sub

Információk, érdekességek

Miért van szükségünk antioxidánsokra? (1.rész)

2013. november 18.

Ma már a szakemberek és a laikusok is tisztában vannak azzal, hogy a civilizált világban olyan hatások érik az emberi szervezetet, amelyek gyorsítják az öregedést és károsan befolyásolják az egészségi állapotot. Ezeknek a hatásoknak egy részét – mint a levegőszennyezés, a munkahelyi stressz – nehéz kiküszöbölni, ám a helyes táplálkozással, életmóddal mindenki tehet valamit egészségének megóvása érdekében.

Természetes élettani folyamat, hogy szabad gyökök keletkeznek a szervezetben. Fontos szerepük elsősorban abban rejlik, hogy védelmet nyújtanak a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen. A szabad gyökök tevékenységét egy védelmi rendszer kontrollálja.


A tiszta, ápolt fogak nem szuvasodnak

2013. november 13.

Dr. Dima Mária Magdolna, a Heim Pál Gyermekkórház Fogászati Prevenciós Osztályának megbízott osztályvezető főorvosa vallja, hogy fogaink egy életen át megőrizhetők, erősek, egészségesek lehetnek. Emellett számos betegségnek elejét vehetnénk, ha valóban félévente felkeresnénk a fogorvosunkat, és nagyobb figyelmet fordítanánk az otthoni ápolásra. A tiszta, gondozott fogak ugyanis nem szuvasodnak. Hazánkban mégis népbetegség a szuvasodás, a magyar lakosság fogainak állapota európai átlag alatti.

„Hazánkban az 5-6 éves korcsoport mindössze 30%-a rendelkezik ép fogazattal, 12 éves korra a gyermekek átlagosan 3-4 foga beteg, az általános iskolások kb. 80%-ánál elégtelen a szájhigiénia, gyakori az ínygyulladás, a fogkő, a másodlagos szuvasodás a már tömött fogakon, a 65-75 éves korosztályban pedig már közel 3%-os a teljes fogatlanság (A „Tiszta lappal” szűrővizsgálat összesített 2011-es eredményei alapján).


Lékúra ősszel? - 5 ok, amiért jót fog tenni!

2013. november 08.

Az őszi időszak beköszöntével, sokkal nehezebb feladat a jókedv és az egészség megőrzése. Ilyenkor a vitaminraktárakat legkönnyebben különféle gyümölcs és zöldséglevekkel töltheted fel, melyek amellett, hogy energiát adnak az esős szürke reggeleken, még a fogyásban is segítségedre lehetnek!

Vedd fel a harcot az őszi depresszió ellen homoktövis itallal
Ilyenkor ősszel a depresszió előbb-utóbb, mindenkit utolér egy-egy szürke esős reggelen. Hangulatodon sokat javíthatsz egy adag finom zöldségkoktéllal. A kiemelkedően magas C-vitamintartalmú homoktövis natúr ital ilyenkor igazi csodaszer, erősíti az idegrendszert, így a borongós hétköznapokat is könnyebben hagyod magad mögött!


A 3 legjobb őszi bőrmegújító szépségkezelés

2013. október 22.

Ősszel érdemes ismét több figyelmet fordítanunk bőrünk karbantartására. Nyáron a napsütés, a homok, és a meleg nagyon igénybe veheti a bőrt, különösen az arc érzékeny területét. A most következőkben Dr. Csernus Krisztina, bőrgyógyász és kozmetológus szakorvos segítségével bemutatjuk a legnépszerűbb őszi bőrmegújító kezeléseket, melyek segítségével nem csak a máj és pigmentfoltoknak inthetsz búcsút, de bőröd is fellélegzik és megfiatalodik!

Az őszi időszak beköszöntével, azzal a szomorú ténnyel kell szembesülnünk, hogy a nyári napsugarak hatására arcbőrünk dehidratált, rugalmatlan, ráncos és pigmentfoltos. Éppen ezért az őszi bőr revitalizálás kiemelt jelentőséget kap. Íme a leghatásosabb őszi szépségkezelések, melyekkel búcsút inthetsz a problémáknak!


Lékúra az erős szervezetért

2013. október 20.

Lékúra Tavasszal és ősszel érdemes egy intenzív tisztítókúrát végezned, hogy a nyár során felszedett pluszkilóktól megszabadulj, illetve, hogy feltöltsd szervezetedet létszükséges vitaminokkal a téli megfázásos időszak előtt. A nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy azonnal fittebbnek érezd magad, emellett pedig felveszik a harcot az őszi depresszió, és a kimerültség ellen is! Az őszi lékúra fontosságáról, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód tanácsadót kérdeztük. 

Bár általában tavasz a megújulás ideje, valójában szervezetednek negyedévente- félévente szüksége van a tisztulásra és a feltöltődésre! Az ősz is azon időszak, amikor testedet fel kell készítened a télre vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezzel biztosítva vitalitásodat. Íme, a 3 legjobb energizáló hatású gyümölcs és zöldséglé őszre!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...888990...151