teljesítesz az interjúkon, ha tudod, hogy nem fogsz éhen halni akkor sem, ha éppen nem téged vesznek fel egy állásra.

2. Térképezd fel a saját karriercélodat!
Vagyis találd ki, hol akarsz IGAZÁN dolgozni, és mi az, amit szívből csinálnál. Most még ne hagyd, hogy az elméd, a külvilág elvárásai vagy a szorongásaid befolyásoljanak, csak képzeld el magad a vágyott munkakörben, miközben azt csinálod, amit igazán szeretsz. Éld bele magad, érezd a pozitív hatásait, majd gondold végig, milyen eszközökkel, változtatásokkal juthatnál el ebbe a helyzetbe. Talán kiderül számodra, hogy eddig egészen mást csináltál és az nem is tett boldoggá. Lehet, hogy egészen konkrét ötleteid támadnak, hogyan érheted el álmaid állását. Adj magadnak időt, hogy ez kikristályosodjon benned, aztán pedig tűzz ki célokat, amelyek elérésével mindezt lépésről-lépésre megvalósíthatod. 


ÖkoTrend, a környezetbarát életvitel

2017. augusztus 11.

Érzel-e felelősséget a távolabbi környezetedért, Földünk jövőjéért? Mennyire vagy tudatos, és mennyire környezettudatos? Szeretnél az egészséges életmódról, a gyógynövények hatékony alkalmazásáról, az öko ruhákról és a természetes kozmetikumok készítéséhez könnyen elsajátítható praktikus tippeket kapni? Egyszóval szeretnéd tudni, hogyan legyél Te is ÖkoTrendy?  

 

Ha igen, akkor kövesd az ÖkoTrend oldalát, mely a környezettudatos élethez és az egészséges életmódhoz nyújt tanácsokat, motivál, jó példával szolgál, hogy minél több HarmoNet Olvasó is kövesse a trendi irányzatot.

A környezetbarát életvitel azt jelenti, hogy a mindennapi szokásaink megváltoztatásával megőrizzük a természeti kincsünket, erőforrásainkat, amennyire az tőlünk telik. Ahhoz, hogy boldog, tudatos életet éljünk, elengedhetetlen, hogy egészségesek legyünk. Nem véletlen, hogy a legfőbb kincsünk az egészségünk. Mint minden, a környezettudatosság is fejben dől el, ezért nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni a tudatosságra is. Ősi mondás, hogy azzá válunk, ahogy gondolkodunk magunkról. Sorsunkat pedig berögzült gondol­kodásunk és képzelőerőnk alakíthatja. Az ÖkoTrend oldal rendszeres bejegyzéseken keresztül ösztönöz majd a pozitív gondolkodásra, jó példákkal illusztrálva a felelős, környezettudatosabb és egészségesebb élet megéléséhez.


Rák és parapszichológia - alternatív kezelésekről őszintén

2017. augusztus 11.

A rák az egyik legfélelmetesebb betegség, mely az egész világon vezető halálok. Parapszichológiai eszközökkel a rákos beteg akár egészen a gyógyulásig kísérhető. A rákkal, rákos családtaggal, pláne rákos gyermekkel szembesülni nem csak annak megrázó, akit elért a kór, hanem a szeretteiknek, a családtagoknak.  

 

A rákbetegségek szabályozatlan sejtszaporulatok, a biológiai szövetekbe való betörési képesség. Ezt a rendellenességet a DNS hibáinak és genetikai mutációnak nevezik, ami a sejtciklus irányításáért felel.

A rendellenes sejtműködést okai:

  • kémiai anyagok
  • fizikai hatások
  • genetikai rendellenesség
  • ám a valódi oka kivétel nélkül valamilyen pszichés ok, ami a sejtek „megőrülését” okozza.

A rákot szövetminták és a labor eredmények alapján, általában több adatot összevetve diagnosztizálják. Általában igaz, hogy minél előbb észlelik, annál nagyobb esélye van a gyógyulásnak, de nem minden rák betegség halálos, és vannak kifejezetten „reménytelennek tűnő” fajtái, amiből a gyógyulás nagyon ritka. 

Az orvosok műtéttel, kemoterápiával, sugárterápiával kezelik, de valódi, garantált megoldás nem létezik, a rák nagyon sokszor gyógyíthatatlan!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...333