sub

Információk, érdekességek

Lékúra ősszel? - 5 ok, amiért jót fog tenni!

2013. november 08.

Az őszi időszak beköszöntével, sokkal nehezebb feladat a jókedv és az egészség megőrzése. Ilyenkor a vitaminraktárakat legkönnyebben különféle gyümölcs és zöldséglevekkel töltheted fel, melyek amellett, hogy energiát adnak az esős szürke reggeleken, még a fogyásban is segítségedre lehetnek!

Vedd fel a harcot az őszi depresszió ellen homoktövis itallal
Ilyenkor ősszel a depresszió előbb-utóbb, mindenkit utolér egy-egy szürke esős reggelen. Hangulatodon sokat javíthatsz egy adag finom zöldségkoktéllal. A kiemelkedően magas C-vitamintartalmú homoktövis natúr ital ilyenkor igazi csodaszer, erősíti az idegrendszert, így a borongós hétköznapokat is könnyebben hagyod magad mögött!


A 3 legjobb őszi bőrmegújító szépségkezelés

2013. október 22.

Ősszel érdemes ismét több figyelmet fordítanunk bőrünk karbantartására. Nyáron a napsütés, a homok, és a meleg nagyon igénybe veheti a bőrt, különösen az arc érzékeny területét. A most következőkben Dr. Csernus Krisztina, bőrgyógyász és kozmetológus szakorvos segítségével bemutatjuk a legnépszerűbb őszi bőrmegújító kezeléseket, melyek segítségével nem csak a máj és pigmentfoltoknak inthetsz búcsút, de bőröd is fellélegzik és megfiatalodik!

Az őszi időszak beköszöntével, azzal a szomorú ténnyel kell szembesülnünk, hogy a nyári napsugarak hatására arcbőrünk dehidratált, rugalmatlan, ráncos és pigmentfoltos. Éppen ezért az őszi bőr revitalizálás kiemelt jelentőséget kap. Íme a leghatásosabb őszi szépségkezelések, melyekkel búcsút inthetsz a problémáknak!


Lékúra az erős szervezetért

2013. október 20.

Lékúra Tavasszal és ősszel érdemes egy intenzív tisztítókúrát végezned, hogy a nyár során felszedett pluszkilóktól megszabadulj, illetve, hogy feltöltsd szervezetedet létszükséges vitaminokkal a téli megfázásos időszak előtt. A nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy azonnal fittebbnek érezd magad, emellett pedig felveszik a harcot az őszi depresszió, és a kimerültség ellen is! Az őszi lékúra fontosságáról, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód tanácsadót kérdeztük. 

Bár általában tavasz a megújulás ideje, valójában szervezetednek negyedévente- félévente szüksége van a tisztulásra és a feltöltődésre! Az ősz is azon időszak, amikor testedet fel kell készítened a télre vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezzel biztosítva vitalitásodat. Íme, a 3 legjobb energizáló hatású gyümölcs és zöldséglé őszre!


Az őszi megszépülés hétparancsolata

2013. október 15.

Az őszi megszépülés Az őszi időszak kiváltképp alkalmas szervezetünk megtisztítására, felesleges kilóink ledolgozására. Ha betartjuk a szakértők tanácsait, mindössze két hét alatt látványos változást érhetünk el! 

Ősszel érdemes megtisztítani a szervezetet

Az év két időszaka, a tavasz és az ősz a legalkalmasabb szervezetünk megtisztítására. A természet megújul, átváltozik, ritmusát követve pedig az ember is könnyebben eléri céljait.  Használjuk hát ki, szabaduljunk meg a méreganyagoktól, pluszkilóinktól, rossz szokásainktól! De vajon hogyan tegyük mindezt úgy, hogy egészségünknek csak javára váljon és minél látványosabb eredményeket hozzon? Juhász Beáta dietetikus és Gergye Laura fogyókúra-szakértő, személyi edző segítségével összegyűjtöttük mindazt, amit az őszi táplálkozásról, a szervezet megtisztításáról és persze amit a fogyókúráról tudni érdemes.


Még fogat mosni sem tudunk?

2013. október 12.

Gyakorlatilag nincs olyan fogászati probléma, amit ne lenne könnyebb megelőzni, mint kezelni. Ugyanakkor dr. Záborszky András fogszakorvos szerint a fogápolás hatékony lépéseit és a fogvédelem lehetőségeit nem mindenki ismeri.

Alig használunk fogkefét
Becslések alapján mi, magyarok a szükséges 4 helyett évente csak 1 fogkefét használunk el. Ezek után nem meglepő az az állítás, hogy a helyes fogmosás lépéseivel sem vagyunk tisztában. A célszerű, hatékony fogmosást, az egyes mozdulatokat könnyen elsajátíthatjuk plakkfestés segítségével. A plakk a fogakon és a fogak közt képződő lepedék, mely még gondos fogápolás mellett is kialakulhat, s így hozzájárulhat a fogkő megjelenéséhez, a fog szuvasodásához, és ínygyulladást is okozhat. A plakk színe gyakran a fogak színével megegyező, fehéres árnyalatú, ezért lehet hasznos a plakkfestés. A festést közvetlenül fogmosás után kell végezni, egy speciális, színes oldattal, amelyet az összes fogfelszínre fel kell kenni. A festék csak a lepedéket és fogkövet festi meg, eltérő mértékben, tehát a még friss lepedéket világosabb színűre, a régebbit pedig sötétebbre festi. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...899091...152