sub

Információk, érdekességek

Rostokkal az egészségért

2006. augusztus 21.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének legutóbbi előadásán elhangzott, a civilizációs betegségek kialakulásában szerepet játszik a táplálkozási hibák sora.

 

A civilizációs betegségek kialakulásában nagy szerepet játszik a helytelen életmód, a mozgás hiánya, de felelős lehet a táplálkozási hibák sora, a magas energia-, zsír-, sóbevitel, mely utóbbi emésztési panaszokat idézhet elő, de összefüggésben állhat a koszorúér-elváltozások és a diabétesz kialakulásával is - hangzott el a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének legutóbbi előadásán.


A fogyás mérsékli a cellulitiszt?

2006. augusztus 18.

Bátran nevezhető a hölgyek rémálmának a cellulitisz nevű elváltozás (közismert nevén narancsbőr).


A leginkább esztétikai problémát jelentő elváltozásra ezerféle, többé-kevésbé hatékony gyógymód létezik, egy amerikai kutatás azonban azt igazolta, hogy elég lehet csupán leadni a felesleges kilókat - és már el is múlt a narancsbőr.

 

A kutatást - talán kissé meglepő módon - az Amerikai Plasztikai Sebészeti Társaság végezte. Vizsgálataikba 29, a narancsbőr tüneteit mutató túlsúlyos és elhízott nőt vontak be, akik orvosi felügyelet mellett radikális fogyókúrán vettek részt.


12 tipp férfiaknak az egészségük megőrzéséért

2006. augusztus 18.

12 tipp férfiaknak irányadásul, hogy mire kell figyelniük annak érdekében, hogy egészségesen éljék le életüket. Egyszerű tanácsok, melyeket nem elégszer hangsúlyozunk.

 

A dohányzás mellőzése kétségkívül az egyik legfontosabb tényező az egészség megőrzése érdekében. S nem elhanyagolható tény az sem, hogy leszokás következtében például (többek között) az ember bőre, foga visszanyeri természetes színét.

 

Figyeljünk a testsúlyunkra! Nem könnyű, főleg a cigarettáról való leszokás után, ami sokak szerint csak a kilók felszedésével győzhető le. De ne így gondolkodjunk, kis odafigyeléssel, és a pótcselekvésként felvett rágcsálni valók fogyasztásának mellőzésével mindez elkerülhető!


Vissza a természethez: növényi polifenolok az egészségmegőrzésben

2006. július 12.

Az emberiség évezredek óta használ gyógyításra növényeket, ill. azok kivonatait, főzeteit. Még Szent-Györgyi Albert ismerte fel a múlt század első felében, hogy a növények tartalmaznak egy biológiailag aktív vegyületcsaládot, az ún. flavonoidokat, melyek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. 


Ennek a családnak egyik leghatékonyabb csoportját képezik az antocianidin flavonoidok, melyek sötétebb színű gyümölcsök (pl. fekete áfonya, fekete szőlő) héjában, ill. a bélben feltehetően antocianidokká bomló procianidinek, amelyek gyümölcsök magjában (pl. szőlőmagban) találhatók.


Jó tanácsok fogyni vágyóknak

2006. június 19.

(Majdnem) mindent lehet enni, csak mértékkel!

 

Ilyenkor tavasszal a legtöbben lelkiismeretfurdalással küszködünk amiatt, hogy télen át nem vigyáztunk a vonalainkra... Ha meg akarunk szabadulni ettől az érzéstől, tegyük fel magunknak a kérdést: muszáj-e rettegve gondolnunk a kellemes családi összejövetelek, az ünnepek bőséges étkezéseinek következményeire, vagy le tudunk-e adni testsúlyunkból anélkül, hogy szenvednénk tőle?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...9899100...105