sub

Információk, érdekességek

Ezért jók a szexuális fantáziák

2013. augusztus 11.

szexuális fantáziákErotikus fantáziáink tudatalattink rejtett titkairól "ránthatják le a leplet". 

Sokan úgy vélik, a szexuális fantáziálások, "ábrándozások" csak a magányosok, reményvesztettek menedéke. A mai szexológiai ismeretek tükrében ez egyáltalán nem így van, sőt: a harmonikus, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élők számára is igen fontosak az erotikus álmodozások, mert gazdagíthatják az együttlétet.

Mindenképpen elmondhatjuk, hogy olyan terület ez, amelyről elég felszínesek az ismereteink, és amellyel kapcsolatban szöges ellentétben álló véleményeket lehet hallani. Egyesek szerint a fantázia megbeszélése, kiélése növeli az intimitást és bizalmat a partnerek közt, mások szerint viszont éppenhogy ellenségességet és féltékenységet okozhat. Próbáljunk meg egy kicsit többet megtudni erről az izgalmas dologról!


Mennyi kávét iszik egy magyar fiatal?

2013. július 29.

kvA 15 és 25 év közötti magyar fiatalok 25 százaléka naponta iszik kávét - derült ki egy felmérésből. 

Az adatok szerint a 15-19 évesek 65 százaléka soha nem ivott még kávét, miközben a 20-25 évesek mintegy 40 százaléka rendszeresen fogyasztja. Az élénkítő italt rendszeresen választó fiatalok 58 százaléka 16-18 éves kora között szokott rá a kávézásra, további 23 százalékuk 15 évesen vagy azelőtt kezdte.


Lendületben a Csikk Brigád

2013. június 27.

Csikk BrigádAz Egyesült Államok, Kanada és több más európai ország után Csikk Brigád címmel Magyarországon is elindult a cigarettacsikk-gyűjtési és újrahasznosítási akció.

A már több országban sikerrel működő cigarettahulladék-gyűjtő és újrahasznosító programra szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek és irodák regisztrálhatnak. A Csikk Brigád akcióval lehetővé válik a cigarettacsikkek és a cigaretta műanyag csomagolásainak teljes körű újrahasznosítása - közölte az amerikai TerraCycle magyarországi képviselete.

A cigarettacsikk igen nehezen bomlik

Az egyik leggyakoribb szemét a cigarettacsikk, amelynek lebomlása igen hosszú folyamat. A program segítségével a csikkek 100 százalékban újrahasznosíthatók.

  • Az akció során a hulladékok nagy részéből ipari célra használható műanyag-granulátumot gyártanak.
  • A szemét szerves részét - a papírt és a megmaradt dohányt - komposztálják.

Tízből kilenc dohányos tüdőrákosként végzi

2013. június 20.

dohányos A tüdőben megjelenő daganatos elváltozásokért csak igen kis százalékban tehető felelőssé a környezet. A sokszor végzetes kimenetelű kór kialakulásában a légszennyezettség mindössze tíz, a dohányzás azonban kilencven százalékban játszik szerepet. 

Kettős támadás

Egy szál elszívott cigarettával nagy dózisú rákkeltő, illetve egyben a tüdő védekező mechanizmusát is megbénító méreganyagot juttatunk a szervezetünkbe – figyelmeztet a dohányzás veszélyeire dr. Dózsa Izabellatüdőgyógyász, a Tüdőközpont orvosa.

A légutakat apró csillók borítják, melyek feladata, hogy a tüdők egészségét veszélyeztető méreganyagokat, kórokozókat kiszűrjék. A dohányfüst azonban megbénítja a csillók mozgását, így azok képtelenek ellátni eredeti funkciójukat. A cigarettában található karcinogén méreganyag így ezután akadálytalanul jut el a tüdőkbe.


A megcsalás és ami mögötte van..

2013. március 28.

A félrelépés manapság hihetetlenül gyakori téma: elhagyott, megcsalt nők és férfiak panaszkodnak, nem értve társuk viselkedését. A legtöbb terapeuta valószínűleg ezzel a párkapcsolati problémával találkozik legtöbbet mostanság. De mi van valójában a félrelépések hátterében?

Napjainkban valójában megnőtt az úgynevezett „félrelépők” száma. A legtöbb házasság végét egy harmadik megjelenése okozza a kapcsolatokban. Ilyenkor aztán megkezdődik a harc. Lehet, hogy a szóban forgó kapcsolat már nem is működött annyira jól, mégis foggal-körömmel próbáltunk ragaszkodni a párunkhoz. Nem értjük, miért történik ez. Keressük a hibásokat, vádoljuk a párunkat és vádoljuk önmagunkat is. Azt gondoljuk, ha másképp csináltunk volna valamit, akkor most nem omlana össze körülöttünk a világ. Pedig a világ nem omlik össze, csak nem tudjuk feldolgozni a veszteséggel járó fájdalmunkat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...181920...45