sub

Információk, érdekességek

5 dolog, amivel menyasszonyként tönkreteheted a sminkedet a nagy napon

2017. augusztus 09.

Amikor megkérte a párod a kezedet, akkor biztosan úsztál a rózsaszín felhőben. Majd eszedbe jutott, hogy hoppá, meg is kell szervezni azt az esküvőt. Ha magad szervezed az esküvődet, ezekbe a hibákba könnyen belefuthatsz és egy életre tönkre teheti a nagy napodat. Szeretnéd elkerülni? Akkor olvass tovább!  

 

Az elmúlt években nagyon sok menyasszonnyal volt dolgom, és szinte mindenki ugyanazokkal a problémákkal küzd. A kezdeti rózsaszín felhőből az első árajánlatok bekérésekor általában sokkot szoktak kapni a menyasszonyok, és vagy elkezdik átértékelni álmaikat, és adnak lejjebb a pénztárcájuknak megfelelően (ez nem baj!), vagy reális időpontba tűzik ki az esküvőt, ahol minden megvalósulhat. Egy esküvő sok mindenen elcsúszhat, én most azokat a pontokat veszem górcső alá, amik a sminkeddel, a bőröddel, a megjelenéseddel függ össze. Ugyanis természetes, hogy minden menyasszony ragyogni szeretne az esküvője napján, hiszen élete egyik legfontosabb pillanata lesz. Figyelj, ha megfogadod a tanácsaimat, akkor nem történhet baj, sőt stresszmentesen, boldogan, nevetősen, könnyedén élheted meg a nagy napodat. :)


Ősmagyar gyógymódok: fejbe verték, lepisilték

2017. augusztus 07.

A Kárpát-medencébe keletről visszatérő magyarság igen magas gyógyító kultúrával rendelkezett. Ennek egyik legkiemelkedőbb bizonyítéka a koponyalékelés ismerete és használata. Őseink szinte minden bajra tudtak gyógyírt. Számukra teljesen természetes volt az a szemlélet, hogy a betegséget mindenek előtt a lélek baja, legyengülése okozza, s ez válik később testi tünetté.  

 

Őseink tudták, hogy ha az ember nem a világ rendje, a természet tanításai szerint él és cselekszik, előbb-utóbb megbetegszik. Vezérelvük a mértékletesség volt.

Tejjel-mézzel, iszappal és hanggal is

Korabeli feljegyzések alapján bizonyos, hogy tudásuk része volt a testnedvek vizsgálata alapján való betegség-megállapítás, a gyógyírok (viasz, vaj, faggyú, szurok, méz, tej stb.) használata, a hővel, melegítéssel, izzasztással való gyógyítás, a szem szivárvány hártyájából következtetés a testi bajokra (íriszdiagnosztika), a vízgyógyászat, iszappakolás, agyagterápia, színterápia, köpölyözés, ásványokkal való gyógyítás, gyógynövény terápia, gyógyító étkek alkalmazása.

Használatos volt a hanggal, hangszerekkel, énekkel gyógyítás, de a masszázs, csontkovácsolás és a sebészeti beavatkozások is ismertek voltak. Mindent átszőtt és megerősített a ráolvasás, az ima, fohász, a különféle „módosult tudatállapotokban” való gyógyítás, gyógyulás.

A régi magyarság a természeti elemeket isteni őselvként tisztelte. Ezekben az őselemekben (tűz, víz, föld, levegő) rejlő erő betegségeket okozhatott, de gyógyíthatott is attól függően, hogy az embernek milyen viszonya volt a természet rendjével. Belesimult-e az isteni törvényekbe, vagy azok ellenére próbált élni.


Győzz meg egy perc alatt!

2017. augusztus 06.

Na jó, lehet 2 vagy 4 perc. De ennél nem több. A legtöbb beszélgetésben, állásinterjún az első benyomás a legfontosabb. A bemutatkozás után, vagy a meséljen magáról kérdésre nincs túl sok idő. A jó kezdet már félsiker! Segítünk felkészülni, példákkal!  

 

De kaptam már olyan kérdést is, hogy mesélje el a karrierjéből, ami ehhez az álláshoz fontos. Van erről egy anekdota is. 
 
Egy ifjú vállalkozó beszélt meg egy találkozót egy befektetővel. Mikor odaért, kiderült hogy a befektetőnek más dolga van. De annyit mondott, hogy amíg a 20. emeletről leér a mélygarázsig, addig bemutatkozhat a vállalkozó.
Mire leértek a garázsig, addigra partnerek lettek. Vajon mennyi idő volt ez? Mondjuk, 4 perc. Ennyi idő alatt kellett meggyőznie a másikat, hogy érdemes a támogatásra.
 
Ne felejtsd el, hogy az álláskeresés is hasonló az értékesítéshez. Itt saját magadat, a tapasztalataidat, értékeidet akarod eladni. Fel kell építened egy marketinget magadnak. Mit akarsz megmutatni, mitől leszel te igazán vonzó az interjúztatónak.

Cicadorombolás receptre?

2017. augusztus 05.

Simulékony, kedves házi kedvenceink, a macskák - bármilyen bizarrul is hangzik - stresszoldó hatásúak. Sokak számára az otthon tartott állat az egyetlen igazán szeretetteljes kapcsolat, amely kölcsönös előnyökkel jár. De a macskáknak ezen túl is gyógyító erőt tulajdonítanak, amely a dorombolásukban rejlik.  

A közkeletű vélekedés szerint a macskák akkor dorombolnak, amikor elégedettek. Egy alapos kutatás során azonban - melynek során nemcsak házimacskákat, hanem tigriseket, pumákat, ocelotokat és gepárdokat is vizsgáltak - kiderült, hogy a macskák akkor is dorombolnak, amikor nem érzik jól magukat vagy éppen megsérültek.

A dorombolás valójában gyógyító, regeneráló mechanizmus

Hosszas és részletes kutatások révén sikerült kétséget kizáróan bizonyítani, hogy a macska képes magát is megnyugtatni, sőt, regenerálni a dorombolás speciális frekvenciája révén. A dorombolás során létrejövő alacsony frekvenciájú rezgés (25-150 Hz) körülbelül megegyezik az alapjáraton működő dízelmotoréval, és meglepő módon elősegíti a csontok, inak, szervek gyógyulását a cica szervezetében. A kísérletek során nyilvánvalóvá vált, hogy a csontok növekedését, összeforrását, az ízületek regenerációját és a sebek gyógyulását is gyorsítja ez a sajátos rezgés, és ezen túl fájdalomcsillapító, regeneráló hatású is. Ráadásul elmulasztja az ödémákat, az izomfájdalmakat, megnyugtatja a szabálytalan légzést, csökkenti a légzési nehézségeket. Lenyűgöző, nem?

 


A hintázástól okosodunk?

2017. augusztus 03.

Tele vannak a játszóterek, egyre szebb, jobb, biztonságosabb játékokon játszhatnak a gyerekek. Mi már nem tudunk csúszdázni, hintázni csemetéinkkel, az új játékokat nem felnőttekre tervezték. Ám ha már nem lehetünk aktív résztvevői a játéknak, legalább hagyjuk, hogy egyedül hintázzon!  

 

Belső feszültségek oldódnak

A hintáztatást, a ringatást minden gyerek nagyon szereti. Akár hintaszékben, akár lengőhintán vagy libikókán ülnek, élvezik a ritmikus mozgást és közben szorongások, félelmek, belső feszültségek oldódhatnak bennük. Ezen kívül nagyon fontos, hogy ezzel az egyensúlyérzékük is fejlődik. 

Egyensúlyérzék fejlődése

Az egyensúlyozás szerve a belsőfülben van, a hallócsigához kapcsolódó, három dimenzióban álló félkörös csontos ívek formájában. Ezeket belül félig folyadék tölti ki, és ahogy a fejünk mozdul, a folyadékszint úgy ingerli a félkörös ív belsejében lévő ideghártyát, amely eljuttatja a jelzéseit az agy egyensúlyozást és térbeli helyzetet érzékelő központjába. 

Bölcső és hinta: a ringatás fontossága

A gyermekek ösztönösen igénylik egészen csecsemőkortól a nagy iskoláskorig a hintamozgást, s nem is tudják, hogy ezzel tulajdonképpen megtanulják az egyensúlyozást. Már a kis csecsemőt is ringatással lehet legjobban megnyugtatni, akár ágyban, akár babakocsiban fekszik. Az anyja karjai között különösen jól érzi magát, ha a mama ringatja. A hintázásnak ugyanis terápiás hatása is van. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...23...333