sub

Információk, érdekességek

Étel a szemétben – a legnagyobb vétek

2012. szeptember 07.

Egy amerikai felmérés szerint az étel pazarlása az, ami miatt a legtöbb amerikainak bűntudata van, legalábbis, ha zöld magatartásáról kérdezik. Tízből négyüket rosszul érinti, ha ételt kell kidobniuk.

Az Eco Puls felmérése során arra volt kíváncsi, melyek azok az általánosan zöldnek tartott magatartásformák, amelyek nem teljesítése esetén az amerikai fogyasztók leginkább bűntudatot éreznek. A lekérdezés szerint nem az elpazarolt energia, hanem az elpazarolt étel okoz leginkább bűntudatot.


Pesszimista munkavállalók

2012. szeptember 06.

munkavállalók A Gallup nemzetközi felmérése szerint világszerte tízből közel hatan vélik úgy, nem kedveznek a gazdasági folyamatok az álláskeresőknek. A vizsgálat szerint Magyarországon tízből nyolcan ítélték rossznak a munkaerőpiaci kilátásokat.

Munkanélküliségtől fél a világ

A Gallup 2011 során 146 országban kérdezte meg az embereket arról, hogy látják a munkavállalási esélyeiket. A napokban publikált eredmények szerint a világ erősen pesszimista a munkaerőpiac helyzetét illetően. Az adatok szerint tavaly a válaszadók 57 százaléka látta úgy világszerte, hogy kilátástalan helyzetben vannak az álláskeresők, és csak 33 százalék nyilatkozott pozitívan a lehetőségekről.


A magány komoly egészségügyi problémává vált

2012. szeptember 06.

"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens része, a szárazföld egy darabja" - írta John Donne angol költő a XVII. században a magányosság és vágyódás kifejezéseként. Van, aki egyedüllétre vágyik, de senki se akar magányos lenni, és főleg azért nem, mert az senkinek se jó. A magányosság nemcsak boldogtalanná teszi az embert, hanem kutatások tanúlsága szerint halálozási ok is. A rossz mentális állapottal is összeköthető, ám ami ennél is meglepőbb: olyan bajokkal, mint a szív- és érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás és a demencia.


Az elnök legyen férfi, a szülésznő pedig nő

2012. augusztus 30.

nőTörténelmi pillanat, hogy az újkori olimpiák történetében az Egyesült Államok több női olimpikont delegált a londoni játékokra, mint férfit. Ezen nők és férfiak sportolói teljesítményét senki nem vitatja, azt viszont igen, hogy a munkaerőpiacon melyik álláshelyen melyik nem állná meg a helyét.


Szakácsból lett hajléktalan főz Milánó utcáin

2012. augusztus 25.

Állását elveszítette, de mesterségéről nem mondott le az a szakácsból lett milánói hajléktalan, aki az utcán főz magának, hajléktalantársainak és a környéken élőknek is.

„Négy évvel ezelőttig egy milánói étteremben dolgoztam. A gazdasági válság miatt kerültem utcára, azóta nem sikerült új munkahelyet találnom” – mesélte el történetét Antonio Menga a Corriere della Sera napilap milánói kiadásának.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...138139140...223