sub

Információk, érdekességek

Mit tud a cékláról, a lucernáról és a búzacsíráról?

2012. március 19.

céklaAzt mindenki tudja, hogy ezek a növények hasznosak, egészségesek és szervezetünk is szereti őket. De azt tudjuk, hogy miért?


A gyógynövények királynői: a fűszerek

2012. március 18.

A fűszerek leggyakrabban növények, vagy azok valamely részei. Ahogy a növények bizonyos fajtáiról tudjuk, hogy egészségesek vagy gyógyító hatással bírnak, úgy igaz ez a fűszerekre is. Nem csodálatos, hogy finom ízek közepette még egészségesebbé is válhatunk? Melyik fűszerről mit kell tudnunk? Ismerkedjünk meg párral!


Az isteni angyalfű

2012. január 27.

angyalfű Vajon ismerjük-e egyik hasznos gyógynövényünk, az angyalfű jótéteményeit? Nem árt többet tudni róla, hiszen „angyalian” kedvező tulajdonságai a természet igazi kincsévé teszik. Gyökerét gyógyteakeveréknek felhasználva például kiváló hatású emésztési panaszok, erős stressz, kimerültség, hörghurut, de még étvágytalanság esetén is. Az alábbiakban számba vesszük főbb jó tulajdonságait.


Gyógyító illatok

2011. december 27.

levendulaLevendula, kamilla, kapor, rozmaring, mirtusz, fahéj, fodormenta - a természet ajándékai, erdők, mezők virágai.

Régóta ismertek, illatuk mindig elvarázsolta a kirándulókat, gyűjtőket. Ötezer évvel ezelőtt az ókori kultúrában az egyiptomiak, perzsák, görögök már nemcsak gyönyörködtek bennük, hanem sokféle módon fel is használták ezeket a növényeket. Szakrális, kozmetikai és gyógyító célokra szinte kivétel nélkül alkalmasnak bizonyultak, főként a belőlük nyert illóolajok. Az idők folyamán azonban valahogy feledésbe merültek, a modern világ inkább a mesterségesen előállított, szintetikus szereket favorizálta. Különös módon az emberek hajlamosabbak bekapni egy-egy drága és mellékhatásokkal bíró tablettát a gyógyulás reményében, mintsem hogy növényi illóolajokkal ismerkedjenek.


Az író Márai életmódtanácsai

2011. december 05.

Márai Sándor Füveskönyvében nemcsak mély igazságokra bukkanhatunk, hanem egyszerű életmódbeli ajánlásokra is. Olvashatunk a testmozgásról, a fürdőzés jótékony hatásáról és számos táplálkozással kapcsolatos megállapításról.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...272829...38