sub

Információk, érdekességek

A „második bőr” hatás - Milyen a jó alapozó?

2013. január 16.

második bőrNapjaink „sztárjai” a bőrhatású alapozók, melyek szinte egybeolvadnak a bőrrel, természetes benyomást keltenek, mintha a „második bőrünket” alkotnák… A bennük lévő pigmentek kiegyenlítik az arcszínt, ahhoz teljes mértékben alkalmazkodnak, továbbá arra hivatottak, hogy eltüntessék a bőrfelület egyenetlenségeit, üdeséget kölcsönözzenek neki, a fáradtságtól szürke, sápadt arcszín felélénkítésével. De mi is a titkuk? Az alábbiakban 7 pontban összefoglaltuk: mi az, amit napjainkban a jó alapozónak többek közt tartalmaznia kell.


A kemény vagy a puha fogkefe a jó?

2012. december 15.

fogkefe Hazánkban még mindig tartja magát az elképzelés, miszerint „minél erősebben sikálom a fogaimat, annál tisztábbak lesznek”. Ezt a tévhit sok fogászati problémáért felelős.

A túl erős és helytelen technikával kivitelezett fogmosás hatására az íny visszahúzódhat, ami szabaddá teszi a rendkívül érzékeny és védtelen fognyakat. Ez a folyamat ráadásulvisszafordíthatatlan, így mindenképpen érdemes megelőzni!

Fogmosás közben a fogak és íny találkozását (tehát az ínyszéli barázdákat), illetve a fogközöket kell különösen megtisztítani, mert elsősorban ezeken a helyen halmozódik fel a fogszuvasodásért és ínygyulladásért felelős plakkréteg, azaz lepedék.


Együtt, egészségben ünnepidőben

2012. december 15.


A december-januári ünnepsorozat nem csak az elcsendesedésről, együttlétről szól. Az év végéig mindennek a helyére kell kerülnie, úgy a munkában, ahogy a magánéletben, hogy a következő évet tiszta lappal, új erővel, egészséggel indíthassuk útjára. Fontos, hogy ebben az időben se hanyagoljuk el önmagunk, sem családunk egészségét.


Szedjünk vitaminokat, fogyasszunk sok gyümölcsöt, élvezzük a szabadban a hóesést, öltözzünk melegen, vegyünk forró fürdőt, szaunázzunk. Ha mégis bajt észlelünk, időben forduljunk háziorvosunkhoz, hogy az ünnepeket egészségben és együtt tölthessük. Legnagyobb ajándék az egészségünk.


Mire jó az ananász, a banán és a narancs?

2012. december 14.

bananA téli időszakban nem csak vitaminpótlás céljából érdemes déligyümölcsöket fogyasztanunk. Segítségükkel kipihentebbek lehetünk, hosszú távon pedig az idegrendszeri elváltozások, szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkenthetjük.

Melatonin - az alvásért is

A melatonin a tobozmirigy által termelt hormon, mely a napszakokhoz alkalmazkodótermészetes alvási ciklus fenntartásáért felelős – magyarázza Prof. Balázs Csaba endokrinológus, a Budai Endokrinközpont orvosa. Termelődése a sötétedés beköszöntével fokozódik, fény hatására pedig csökken. Ha a szervezet sok fényt kap – tehát élettani körülmények között  „nappal” van - a melatonin termelés, s így annak szintje a vérben lényegesen alacsonyabb, mint „sötétben”, azaz éjszaka.


Immunerősítés télen

2012. december 13.

Télen még fontosabb, hogy körültekintően állítsuk össze az étrendünket és ügyeljünk a megfelelő vitamin- és ásványianyag-tartalomra a menük megtervezésekor. Nagy élelmiszer-körkép a természetgyógyásztól.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...979899...152