sub

Információk, érdekességek

Stresszmentes nyaralás

2017. augusztus 19.

Annak érdekében, hogy nyaralásunk valóban felhőtlen lehessen, már az utazás előtt tennünk kell érte. Időben kell felkészülnünk a váratlan kellemetlenségekre. Mégis mi minden szolgálhatja jó közérzetünket, egészségünket? Pontokba szedtük.  

 

Van-e közös a nyaralásban és a karácsonyban? Hogyne! Mindkettő gyakran jár stresszel, ebből adódóan családi perpatvarral és nemegyszer kisebb-nagyobb rosszulléttel, sőt gyengélkedéssel is. Annak érdekében, hogy nyaralásunk valóban felhőtlen lehessen, már az utazás előtt tennünk kell! Időben kell felkészülnünk a váratlan kellemetlenségekre! Mégis mi minden szolgálhatja jó közérzetünket, egészségünket? 

BŐRALLERGIA

Akkor alakulhat ki váratlanul, ha egyszerre túl sok napsugárzás ér bennünket, avagy napozószerünk összetevői irritálják érzékeny bőrünket. Ezenkívül természetesen az új, szokatlan környezet is számtalan okot szolgáltathat ahhoz, hogy kellemetlen allergiás reakciónk alakuljon ki. 

Segítség: léteznek speciális, az allergiás tüneteket enyhítő gélek és kenőcsök, amelyek a rovarcsípés utáni viszketést is enyhítik. Az allergia elleni tabletták pedig - például a kalcium - "belülről" védenek bennünket a kellemetlen tünetekkel szemben. 


Tökéletes tippek az alvásminőség javítására

2017. augusztus 13.

Az alvás fontos a testi és lelki egészségünk szempontjából is. Az alvás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez, mivel erősíti az immunrendszert. Ha eleget alszunk, jobb lesz a kedvünk és csökken a feszültség érzése is.  

 

Időnként azonban mindannyian alvási problémákkal küszködünk. Ennek nagyon sok oka lehet, pl. depresszió, álmatlanság, kimerültség vagy a Sjörgen-szindróma. Ha lehangolt, ideges vagy poszttraumás stressz-szindrómában szenvedsz, akkor előfordulhat, hogy nem tudsz elaludni vagy idő előtt felébredsz. Bármi is legyen az oka, a következőkkel védekezhetünk:

Az alvóhely

Az alvóhely és a napi tevékenységünk befolyásolhatja azt, ahogyan alszunk. A túl sok zaj, fény vagy mozgás a hálószobában nehezíti az alvást. Csendes, kényelmes helyet válasszunk alváshoz.

Az alábbiakkal javíthatjuk az alvás minőségét:

  • A hálószobát csak alvásra és intim együttlétre használjuk.
  • A tévét és a rádiót távolítsuk el.
  • A hálószoba legyen csendes, sötét és hűvös. A fény ellen használjunk függönyt vagy redőnyt.
  • Vegyük fontolóra valamilyen nyugtató zene vagy ún. fehérzaj gép alkalmazását a zaj kiszűrésére.

Szépségtippek a csillagok segítségével

2017. augusztus 09.

Augusztus, a nyár utolsó hónapja, a fesztiválok, koncertek, nyaralások és persze a pihenés ideje is. Hogy hogyan időzítsük megjelenésünket kedvenc évszakunknak megfelelően, hogy a legjobb formánkat hozhassuk, most a csillagok segítséget nyújtanak hozzá.  

 

Megmondom, hogy mikor érdemes manikűr-pedikűr kezelésekre, fodrászhoz, kozmetikushoz menned és mikor érdemes belefogni a diétába! 

Szépségnapok augusztusban:

Mikor látogassuk meg kedvenc szépségszalonunkat?

Augusztus: 3, 8, 13, 24, 30.

Mikor látogassuk meg edzőtermünket, mikor érdemes belevágni a régóta halogatott diétánkba?

Augusztus: 1, 7, 14, 21, 28.

Szépség idézet: „A külső szépség a belső szépség megnyilvánulása. Az emberek szeméből áradó fényen keresztül válik láthatóvá.” Paulo Coelho


Az 5 legnagyobb bűn, amit nyáron a bőröd ellen elkövethetsz

2017. augusztus 02.

Nyáron hódolunk a bűnös élvezeteknek. Fagylalt orgiák, napozás istennők, alkoholba torkolló lágy esti bulizások, csillogás, álpihenés. Na de mi az, amivel legtöbbet ártasz a bőröd állapotának, minőségének, érzékenységének? Olvasd tovább...    

Haverok, buli, fanta. Vagy sör. Kóla. Nem telhet el nyár a barátokkal együtt töltött grillezés, sütögetés, bográcsozás, fagyizás, napozás, strandolás, vagy legalább lavórban lábáztatás nélkül. Ugyanakkor ezek a szórakozások ártatlanok ahhoz képest, amiket a mindennapjainkban elkövetünk a testünk ellen. Mert szórakozni kell. És jó. És senkit nem érdekel, ha évente 2-3 alkalommal többet iszol a kelleténél, amíg ezt nem hetente teszed meg. Ebből képes az emberi test regenerálódni. Nem a féktelen önromboló életmódról beszélek, mert az nyilván káros. Na de mi a helyzet a mindennapos veszélyekkel?
Összeszedtem pár dolgot, ami szerintem sokkal veszélyesebb, mert az egészségedet hosszútávon veszélyezteti, nem csak a bőröd állapotát.


Csak óvatosan! – Hogy ne rémálom legyen a vakáció!

2017. július 27.

 

Nyár van…. a legtöbb család nekiindul az országnak, vagy egy határon túli vidéknek. A vakáció azonban könnyen rémálommá változhat, ha nem ügyelünk az utazással járó körülményekre. Kevesen gondolnak ugyanis arra, hogy egy hosszú autó-, vagy repülőútnak is megvannak a veszélyei, amelyek számos álmatlan éjszakát okozhatnak.

Hetekig tervezzük a nyaralást, gondosan becsomagolunk, aztán nekivágunk a nagyvilágnak. Csakhogy még egy alig kétórás utazás is megterheli ízületeinket, nem beszélve egy ennél is hosszabb autó-, buszos-, vagy repülőútról. Tesszük mindezt klímás járművekkel, amelyek szintén rossz hatással vannak szervezetünkre.

A repülőn álljunk fel, autóval álljunk meg időnként

Ízületeink az utazások alkalmával tartósan egy helyben, szinte mozdulatlanul pihennek, az ilyen természetellenes pozícióban azonban a véráramlás lelassul, gerincünk pedig kényszertartásban kénytelen egyensúlyozni a szűk helyen, az ülésben. Az utazás végére szinte észrevétlenül derék-, hát-, térd- és csípőfájdalom alakulhat ki, sőt, a sofőr lábfejében idegnyomás miatti zsibbadás, súlyosabb esetben bénulás is tapasztalható. Vezetés közben ugyanis lábunkat, a minél kényelmesebb vezetés miatt nekitámasztjuk a műszerfalnak, így a szárkapocs csont alsó részére tartós nyomás nehezedik.

„Egy, másfél óránként érdemes az autóval megállni, vonaton, repülőn felállni és megmozgatni végtagjainkat, egyéb testrészeinket, így serkentve a lelassult vérkeringést, megmozgatni a megfeszült, letapadt izmokat. A buszos utakon használjuk ki a pihenőket. Számítsunk arra, hogy esetleg utasként elszunyókálunk: egy nyakpárna tehermentesíti a nyakat és a gerincoszlopot az elernyedt állapotban” – fogalmazott Dr. Moravcsik Bence Balázs, a Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő ortopéd szakorvosa, gerincgyógyász.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...56