sub

Információk, érdekességek

Tegye le Ön is! - segítség a dohányzásról való leszokáshoz

2012. október 13.

Segítség a dohányosoknak: 2012. október 1-je óta a 06 80 44-20-44-es non-stop telefonszámon ingyenesen kaphatnak szakszerű segítséget a leszokáshoz.
 

Segítség telefonon

Országos Dohányzás Leszokás Támogatási Módszertani Központot hoz létre az Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet az Egészséges Magyarországért Központtal együttműködve. A Központban leszokást segítő call center kialakítására kerül sor, ahol képzett pszichológusok és orvosok nyújtanak telefonos tanácsadást. 2012. október 1. óta a 06 80 44-20-44 telefonszám ingyenesen hívható az év minden napján 0-24 óra között.


Öregek a fiatal dohányosok erei

2012. szeptember 18.

Régóta ismert, hogy a dohányzás a szív- és érbetegségek egyik legveszélyesebb kockázati tényezője, de ennek a statisztikai adatnak az okát is megmagyarázza az a svájci vizsgálat, amely bebizonyította, hogy a dohányzás korán öregíti az érrendszert.

Az Európai Szívgyógyászok Társaságának kongresszusán nagy figyelmet keltett Julia Dratva és munkatársainak előadása a dohányzó fiatalok elöregedett érrendszeréről, és egy német tanulmány, amely azt igazolta, hogy a dohányzás tiltása egy német nagyvárosban jelentősen csökkentette a szívinfarktus előfordulását.


Ha lankad a férfivágy

2012. szeptember 10.

A férfiak szexmániások lennének, és bármikor készen állnak a szerelmeskedésre egy csinos nővel? Emiatt szükségszerűen többre is vágynak a szexben, mint a párjuk? Ez olyannyira elfogadott sztereotípia, hogy a nők nagy többsége úgy gondolja: a férfivágyak határozottan felette állnak az övékének. És ha a férfiember tartósan kéreti magát az ágyban, a nők gyakran úgy vélik, hogy a probléma biztosan tőlük ered… Pedig tévedés.


IQ-ja egy részét is elfüstöli, aki szív

2012. szeptember 04.

Visszavetik intelligenciájukat és mentális funkcióikat azok a kamaszok, akik gyakran szívnak marihuánát, és a hatás felnőttkorukban is megmarad - derült ki egy új kutatásból. Az egy évtizedre kiterjedő tanulmány, mely több mint ezer új-zélandi fiatal bevonásával készült, rávilágít arra, hogy azok a serdülők, akik legalább négyszer használtak marihuánát hetente, az IQ-skálán átlagosan nyolc pontot vesztettek 13 és 38 éves koruk között - ugyanez nem volt tapasztalható azoknál, akik csak felnőttként kaptak rá a kannabiszra.


A dohányzásnál is súlyosabb probléma az elhízás

2012. augusztus 26.

elhízásTöbb amerikai tartja súlyosabb problémának az elhízást, mint a dohányzást vagy a túlzott alkoholfogyasztást. - derül ki a Gallup felméréséből. A kérdésben pártszimpátián túlmutató egyetértést mértek.

Az amerikai felnőttek több mint 26 százaléka számít testtömeg indexe (BMI) alapján elhízottnak. A magasság és testsúly összevetése alapján számolt BMI skála 18,5 és 25 pont között normálisnak, 25 és 30 pont között túlsúlyosnak, 30 pont fölött elhízottnak minősít. Az amerikaiak közel 17 százalékának 30-35 pont közé, 6 százalékának 35-40 pont közé, és 3,5 százalékának 40 pont fölé esik a testtömegindexe, amely értékek már az egészségre komolyan ártalmas mértékű túlsúlyt jeleznek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...202122...45