sub

Információk, érdekességek

Pezseg vagy nem pezseg, ezt itt a kérdés

2006. március 28.

Igen komoly jelentősége van annak, hogy egy gyógyszergyár tablettás, pezsgős, drazsés vagy szirupos változatban hozza-e forgalomba valamely készítményét. A különböző formákhoz ugyanis más-más hatékonysági hiedelem társul, s bizony így a formának a forgalomra is nagy hatása lehet.

A patikák gyűjtik a lejárt gyógyszereket

2006. március 15.

December óta körülbelül ötven tonna lejárt szavatosságú, vagy már nem használt gyógyszert vittek vissza az emberek a patikákba. Országszerte 2500 gyógyszertárban helyeztek el gyűjtőládákat, az azokba bedobott hulladék elszállítása és elégetése folyamatos - tájékoztatta lapunkat Zalai Károly, a Magyar Gyógyszerészkamara alelnöke.

Gyógyítanak az állatok

2006. március 15.

A macskák fájdalomcsillapító hatással bírnak, hatékonyak a fáradtság és a stressz ellen, és elűzik a migrént is.

 

A négylábú kedvencek jó hatással vannak gazdáik kedélyére, ám kevesen tudják, hogy az állatok gyógyítani is képesek. Egy oroszországi felmérés szerint ajánlatos a cirmosterápia a magas vérnyomásban és szívritmus-zavarban szenvedőknek, gyomorfekély, vagy reuma esetén is.


Átalakul a tüdőszűrő hálózat?

2006. március 15.

A tüdőgyógyász szakma szerint át kell alakítani a hazai tüdőszűrés rendszerét és funkcióját, amely még az 1950-es évek járványügyi helyzetére épült.

Lesz gyógyszer a narkolepsziára

2006. február 24.

Csak 8 évvel ezelőtt fedezték fel, hogy egy agyi hormon rendellenes működése okozza a narkolepsziát.


Az erre felírható gyógyszer nincs még törzskönyvezve.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...146147148...149