sub

Információk, érdekességek

A fizikai terhelés rákellenes hatású lehet

2012. október 31.

Védetté válhatnak a rákos folyamat kiújulásával szemben a rosszindulatú daganatok miatt gyógyszerekkel kezelt betegek a terápia befejezése utáni speciális mozgásprogram segítségével, az immunsejtek aktivizálódása révén. 

Ez a Testmozgás Integrativ Biológiája elnevezésű konferencia egyik nagy figyelmet keltő előadásából derült ki.

A Nebraskai Egyetem munkacsoportja Laura Bilek vezetésével 16 rákbetegséget túlélt pácienst vont be gondosan megtervezett tornaprogramjába. A jól fölépített mozgásrendszer 12 héten keresztül tartott, a hatást pedig részletes laboratóriumi mérésekkel igyekeztek igazolni.


Készüljünk a hidegfrontra

2012. október 29.

A hosszú, kellemesen langyos – sőt az utóbbi napokban szokatlanul meleg – ősz után az előrejelzések szerint a hét végén beköszönt a hideg idő. Egy-két nap alatt mintegy 10 fokkal hidegebb, csapadékos időre kell felkészülnünk. A hőmérséklet változása, a betörő hidegfront jelentősen megterheli a szervezetünket.

A hőmérséklet változásának hatását megfelelő, réteges öltözködéssel, a lakás fűtésével megelőzhetjük. Fontos, hogy az előrejelzéseket vegyük figyelembe, amikor eldöntjük, milyen ruhát veszünk fel. Ha erre nem ügyelünk, könnyen felfázhatunk, aminek kellemetlen hólyaghurut lehet a következménye.


Tanárokat büntettek dohányzásárt

2012. október 26.

Bérük egy részének visszafizetésére kötelezi Oszaka prefektúra kormányzata azon középiskolai tanárokat, akik tanítási időben elhagyták az iskolaépületet azért, hogy dohányozzanak.


Az oszakai oktatási hivatal a vétséget elismerő iskolai dolgozók meghallgatása után az általuk dohányzás miatt elmulasztott munkaórák számának függvényében szab ki büntetést a tanárokra. A büntetés a tanárok bére mellett egyéb juttatásokra, így az általuk felvett lakhatási és étkezési támogatásra is kiterjed - írta az Aszahi Simbun japán napilap kedden.


A világ legrégebbi művégtagját tárták fel Egyiptomban

2012. október 15.

Egyiptológusok megerősítették, hogy nem esztétikai célokat szolgált, hanem ókori viselőjének járását segítette az a mesterséges nagylábujj, amelyet korábban egy múmia maradványain fedeztek fel a régészek.

A szakemberek úgy vélik, hogy az időszámításunk előtti 950 és 710 közötti időszakból származó, fából és bőrből készült háromrészes szerkezet a világ legősibb protézise. A Manchesteri Egyetem kutatójaként dolgozó Jacky Finch két önkéntest kért fel a mesterséges lábujj valós funkciójának bizonyításához.


A gelato történetét mutatja be az olaszországi fagylaltmúzeum

2012. október 07.

Nemcsak a fagylaltkészítéshez használt gépeket, a fagylalt gasztronómiai történetét is bemutatja a Bologna közelében, Anzola Emiliában megnyílt fagylaltmúzeum, amelyet a Carpigiani cég indított útjára.

"Régóta dolgozunk az olasz fagylaltmúzeum megteremtésén, hiszen a gelato az egyik legismertebb és legkiválóbb minőségű itáliai terméknek számít. A fagylaltipar a második világháború utáni olasz gazdasági talpra állásában is szerepet játszott, és a mai válságban is sikeres ágazatnak bizonyul" - hangoztatta Romano Verardi, a fagylaltmúzeumot szponzoráló Carpigiani Alapítvány elnöke. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...136137138...224