sub

Információk, érdekességek

Ahogy én látom - a kineziológus tollából

2017. augusztus 05.

Minden természetgyógyászati módszer önmagad mélyebb megismeréséről szól. A technikák eltérőek, de a cél ugyanaz. A mélyebb megismerés azt jelenti, hogy te magad jössz rá dolgokra, te mondod ki és te is ismered fel, hogyan tovább a fizikai létben. Hol, mit teszel rendbe, mihez állsz másképp. Ez egy csodálatos út, örülj, ha olyan terapeuta kezel, aki ebbe nem avatkozik bele.  

Az én feladatom a vezetés. Vezetni téged egy olyan úton, ami a te utad és nálad jobban senki nem ismeri. 
A tiéd. 
Hogyan tudlak vezetni mégis? 
Az épp körülötted lévő, jelenbeli energiáidat tudom tolmácsolni. Ebben nincs semmi konkrét, csak az, ahogyan éppen reagálsz az életre. Amikor beszélsz, tested azonnal reagál rá. Mutatja, hogy mennyire valóságos, amit mondasz, vagy épp ellenkezőleg, az illúzió fogságába kerültél. 
 
A jelen érzéseihez még kapcsolódik egy sor múltbéli élmény is. Az őseid élete. Tehát maga az oldás azt jelenti, hogy tehermentesítjük azokat a filmkockákat, amiket örököltél vagy te magad élted meg, és fékezi az életed. 
 
Kétféle módon épül be:
 • saját tapasztalatként, a te nézőpontodból, pontosan úgy, ahogyan átélted. 
 • generációs örökség, mert a test információs rendszerében az egész családfa lenyomata megtalàlható. Azoké az embereké is, akiket nem ismertél. 
Minden úgy kerül rögzítésre, ahogy akkor, abban a pillanatban megtörtént.

Betegíthet és gyógyíthat is az életmódunk

2017. augusztus 04.

Cukorbetegség, magas vérnyomás, koleszterinszint emelkedés, következményes stroke, vesekárosodás, szívelégtelenség, egyes daganatos megbetegedések, depresszió – betegségek, amelyeket az életmódunkkal befolyásolhatunk. Dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság frissen megválasztott elnöke az egyre nyilvánvalóbb összefüggésekről beszélt. 

Közel harminc éve kutatják az összefüggéseket

Az életmód orvoslás a bizonyítékokon alapuló orvostudomány egyik legfiatalabb ága. A legelső, az életmód gyógyító hatását vizsgáló klinikai tanulmányok az 1980-as évek végén indultak, kiértékelésük az 1990-es évek közepén történt meg. A kezdeti pozitív eredmények újabb és újabb tanulmányok indítását segítették elő. Az eredmények a 2000-es évek első évtizedére váltak olyan meggyőzővé, hogy minden kétséget kizáróan kijelenthetővé vált: az életmód tényezőknek - mint a dohányzás elhagyása, a mozgás, táplálkozás, mentális egészség - gyógyszerekkel összemérhető gyógyító hatása van számos, életmóddal összefüggő betegségben. Így gyógyító hatással bírnak magas vérnyomásban, cukorbetegségben, érelmeszesedésben, depresszióban, egyes rosszindulatú daganatoknál.

Mindennap érkezik megerősítés

- Jómagam a mozgás gyógyító hatásával 1998-ban kezdtem el foglalkozni PhD tanulmányaim és kutatásaim keretében. Kísérleteinkben a futás hatását vizsgáltuk akut szívinfarktus túlélésére. Az életmód orvoslás - lifestlye medicine - klinikai gyakorlatával 2011-ben találkoztam először. Azóta dolgozom azon, hogy az életmód orvoslást, mint orvostudományi ágat Magyarországon meghonosítsuk, a betegségek gyógyításának mindennapi eszköztárába beillesszük – mondja dr. Babai László, a Magyar Életmód Orvostani Társaság (ÉMOT) újonnan megválasztott elnöke. - Munkánkban nagy segítséget adnak a mindennapi gyakorlati eredmények, a páciensek pozitív visszajelzései, a gyógyulásuk megtapasztalása és mindemellett természetesen az orvostudományban az utóbbi időben lezajló változás.

A WHO európai uniós munkacsoportja 2015 év végén jelentette meg a Fizikai aktivitás 2016-2025 stratégiáját, amivel az egyik legmagasabb nemzetközi szakmai szinten is ismertté, elismertté váltak a tények: 
10 %-os fizikai aktivitás növelés a teljes lakosság szintjén


A hatodik érzék lenyomatai az aurán

2017. július 17.

Az ember aurája nem csupán egy összefüggő egység - mint azt sokan elképzelik, hanem több rétegből álló nagyon érzékeny energiahálók összessége. Az aura rétegeit már igen régóta ismerik és mostanában egyre aktívabban kutatják is az orvosok, fizikusok, természettudósok.  

Milyen rétegei vannak az aurának?

Fizikai test. Ez a legalsó, "legsűrűbb" test, amit mindenki ismer. Kézzelfogható fizikai testünk az aura "magvaként", első rétegeként is felfogható. 

Éterikus test. Ez a réteg paplanként veszi körül a fizikai testet. Apró energiavonalakból épül fel, és elsősorban a fizikai test megbetegedései olvashatók ki az állapotából. Az éterikus test vastagsága maximum öt centiméter. A bioenergetikus természetgyógyász ebben a rétegben, "finomenergia-testben" kutat elváltozások után, ugyanis sok esetben előbb megjelenik az elváltozás, mint ahogy megjelenne a fizikai tünet. Lappangó, egyenlőre tünetmentes, kezdődő és régi betegség is feltárható így. 


Félelem feloldása - fogadalom, ami megoldást hoz

2017. június 30.

A félelem az egyik legnagyobb mumus. Viszonylag hamar megismerkedünk vele, hiszen szinte folyamatosan félünk valamitől: a sötéttől, a hidegtől, a melegtől, a naptól, az egyedülléttől, a betegségektől, a szegénységtől. De hogyan is fordíthatnánk a félelmet a javunkra?  

 

Az alábbi pár sorban egy ismeretlen szerző vezeti végig, ahogy ő megélte a félelem korlátait, majd azt, hogyan fordította a javára. Arra kérlek, hogy lassan haladj, amikor olvasod és ízlelgesd közben:

 • Féltem egyedül lenni, amíg megtanultam, magam szeretni.
 • Féltem hibázni, amíg megértettem, ha meg se próbálom, akkor az a legnagyobb hiba.
 • Féltem az emberek véleményétől, amíg meg nem tanultam, hogy így vagy úgy, de mindig lesz véleményük.
 • Féltem az elutasítástól, amíg meg nem tanultam igazán bízni magamban.
 • Féltem a fájdalomtól, amíg meg nem tanultam, hogy van olyan fájdalom, ami a növekedésemhez kell.
 • Féltem az igazságtól, amíg meg nem tapasztaltam, hogy a hazugságok mennyire aljasak.
 • Féltem az élettől, amíg meg nem tapasztaltam, hogy milyen szép tud lenni.
 • Féltem a haláltól, amíg azt hittem, hogy valaminek a vége, pedig a kezdete inkább.

Tényleg mellrákot okozhat a melltartó? – Tévhitek a mellrákkal kapcsolatban

2017. június 13.

Az orvostudomány még mindig nem tudja pontosan, hogy mitől alakul ki az emlőrák, de a közéletben sok tévhit kering a betegséggel kapcsolatban. Az biztos, hogy az elhízás, a túlzott alkoholfogyasztás és a dohányzás növelheti a kialakulásának kockázatát…

Az AVON a Mellünk Egészségéért Védőnői Program keretén belül összegyűjtötte a legismertebb tévhiteket:

1. Tévhit: A merevítős melltartó viselése növeli a mellrák kialakulásának kockázatát.

 • Tény: Nincs bebizonyított tudományos vizsgálati eredmény, hogy a melltartó viselése növelné az emlőrák kialakulásának kockázatát.
 • Tipp: Ügyeljünk arra melltartónk kiválasztásakor, hogy az megfelelő méretű legyen, és ne szorítson! A szűk fehérnemű csökkentheti a nyirokáramlást, aminek következtében a méreganyagok felhalmozódnak, ez pedig kedvez a rák kialakulásának.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...143