sub

Információk, érdekességek

Várjuk egészségben az őszt!

2012. október 24.

Itt az október, elmúlt a szüret, tele a kamra: itt az ideje, hogy egészségünket is felkészítsük az évszakváltásra. Jön a hideg, az első fagyok, ami újabb próbatételt jelent szervezetünk számára. Ha erősek, egészségesek vagyunk, és sok mozgással, vitaminokkal, napfénnyel töltekeztünk fel a melegebb hónapokban, akkor vitálisan várhatjuk a hidegebb évszakot. Így sem árt azonban az elővigyázatosság, hiszen a ködösebb, szürkébb napokon sokan kezdik fújni az orrukat, panaszkodnak torokfájásra, influenzára, hasfájásra. Ahogy megérkezik az évszakváltás, a kórokozók kezdenek megerősödni, és próbára teszik immunrendszerünket. 


A 6 leghizlalóbb menedzserszokás

2012. október 04.

Fáradékonyság, levertség, a fizikai és szellemi teljesítőképesség csökkenése - ezek a táplálkozási zavarok tipikus tünetei a fokozott pszichikai igénybevételnek kitett szellemi foglalkozásúak, menedzserek, vállalkozók, művészek körében. Érdemes ezekre a jelekre odafigyelni és megelőzni a komolyabb betegségeket.


6 újdonság a D-vitaminról

2012. szeptember 20.

D-vitaminDaganatos betegségektől is óv az egyik legősibb vitamin.

Túl kevés napfény is okozhat rákot

 Mióta hatásos népegészségügyi kampányok keretében óvják a lakosságot a túlzott napozástól, háromszorosára nőtt a napfénynek tulajdonított bőrrák - elsősorban a melanoma - eredetű halálozás, hívta fel a figyelmet 2006 szeptemberében megjelenő tanulmányában Anthony J. Yun, majd így folytatta: A napfénykerülést ajánló kampányok meglehet, alábecsülték a napfényfüggő biológiai folyamatokat, melyek láthatólag védelmet nyújtanak a rák ellen. A meghökkentőnek tűnő gondolat nem légből kapott: az utóbbi 15 év intenzív kutatásai azt jelzik, hogy a D-vitamin-hiánynak meghatározó szerepe van a különféle daganatok kialakulásában, s megfordítva: a D-vitamin véd a rákkal szemben, s rákbetegeknél lassítja a daganatok fejlődését.


Segítség a helyes fogápoláshoz

2012. szeptember 10.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Roadshow keretén belül évek óta járja nyaranta az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást gyermekek részére.


10 tipp az ízletes vízpótláshoz

2012. augusztus 30.

Azt bizonyára mindenki tudja, hogy az az egészséges, ha naponta sok vizet fogyasztunk. De vajon tisztában van-e ön azzal, hogy közben 8–12 pohárnyi vízhez is juthat, ha jól megválogatja ételeit, italait?Egyes ételek magas víztartalmúak, így hozzájárulnak a napi folyadékigény kielégítéséhez. Ezenfelül alacsony a kalóriaszintjük, így nem hizlalnak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...9899100...150