sub

Információk, érdekességek

Vidám fogyás - ugróköteles programmal mínusz 3 centi 1 hónap alatt!

2017. április 17.

Légy az ugrókötél mestere, és fogyj vidáman! Gyermekkorod kedvenc játéka most a gyarapodó zsírpárnák elleni harc legjobb fegyvere lehet, ráadásul az egész család csatlakozhat a vidám ugráláshoz!  

4 dolog amire ügyelned kell: 

1. Megfelelő ugrókötél hosszúság - Ha a kötél túl rövid vagy túl hosszú, a vele való gyakorlatozáskor nem optimális mozgást, hanem korrigáló mozgást végzünk, és nem érjük el a kívánt hatást. Ha a kötél túl hosszúnak bizonyul, akkor a kezünkre tekerhetjük a lelógó hosszúságot, vagy egyszerűen megcsomózhatjuk a fogantyú alatt annyiszor, ahányszor az optimális hossz eléréséhez szükséges. Ha a kötél esetleg túl rövid, keressünk egy hosszabbat!

Így derítsd ki, megfelelő-e a kötél hossza: 
Vedd egyik kezedba a kötél mindkét végét. Tedd karod oldalsó középtartásba, mintha egy T betű lennél. Eközben lépj rá azzal a lábaddal a kötél végére, amelyikkel a kötél két végét tartod. Ha a kötél megfeszül, a hossza kifogástalan. Addig változtasd a kötél hosszát, míg el nem éri az ideális hosszt. (A számlálós-digitális fajta ugrókötél nem csomózható!)

 


Tükröm-tükröm, mondd meg nékem…

2017. április 08.

Évszázadok óta születnek elméletek a szépségről, szépségideálokról. Mindig vannak divatos "arcok", alakok, fazonok, színek, Mona Lisák, Bridget Bardot-k és Kardashian-ok. A probléma ott kezdődik, ha az éppen aktuális frizura trend nem áll jól, és egy kicsit sem hasonlítunk a jelenlegi szépségikonra. Ezek szerint nem vagyunk szépek?

 

Az általánosságban vett szépségideálok az idők során állandóan változtak (még szerencse), amit kisebb történelmi kitekintővel is igazolni tudunk.   

Az ókorban a szépséget sok esetben összekötötték az arányossággal, a formákkal, istennők esetében a termékenységgel is. Platón szépségfogalma az „ideákban” rejlik.  Az isteni szépség lecsapódik a test szépségében. Arisztotelész szerint a szépre való törekvés dicséretre méltó, éppen ezért kellemes is. Elnagyolva, a középkorban a szépség fogalma összefonódott Isten fogalmával. A női szépség főként Éva és Mária ábrázolásokban manifesztálódott. A reneszánsz korában a nők és a nőiség, kecsesség ábrázolása az eddigieknél talán jóval nagyobb teret kapott, gyönyörűen példázzák ezt a Da Vinci madonnái, Botticelli Vénusza, stb. Később született a híres filozófus, Kant mára már szállóigévé vált gondolata, hogy „szép az, ami érdek nélkül tetszik". A 20. század eleji plakátokról visszaköszönő légies, expresszív nőalakokat váltották a femme fatale-k, az „önálló városi nők”. A női szépségeszmény képe a II. Világháború után kicsit „lágyult”. Ki ne ismerné az 50-es évek buja nőideálját, Marilyn Monroe-t, akit a búgóhangú Elvisszel együtt Andy Warhol a 60-as években egész egyszerűen a fogyasztói társadalom görbe tükrévé változtatott. A 70-es évek küszöbén kezdődött „mozgalmak” a szépséget a szabadság, a testiség és az emberi jogok elfogadásában látták. A 80-as években a napbarnított sportosság, a 90-es években a kócos r’n’r, a 2000-es években az extra soványság voltak a szépség mércéi. 


Nem vagy elég nőies? Itt a megoldás: táncolj Bollywood stílusban!

2017. március 15.

Mindened a farmer, a póló, meg a tornacsuka? Esetleg imádsz felnőttként is egy hindu hercegnő eleganciájába bújni? Sosem sminkelsz? Vagy éppen mindened a mázsás smink? Csak semmi smukk? Vagy fiókszámra vannak ékszereid? Ha nőiesednél, vagy ha kiteljesednél, akkor ez a tánc való neked!

Új táncőrület érkezett hazánkba, mely – úgy tűnik, - meghódítja a magyar hölgyeket. 

Bollywood az indiai filmipar központja, kelet hollywood-ja. Az itt készült filmekben gyönyörű táncjelenetek kápráztatják el a nézőt, egyfajta mesevilágba repítve.

Kállai Lili táncművész - táncpedagógus, Bollywood tánctanár

Elragadó zene, csodás élénk színek
Ha felveszel egy szárit, esetleg egy hosszú szoknyát hozzá illő dupattával (kendővel), a nőiességnek egy olyan érzetét tapasztalod meg, ami a nyugati kultúrából sajnos már kiveszett. Ehhez társulnak a frizuraköltemények, egyedi élénk sminkek, egzotikus ékszerek. Ki ne érezné magát ezektől királynőnek? Az a tapasztalat, hogy ezekben a ruhákban szinte nem is lehet esetlenül viselkedni, mert ezeket nem lehet csak hordani - ezeket viselni kell! 

 


Rosacea és pattanás bőratkától?

2017. március 10.

Arcápolás

Sokan kétkedve fogadják, vagy el sem hiszik, van, aki undorral gondol rá, pedig valóban létező élősködő a bőratka. Egyes feltételezések szerint a szőrtüszőkben élő, faggyúval táplálkozó bőratka neve több bőrprobléma kialakulásával is összefüggésbe hozható. Ennek jártunk utána, a közelmúltban megjelent tudományos vizsgálatok eredményeinek segítségével. 

Mi a bőratka?

A bőratkának közel 65 típusát ismerjük, ezek közül kettőről tudjuk, hogy az embereken is él. Érdekes adat, miszerint a bőratka az emberek közel 40 százalékánál kimutatható, ám mégsem mindenkinél okoz tüneteket, pusztán egy, a többi mikroorganizmus közül, amely a bőrünkön megtalálható – magyarázza Peterman Krisztina kozmetikus, a problémás bőrűek kezelésére specializálódott Dermatica szakembere. Kutatások szerint azonban, egyéntől függően a bőratka jelenléte igen komoly tüneteket is okozhat: gyulladásban tartja a bőrt, ami a kutatások szerint szerepet játszhat a rosacea és a pattanások kialakulásában.

 


Hányszor lehet egymás után fogat fehéríteni? 5 módszer a hatékony fogfehérítésre

2017. március 08.

Az életkor előrehaladtával szinte törvényszerűen bekövetkező egészségi állapot hanyatlás fogainkon is megmutatkozik. A fog szerkezetét érintő elváltozásokon túl a laikus számára is szemmel látható fogzománc elszíneződéséről ejtsünk most pár szót.

Gyermekkorban a maradandó fogaink kibújása után elmondhatjuk, hogy fogsorunknak van egy természetes, egyéni színe, hófehér fogsorral senki nem születik. Ez az eredeti fogszín életmódtól függően kinél-kinél mikor színeződik el. A kávéfogyasztás, cigarettázás, a különböző ételfestékek több árnyalatot sötétíthetnek fogainkon. Ha ez az elszíneződés olyan mértéket ölt, ami már számunkra zavaró, vagy életkörülményeink, pl. munkakörünk megkívánja, hogy fogsorunk ápolt, fehér színű legyen, akkor szoktunk elgondolkodni a fogfehérítés lehetőségein.

A fogfehérítésnek több módszere ismert. A fogfehérítő hatóanyagot tartalmazó fogkrémektől sajnos nem várhatunk csodát, önmagukban nem állítják helyre egykönnyen az elsárgult fogak eredeti színét. Hosszú időn át tartó következetes alkalmazásukkal maximum egy árnyalatot tudunk világosítani fogfehérítős fogkrém használatával. Ha mindenféleképpen otthoni megoldást keresünk, ami eredményes is, az éjszaka használatos fogfehérítő sín jöhet szóba. Kissé kényelmetlen, de 100%-os hatékonyságú a végeredmény, s hatását is hosszabb ideig tartja meg. 4-6 színárnyalatot tudunk javítani fogainkon, s 1-3 évig fennálló hatást is elérhetünk, ha az előírásnak megfelelően alkalmazzuk. A lenyomatvétel után készített sín a fogív és fogak alakját követi, kényelmes, viselése nem jár fájdalommal. A sínbe helyezett speciális fogfehérítő anyagnak köszönhetően lesz fogunk újra tündöklő. Kúraszerűen kell hordani a sínt, a fogorvossal egyeztetett időintervallumnak megfelelően, egyénre szabottan.

 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...54