sub

Információk, érdekességek

A Hold hatása a testünkre, lelkünkre, életünkre

2018. szeptember 19.

A hold jelképezi életünkben a változást, a befogadást, a lágyságot, a nőiességet. Igen nagy hatással van a tengerekre és a szárazföldekre is. Képes akár 10 méterrel is megemelni a tengerek szintjét, és még a földet is fel tudja gyűrni,ha nem is oly nagy mértékben, mint a vizeket.  

Tanít arra, hogy mindennek lehet örülni. Újholdkor semmit nem látni belőle, utána elkezd növekedni, majd teljesen kikerekedik, és a telihold után elkezd fogyni. Az élet ciklikusosságára hívja fel a figyelmet. 

Régen sokkal jobban figyelembe vették ezeket a ciklusokat, manapság újra felfedezik, és használják a gyógyításban, a mezőgazdaságban,a háztartásban, szépségápolásban és az emberi kapcsolatokban.

Az ősi időkben tudták az orvosok, hogy műtétet teliholdnál nem szabad végezni.

Minden olyan anyag, amit be szeretnénk építeni, vinni a szervezetünkbe növekvő hold idején hatékonyabban megtehető, és minden méregtelenítő folyamat hatékonyabb fogyó hold esetén.

Az asztrológiai jegyek és a testrészek kapcsolata is ismeretes, például, ha valakinek a holdja a kosban van, érdemes figyelnie a fejére, lehet, hogy hajlamosabb fejfájásra, de ugyanez érezhető akkor is, ha a hold éppen akkor a kos jegyben jár, azoknál is akiknek nem a kos a hold jegye.


Az auralátás iskolája

2018. szeptember 10.

Mindenki vágyik arra, hogy legyen valamilyen "természetfeletti" képessége. Legtöbben szeretnénk egy olyan képesség birtokában lenni, amivel lehet látni a többi ember energetikai állapotát. Az auralátás képessége bárki által megtanulható. Most közreadunk néhány módszert!  

Mi jellemzi az emberi aurát?
  • Folyamatos mozgásban, átalakulásban van.
  • Mérete, sűrűsége és színe energiaállapotunktól függően változik.
  • Színéből érzelmi-indulati állapotunkra lehet következtetni.
  • Információkat tárol, például hajlamainkról és betegségeinkről.
  • Egymásba áthatoló rétegekből áll, amelyeknek speciális jelentése van.

Az auralátás gyakorlatai

Ez a gyakorlat saját energiaterünk megpillantását segíti. Félhomályos szobában nyújtsa előre karjait és tartsa kezét körülbelül ötven centiméterre arcától! Az ujjak egymás felé nézzenek, a háttér egy fehér fal legyen! Laza tekintettel, fókuszálatlan nézéssel "bámuljon, vagy bambuljon" szétterpesztett ujjai közé, figyelje az ujjai közötti teret! Lassan közelítse-távolítsa ujjait, mozgassa kezeit fel-le. Mit lát az ujjak közötti térben, az ujjak között?

Rajzolja le, amit megpillantott! (A legtöbb ember világos szálacskák felvillanását, egyfajta fényszövedéket lát az ujjak között.)


Lelki okok a bőrproblémák hátterében

2018. szeptember 06.

A tartós stressz, a szorongás, a levertség, a pánik vagy a depresszió gyengítik az immunrendszert, ez pedig fokozza a bőrproblémák kialakulásának kockázatát is.

Csalánkiütés, pikkelysömör, ekcéma, akne, rosacea, herpesz: bőrbetegségek, melyek tünetei súlyosbodhatnak, ha valamilyen külső környezeti tényező miatt kibillenünk lelki egyensúlyunkból. Dr. Sárdy Miklós, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója hangsúlyozta, a tartós stressz, a szorongás, a levertség, a pánik vagy a depresszió gyengítik az immunrendszert, ezért fogékonyabbá válunk a bőrproblémák kialakulására is. A páciens többnyire úgy kerül pszichológushoz, pszichiáterhez, hogy a hagyományos bőrgyógyászati kezelések nem bizonyulnak kellően hatékonynak – fűzte hozzá Dr. Hoyer Mária, a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Alkalmazott Pszichológia Tanszékének főiskolai docense.

A stressz nemcsak lelki, hanem fizikai panaszokat is előidézhet, az általa kiváltott tünetek pedig a gyomorpanaszok, szorító mellkas vagy a magas vérnyomás mellett a bőrön is jelentkezhetnek – nyilatkozta Dr. Sárdy Miklós. Magyarázatként hozzátette: stressz hatására aktiválódik a hormon- és idegrendszer, ami túlzott mértékű és tartós, krónikus stresszhatás esetén kóros irányba tereli az immunrendszer működését.

A pszichoszomatikus szemléletmód meghonosodása az orvoslásban már hosszú évtizedek óta megtörtént, ám arra, hogy pszichés faktorok a különféle bőrön jelentkező kórképek hátterében is állhatnak, az orvosok csak az elmúlt 10-20 évben kezdtek komolyabb figyelmet fordítani. A legtöbb bőrbetegség, például a csalánkiütés, az ekcéma, a pikkelysömör –  de ide sorolható a herpesz is –  a tudomány mai állása szerint nem pszichoszomatikus gyökerű, de a panaszok stresszes élethelyzeteket követően súlyosbodhatnak. Dr. Sárdy Miklós a saját praxisában is tapasztalt már olyat, hogy egy teljesen szomatikus eredetű autoimmun bőrbetegség a páciens hosszas, problémás válása után hirtelen minimális aktivitásúvá vált. Hozzátette: gyakran találkozik olyan esetekkel is, amikor egy korábban lappangó bőrbetegség csak felnőtt korban, stresszes időszakban lángol föl, a többi között a felnőttkori akne is sokszor összefüggésbe hozható a páciens mentális állapotával, a fokozott szorongás ugyanis elősegíti annak kialakulását.


Mit árul el rólad szemszíned?

2018. augusztus 31.

A szem színe kisgyermekkorban majdnem minden gyermeknél egységesen szürkéskék, amolyan bébi-acélkék. Sok anya ilyenkor álmodozik - hátha kék marad! Ám a barna szemű szülőktől származóknál genetikai okból többnyire besötétedik. Általában már 6 hónapos korban látható a végleges szemszín.  

Másoknak tinédzserkorban, sőt akár húszas éveikben is változhat szemük árnyalata. Az európai emberekre a legjellemzőbb a (kevert árnyalatú) kék szemszín – legnagyobb százalékban az izlandiakra. Mint azt egy kísérlet tudósai nem régiben felfedezték, ezek a kék szemű egyedek szívesen választanak maguknak szintén kék szemű párt, különösen a férfiak, hiszen az apa kiléte így biztosabban megállapítható.

Az Európán kívüli népességeknél leggyakoribb a barna szem, annak azonban rengeteg különböző finom árnyalata megtalálható az egyes népeknél.

Akikben jobban megbíznak
Pszichológiai tény, hogy a világos, tiszta tekintetű egyedekben jobban megbíznak társaik, mivel szemük rostjai, s így egész belsejük áttekinthetőbbnek tűnik. A vakító kék szemű, barna hajú, fehér bőrű, igazi lovag külsejű férfiakban viszont nem mindenki képes megbízni, mivel kisugárzásuk olyannyira leveszi a legtöbb nőt lábukról, hogy az az állandó partnerekben gyakran félelmet kelt.

A legritkább szemszín
A legérdekesebb észrevétel a kutatók részéről azonban az, hogy a valódi tiszta zöld szemszín a legritkább a Földön, mindössze 2% büszkélkedhet ezzel. Gyakran zöld színű szemünk ugyanis nem tiszta, hanem barnás, ún. savószínű.


Ideje van a nevetésnek, de a sírásnak is

2018. augusztus 21.

Mostanában a csapból is az folyik, hogy gondolkozz pozitívan, nézz előre, hagyd magad mögött a kudarcokat. Megvan ennek is az ideje. De bizony vannak olyan helyzetek, amikor igenis hagyni kell, hogy kisírjuk, kidühöngjük magunkból, ami történt, különben nem fogunk tudni továbblépni. Nem spórolható meg a bánat és a harag sem.  

Ha kirúgtak az állásodból, válófélben vagy, megbuktál a vizsgán, akkor bizony nehéz pozitívan gondolkozni.

Ne gondolj rá! Ne törődj vele! Biztos ennek is meg van az oka. Ha becsukódik egy ajtó kinyílik egy másik.

Ugye ismerősök ezek a mondatok.

Pár évvel ezelőtt elvesztettem az állásomat egy nagy leépítés során.
Az első időszakban ezerszer hallottam ezeket a jó tanácsokat. Meg kell, mondjam, hogy a hajam égnek állt ezektől.

De hát hogyan ne gondoljak rá?

Próbálj meg 5 percig nem gondolni a fehér elefántra. Ugye, nem sikerült elhessegetni a fehér elefántot? Akkor hogy a fenébe ne gondolnál az éppen aktuális problémádra.
Amikor elvesztettem az állásomat, én is küzdöttem magammal, hogy igenis menni kell előre, tervezni, csinálni valamit. De aztán megtanultam, hogy ez csak akkor megy, ha teret engedek a rossz kedvemnek, dühömnek is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...153