sub

Információk, érdekességek

Az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek és sérüléseknek

2013. március 23.

A kanadai Addiktológiai és Mentálhigiéniai Központ (CAMH) új tanulmánya szerint ma már az alkohol a harmadik vezető oka a betegségeknek és sérüléseknek globális szinten, függetlenül attól, hogy a felnőttek többsége világszerte tartózkodik az alkoholfogyasztástól.

A tanulmányt, amely a betegségek okait kutató 2010. évi nagyszabású projekt részeként készült, az Addiction című folyóirat e havi számában közölték. "Az alkoholfogyasztás több mint 200 különböző betegségért és sérülésért felelős" - húzta alá Kevin Shield, a tanulmány vezető szerzője. - Ezek nem csupán az alkoholizálás azon jól ismert következményeit foglalják magukba, mint a májzsugorodás és a közúti balesetek, hanem számos rákfajtára, köztük a nőket érintő mellrákra is kiterjednek."


Füvezik a párom, a gyerekem, mit tehetek?

2013. március 09.

Online, élő előadássorozat szenvedélybetegség és párkapcsolati problémák témakörben Gelsei Bernadett addiktológiai konzultánssal, a Harmonet tanácsadójával és meghívott előadókkal. A következő adás márc. 11-én hétfőn este a marihuánáról fog szólni.

Ma már egyre elterjedtebb, hogy webkonferenciát tartanak különböző cégek dolgozóiknak, illetve szakembereknek külföldi továbbtanulás céljára is gyakran használják ezt a lehetőséget.

Ez adta az ötletet, hogy az Etanácsadás keretén belül, heti rendszerességgel, sokakat érintő témákban létrehozzak egy élő web előadás sorozatot. A célom az, hogy sok emberhez eljusson, könnyen, kényelmesen és egyszerűen hozzáférhető legyen.  Hasznos elméleti és gyakorlati információkhoz jussanak a látogatók az adott témákban, melyek sok embert érintenek.


Miért nem tudok leszokni a dohányzásról?

2013. február 15.

Miért nem tudok leszokni a dohányzásrólOnline, élő előadássorozat indul szenvedélybetegség és párkapcsolati problémák témakörben Gelsei Bernadett addiktológiai konzultánssal, a Harmonet tanácsadójával és meghívott előadókkal.

Ma már egyre elterjedtebb, hogy webkonferenciát tartanak különböző cégek dolgozóiknak, illetve szakembereknek külföldi továbbtanulás céljára is gyakran használják ezt a lehetőséget.

Ez adta az ötletet, hogy az E-tanácsadás keretén belül, heti rendszerességgel, sokakat érintő témákban létrehozzak egy élő webes előadás sorozatot. A célom az, hogy sok emberhez eljusson, könnyen, kényelmesen és egyszerűen hozzáférhető legyen, hasznos elméleti és gyakorlati információkhoz jussanak a látogatók az adott témákban, melyek sok embert érintenek.


20 érv a szex mellett

2013. január 16.

Számos szexterapeuta és más szakértő említi meg a szex és az orgazmus pozitív hatásait - íme az eddigi egyik legteljesebb lista, amely tudományos kutatáson alapul. Mire vársz még? Kamatyra fel!

A szex nemcsak eget rengetően élvezetes, hanem egészséges is. Segít elkerülni a betegségeket, fenntartani a jó közérzetet – és ez akkor is így van, ha mással, akkor is, ha szólóban csinálod.

Dr. Beverly Whipple híres szexkutató és nyugalmazott professzor a Rutgers Egyetemen a szexuális tevékenység alábbi, bizonyítottan jótékony hatásait gyűjtötte össze.


A példamutató alkoholfogyasztás 12 pontja

2012. december 25.

A karácsony sokak számára stresszel és bódulattal telik, ám jobb, ha tudjuk, hogy a felnőttek ünnepi italozása példát mutat a gyerekeknek is. Hogyan tudjuk felelősségteljesen jól érezni magunkat és ez milyen mintát közvetít majd a kicsiknek? 

A szülői alkoholizálás vagy az alkoholizmus, mint betegség jórészt csak ritkán válik láthatóvá a külső szemlélő számára. Azonban a gyerekek alkoholhoz való viszonyulása azáltal alakul ki, hogy megfigyelik a körülöttük alkoholt fogyasztó felnőttek viselkedését. A karácsonyi időszak stresszes lehet. Hazaérve a párunknak panaszkodva egy ital elfogyasztása teljesen normálisnak tűnik. De álljunk meg és gondolkodjunk el, mit tanít ez a gyerekeinknek: hogy az alkohol jó eszköz a problémák leküzdésére.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...192021...45