sub

Információk, érdekességek

Hizlal a facebook?

2012. szeptember 25.

Nem érdemes túl sokat ücsörögni a facebook és társai előtt. Egy új tanulmány szerint minél több időt töltünk a közösségi oldalak nézegetésével, annál valószínűbb, hogy felszedünk pár kilót, hiszen kevesebbet mozgunk.

Az észak-írországi Ulster egyetemének kutatói 350 diák bevonásával végeztek online felmérést. A hallgatók kérdésekre válaszoltak arra vonatkozóan, mennyi időt töltenek közösségi oldalak nézegetésével és mennyit testmozgással.


RondaRandi: a Belső Szépség Társkeresője

2012. szeptember 16.

Angol mintára indult a szigetországban már több százezer tagot számláló új társkereső, amely azokhoz szól, akik elégedetlenek önmagukkal vagy beleuntak a média sugallta felszínességbe.

Az online társkeresés évek óta ütemesen fejlődik az egész világon, így itthon is. Ahogy egyre dominánsabbá válnak a legnagyobb szereplők, egyre kevesebb hely marad a kisebb és az új belépőknek, ezért jelennek meg a valamilyen szűk területre specializálódó társkereső oldalak. Társkereső csak „duciknak”, társkereső az almás kütyük rajongóinak, társkereső egy sci-fi sorozat fanatikusainak, ilyen és ezekhez hasonló érdekességeket találunk a nemzetközi és a hazai interneten egyaránt.


Meghökkentő: ezért nem vegák a férfiak!

2012. szeptember 15.

Nem képzelődik, aki úgy találja, hogy a vegetáriánus életmódot főként a nők követik, a férfiakra ez kevésbé jellemző. Egy új tanulmány, mely a fogyasztók viselkedését vizsgálta, kiderítette, hogy jelentős, ugyanakkor nem tudatos összefüggés van a húsfogyasztás és a férfiasság között. Ennek köszönhető, hogy az erősebbik nem képviselői inkább kerülik a szóját és egyéb vegetáriánus ételeket, az állati eredetűeket viszont előnyben részesítik.

A kutatás eredménye „Férfias hús?” címmel jelent meg a Journal of Consumer Research szaklapban. A kutatók arra keresték a választ, valóban jelentőségteljes kapcsolat van-e a nyugati kultúrában a húsfogyasztás és a férfiasság között, pontosabban, valóban akkora jelentőséget tulajdonítanak-e neki.


Nem szerelmi házasság is működhet?

2012. szeptember 14.

Bár egyre nagyobb teret hódít Indiában a szerelmi házasság, a helyiek többsége még mindig hisz a szülők által elrendezett házasság intézményében.

A vonatkozó felmérést az NDTV televíziós csatorna készíttette el az Ipsos piackutató közreműködésével. A kutatás során India 18 államában 30 ezer válaszadót kérdeztek meg.


Másként látnak a nők és a férfiak

2012. szeptember 11.

A nők jobbak a színek között lévő apró különbségek megállapításában, a férfiak viszont ügyesebben követnek a szemükkel mozgó tárgyakat - állapították meg amerikai kutatók.

Israel Abramov kutatásvezető, a New York Városi Egyetem munkatársa és csoportja két kollégiumban vizsgálta az ott lakó, 16 évnél idősebb diákok látását. Úgy találták, hogy a férfiaknak nehézséget okozott, ha finom különbségeket kellett találniuk a látható spektrum közepén lévő színek között, például a kékeszöld és a zöldeskék között, de kissé másként is érzékelték az egyes színeket, mint a nők.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...137138139...223