sub

Információk, érdekességek

Idõsbarát lakások: jövõre hatszázat adhatnak át

2008. december 28.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 270 millió forintot használhat fel az idõsbarát lakásprogram lebonyolítására.

 

 

A kormány még júniusban döntött az idõs emberek lakhatási körülményeit segítõ, otthoni önálló életvitelük megõrzését lehetõvé tevõ idõsbarát lakásprogram elindításáról. A nyári döntés értelmében közel 270 millió forint fordítható a program lebonyolítására. A kormány ez évi utolsó ülésén úgy döntött, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesületet bízza meg az idõsbarát lakásprogramhoz kapcsolódó pályázat lebonyolításával.


Élõ sejtekben mér toxint a nanoérzékelõ

2008. december 17.

Élõ sejteken belül méri a tumorkeltõ méreganyagokat egy miniatûr szenzor.

 

 

Élõ sejteken belül méri a tumorkeltõ méreganyagokat, valamint a rákgyógyszerek hatékonyságát jelzõ nyomokat egy miniatûr szenzor, melyet amerikai kutatók fejlesztettek ki - számolt be a Nature Nanotechnology címû brit tudományos szaklap.


Minden magas vérnyomást hatásosan kell csökkenteni

2008. december 09.

A magas vérnyomás betegség szempontjából nincs különbség nõk és férfiak között: ha a vérnyomás emelkedett, mindkettõnek eredményes kezelésre van szüksége.

 

 

Ausztrál kutatók 31 nemzetközi vizsgálat adatainak összesítésével kapott eredményeiket az Európai Szívgyógyász Társaság tudományos folyóiratában közölték.


Pirula az idõeltolódás okozta alvászavarra

2008. december 04.

A medicina "átállítja" a szervezet természetes mélypontját és a melatonin felszaporodását a testben.

 

 

Akár néhány éven belül piacra kerülhet egy idõeltolódás okozta alvászavart is orvosló új gyógyszer, amellyel vissza lehet állítani a szervezet természetes alvási ritmusát.


Búcsú a higanyostól - lázmérõk tesztje

2008. december 01.

Ugyanolyan megbízhatóak-e a korszerû, vegyi vagy elektromos alapon mûködõ lázmérõk, mint a régi higanyosak?

 

 

Az influenza és megfázási szezon küszöbén egy németországi tesztbõl szemezget a Kosár, a fogyasztók magazinja. Olyan szerkentyûk vizsgálatát idézik, amelyek Magyarországon is kaphatók.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...121122123...163