sub

Információk, érdekességek

Ha van elég ivóvíz, van mit enni is

2012. április 07.

A Gallup szoros kapcsolatot mutatott ki 17 afrikai országra kiterjedő vizsgálatában az ivóvíz és az élelmiszerek elérhetőségének viszonylatában. A szakértők szerint az aszály vagy árvizek sújtotta régiókban a két problémát, a víz- és az élelmiszer-hiányt együtt kell orvosolni.

Élelmiszer-hiány és vízhiány együtt jelentkezik

A Szahara alatti afrikai övezet 17 országában végzett felmérést a Gallup 2010-ben az élelmiszerekhez és ivóvízhez való hozzáférésről. A kapott eredményeket a közelmúltban, a víz világnapja alkalmából, publikálták, amelyben felhívták a nagyhatalmak figyelmét arra, hogy a víz- és élelmiszer-hiány többnyire együtt jelentkezik, és a két problémát együttesen kell kezelni.


Az elhízás miatt veserák?

2012. április 06.

Elhízás miatt emelkedhetett jelentősen a diagnosztizált veserákos esetek száma az elmúlt évtizedekben.

A brit szakértők megállapítását pénteken a BBC hírportálja idézte.

A Cancer Research UK elnevezésű szervezet frissen közzétett adatai szerint 2009-ben több mint 9 ezer veserákos esetet diagnosztizáltak, míg 1975-ben ez a szám 2300 alatt volt.


Számít az örökbefogadó szülő etnikuma?

2012. április 03.

Egy friss felmérés szerint csak minden második brit ért egyet azzal, hogy örökbefogadás során figyelembe vegyék-e, hogy a leendő szülők és adoptált gyermekük azonos etnikumba tartozzon.


Demencia kórkép szemvizsgálat alapján?

2012. április 01.

A szem hátsó felének vizsgálata betekintést nyújthat az illető agyának egészségébe is - idézte amerikai kutatók eredményét a BBC.

A tanulmány, amelyet részletesen a Neurology című szakfolyóiratban ismertettek, a retina károsodása és a szellemi hanyatlás között talált összefüggést.

A vizsgálatokba 511, 65 évnél idősebb nőt vontak be, akiknek az egészségét tíz éven át követték nyomon. Közülük 39-nél alakult ki retinopátia, a szem ideghártyájának károsodása, amely gyakori szövődménye a diabétesznek és a magas vérnyomásnak.


Húsz év börtön gyógyszerhamisításért

2012. március 29.

Az amerikai szenátus által elfogadott törvényjavaslat a hatályos maximum tíz évről húsz évre emelné a hamis gyógyszerek importjának és terjesztésének büntethetőségét.

A The Wall Street Journal egészségügyi blogja szerint jelentősen szigorodik a hamis gyógyszerek terjesztésének büntethetősége az Egyesült Államokban, ha hatályba lép az a törvényjavaslat, amelyet az amerikai szenátus március elején megszavazott. A hatályos amerikai törvények szerint a hamis és illegális gyógyszerek importálásának és terjesztésének vádja maximum tíz év szabadságvesztéssel és 2 millió dollár összegű pénzbüntetéssel szankcionálható. A szenátus által elfogadott törvényjavaslat azonban a szankciókat a duplájára emeli: 4 millió dolláros pénzbüntetéssel és 20 év börtönbüntetéssel sújtaná a gyógyszerhamisítókat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...145146147...223