sub

Információk, érdekességek

Túlságosan sok energiaital akár halálhoz is vezethet

2011. augusztus 06.

energiaitalErős hányingert és hányást, mellkasi fájdalmat, szapora pulzust, nyugtalanságot, álmatlanságot, esetenként pánikrohamot is okozhat a túlzott koffeinbevitel. A fiatalok körében oly népszerű energiaitalokban akár 4-5 csésze kávénak megfelelő koffein is lehet.

A hazai lakosság átlagos napi koffeinbevitele a szokásos forrásokból (kávé, tea, stb.) 120 mg körüli érték, míg a rendszeresen energiaitalt fogyasztók esetében ez elérheti akár a több száz mg-ot is.


Dupla szerelem – A flörttől a megcsalásig vezet az út?

2011. augusztus 01.

Van, aki évekig vár a nagy szerelemre és van, akit akkor ér utol, amikor elvileg éppen szerelmes, csak másba. Ilyenkor pedig a kétely beférkőzik az aktuális kapcsolatba, hiszen honnan lehet tudni, hogy ki az igazi?
 
A helyzet különösen nehéz akkor, ha egy több éves kapcsolatról, házasságról van szó és esetleg már gyermek is született a frigyből. Azt szokás mondani, hogy a szerelem épp akkor kopogtat be, amikor a legkevésbé várná az ember. A kérdés már csak az, hogy ez természetes-e és, ha igen hogyan kell kezelni?

 


Fókuszban a hazai drogproblém

2011. március 21.

Míg korábban a „közösségi kábulat” szinte egyetlen elérhetõ formája az alkohol volt, addig napjainkra a kábítószer alternatívaként jelenik meg. A legveszélyeztetettebb csoport a középiskolás korosztály.


3 ok, ami miatt érdemes leszokni a cigirõl

2011. január 04.

Szenvedélyes dohányzás, elhagyhatatlan vágy ûz a füstölgõ csík után? Az sem baj, ha zsörtölõdik miatta a család, ha egyre kevesebb lépcsõfok megy lihegés nélkül? Nem számítanak a sárga fogak és a reggeli köhögés, a dohányzás miatt szedett gyógyszerek sem?


Ha ez így van, feltétlenül változtatni kell rajta! Ha van elég akaraterõ, komoly motiváció a leszokáshoz – könnyebben fog menni. És persze nem szégyen szakemberek és hozzátartozók segítségét is igénybe venni.


Károsabb az alkohol, mint a kokain?

2010. november 02.

Egy brit tanulmány szerint az alkohol károsabb, mint a kokain.
Az alkohol a Nagy-Britanniában hozzáférhetõ legveszélyesebb "kábítószer", ártalmasabb az egészségre, mint a heroin, vagy mint a kokain egyik legkeményebb fajtája, a "crack" - erre a következtetésre jutottak brit szakértõk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...272829...45