sub

Információk, érdekességek

Három akadály a gyógyulás útjában: az orvos, a természetgyógyász és a beteg

2017. június 18.

Ki ne tudna több kötetre való példát hozni elkezelt betegekre: az orvosra, aki "elkezeli" a beteget, vagy a természetgyógyászra, akinek működése teljesen hatástalan hókuszpókusz marad. Presztizs? Hit? És mégis, ki felel a gyógyulásért? Hol van az az ítélőszék, ahol ezt a morális rendet kézben tartják? Mire esküdtek a gyógyítók?  

 

Az orvos a presztízsét teszi kockára, ha vállalja, hogy a tudásnak, így az ő tudásának is bizony korlátai is vannak, és a természetgyógyász sem adhatja tudtára a gyógyulni vágyónak, hogy bizonytalankodik a helyes gyógymódot illetően. Úgy tűnik, a betegségnek része a gondolkodásbeli merevség. Ez éppen a határozottsághoz köti a tudás képzetét, amihez éppenséggel semmi köze nincs. 

Magyarul: gyógyítók ide, gyógyítók oda, nem is lennénk betegek, ha nem elodázni akarnánk azt a helyzetet, hogy magunk nézzünk szembe problémáinkkal. Ehelyett keresünk valakit, aki tekintélynek számít, és ezzel az egyetlen legitim ürügyet teremt arra, hogy ne is próbáljuk megoldani a problémát: hiszen „mindent” megteszünk a gyógyulásunkért. Egy fenét.


Az alattomos gyilkos, avagy a megfelelési kényszer ártalmai

2017. június 18.

Bizonyára sokan sóhajtanak fel a megfelelési kényszer hallatán. És sokan nem, mondván mi ez a hülyeség? Mennyire éled az életed a másoknak való megfelelési szokásokból, súlyosabb változatában, kényszerből? Mennyire vagy őszinte ezen a ponton magadhoz? Akarod-e látni ki van az elvárásoknak való megfelelés maszkjai mögött? Ott van-e még az a kislány vagy kisfiú, aki valaha voltál?  

 

Bizony ott van, de csak rajtad áll, hogy oda fordulsz-e hozzá és megkérdezed: hogy van? Mit szeretne? Mire vágyik? Nagy valószínűséggel olyanokat mondana, amikre legyintenél elsőre, hogy azt bizony hiába is kéri… 

Mostanában újra erős téma, hogyan lehetünk önmagunk?

Mi kellene ahhoz, hogy igazán önmagad legyél és azt az életed éld, amire valójában a szíved mélyén vágysz? Még az is igaz a jelen időkben, hogy sokan nem is merik önmaguknak sem beismerni, elismerni, hogy mennyire más életet élnek, mint amiről valaha is álmodtak. A monotonizmus, a kollektív tudati manipuláció tökéletes dózisban áramlik a hétköznapokban és viszi magával a tömeget.
  • Te hova tartozol?
  • A tömegben érzed magad?
  • Minden nap egyforma?
  • Reggeli, családi rohanás, feszültség, munka, újabb stressz és feszültség, fáradtság, fásultság estére és ez így megy minden nap, évek óta?
  • Vagy esetleg ébredezel legbelül, és már szóvá teszed olykor-olykor, hogy nem jó ez így? 

Lépéselőny - Tanulási stratégia a vidám diákévekhez

2017. június 12.

Lantos Mihály Lépéselőny - Tanulj meg tanulni! című, nemrég megjelent könyve a tanulási stratégiák elsajátításához nyújt kiváló segítséget. Már egész kicsi kortól hasznos tudninvalókat tartalmaz, de még a most érettségizők kezébe sem késő adni. 

 

Lehet, hogy nem úgy használjuk az agyunkat, ahogyan az a legjobban működni képes?

Nem aknázzuk ki a benne rejlő lehetőségeket? Lantos Mihály, a Villámolvasás a gyakorlatban című sikerkönyv szerzője, tanulás-módszertani tréner, egyetemi oktató megtanítja, hogy használjuk az elménket úgy, ahogyan az a legeredményesebben működik! Nem mutat semmi újat, csak emlékeztet bennünket arra, hogy milyen az, amikor a tanulás élmény! Ezt a módszert elsajátítva bármely korosztály élvezni fogja a tanulást és tudását.

A könyv a Bionergetic Kiadó gondozásában jelent meg, 1990 forintért kapható. 

7 hétköznapi hőstett magadért, hogy boldog legyél

2017. június 10.

Ingyen van, apróság, mégis ha ezeket mindig megteszed, akkor sokkal boldogabb lesz az életed. Nem kell róla beszélned senkinek. De ha megosztod másokkal, akkor szebb lesz az élet körülötted is! 

 

Hét apróságot hoztam mára. Olyasmit, amit csak te tudsz, mégis minden napodat jobbá tudja tenni. Hétköznapi dolgokat, amik a bölcsek számára többet jelentenek, mint az ostobáknak. Tanuld meg ezt a hét szokást! Legyen boldogabb az életed ezekkel. 


Épp most akartalak hívni! Létezik a telepátia?

2017. június 10.

Eszedbe jut, gondolsz rá, akkor hív ha felhívnád. Tudjuk, értjük, viccelődünk vele, mégis ha ezt a szót alkalmazzuk rá: telepátia, megborzongunk, és elhajtjuk a gondolatot, hogy igaz lehet. A gondolatátvitel fizikája.  

 

" A csodák a természet törvényeinek nem mondanak ellen, 
csupán annak a tudásnak, ami a természetről szól "
 

Azt a meghatározást, mely szerint a világ szilárd tárgyakból áll, Isaac Newton és kollégái alapozták meg a XVII. sz. végén- XVIII. sz. elején. A XIX. században kiterjesztették a newtoni fizikát az atomokból álló világ leírására. Eszerint a világ egy hatalmas mechanikus rendszer, mely a newtoni fizika törvényei szerint mozog. Ezt tartották a természeti jelenségek végső magyarázatának. Az anyag és az energia kölcsönhatásai, mint például amikor a rádió zenét játszik, még nem voltak ismeretesek. 

Ez a nézet nagyon kényelmes mindazok számára, akik szeretik a világot megbízható, meghatározott szabályok szerint működő valaminek látni. 

A XIX. században azonban olyan új fizikai jelenségeket fedeztek fel, melyeket a newtoni mechanika segítségével már nem lehetett leírni. Az elektromágneses jelenségek felfedezése vezetett el a mező fogalmának kialakulásához.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...328