sub

Információk, érdekességek

Energiaital – vigyázzunk vele

2012. február 14.

123-an lettek rosszul 2011 novembere óta energiaitaloktól. Az érintettek közel 90%-a fiatalkorú. Az energiaital különösen veszélyes, mert átmenetileg felpörget, növeli a teljesítményt, de utána még erőteljesebb fáradtságot okozhat, amely újabb és újabb fogyasztásra ösztönöz.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal 2011. november 1. óta gyűjti és feldolgozza az energiaital-fogyasztással összefüggő események adatait. Az első elemzés, mely a 2011. december 31-ig tartó időszakot fogja át, arról tanúskodik: ezen időszakban hazánkban 123 főnél idézett elő rosszullétet, illetve kellemetlen testi tüneteket az energiaital-fogyasztás. Mindez aggodalomra adhat okot – figyelmeztet az országos tisztifőorvos.


Tévhitek a dohányzásról való leszokásról

2012. február 10.

cigiA jövedékiadó-emelés miatt az év végére egyes dohánytermékek ára akár 100 forinttal is emelkedhet. Egészségünk mellett tehát a pénztárcánk is jól jár, ha a füstmentes életet választjuk. A dohányzásról való leszokással kapcsolatban , tüdőgyógyászt kérdeztük.

 


Van-e élet a Facebookon kívül? - Amerikában már lázadoznak

2012. február 09.

netezésA Facebook a világon több mint 800 millió aktív felhasználót számlál, az Egyesült Államokban pedig a népesség durván kétharmada, azaz 200 millió ember kapcsolódott a közösségi oldalhoz. Mi miatt fordítanak mégis hátat a közösségi oldalnak?


Mindenki függ valamitől?!

2012. február 04.

Napjainkban elszaporodtak az ún. viselkedési zavarok, mint például a monitorfüggőség, a Facebook-függőség vagy éppen az ortorexia. Szinte bármilyen viselkedést túlzásba vihetünk, egyáltalán nem is olyan nehéz átesni a ló túlsó oldalára. Hol húzódik az a bizonyos határ normális és függő között?                    

 


4 trükk a dohányzásról való leszokáshoz

2012. január 19.

A dohányzásról, vagy bármilyen más rossz szokástól nehéz megszabadulni. Különösen, ha a cigaretta az egyetlen eszközöd, aminek segítségével megküzdesz a stresszel, vagy ami segít megnyugodni, relaxálni. Néhány ötlet, amely segíthet felhagyni a dohányzás szokásával. Nem mondom azt, hogy könnyű lesz megcsinálni, de talán megér egy próbát! Én 5 éve hagytam abba a dohányzást és ezek az apró trükkök nagy hasznomra voltak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...242526...45