sub

Információk, érdekességek

Hat évig voltam gyógyszerfüggő...

2013. november 14.

Magyarország depressziós nemzet, egy kutatás szerint ma minden ötödik ember depressziós. Ugyanakkor szárnyra kaptak olyan vélemények is, miszerint a pszichiátria nem nyújt segítséget a depressziósoknak, és nagyon sokszor félrediagnosztizálja őket, valamint - teljesen szükségtelenül - gyógyszerekkel tömi. Gyógyszerekkel, melyeknek életveszélyes mellékhatásaik vannak...

6 évig voltam gyógyszerfüggő. Majdnem belehaltam. Másfél éve inspirálom depressziós, vagy egyszerűen csak megfáradt sorstársaimat blogommal. 

Kérdőíves felmérésemet 208 ember töltötte ki. Olyanok, akik saját meglátásuk (orvosi diagnózis) alapján depressziósak, vagy már megérintette őket a depresszió szele...


6 szexuális vágyfokozó

2013. október 14.

Szeretné új partnerét lángra lobbantani vagy tartós kapcsolatát újabb impulzusokkal erősíteni? Étkek, illatok, érintések... Egyszerű, ám hatásos fokozói lehetnek a szerelmi vágynak.

Vágyfokozó lehet minden olyan tényleges vagy képzeletbeli eszköz, mely képes erotikus rekordokra serkenteni az arra vállalkozókat.A nemi vágyat fokozó módszerek, eszközök sora hosszú, ezért az alábbiakban csak egy válogatást adunk, mely a minden veszély nélküli, de hatékony lehetőségekre terjed ki. Lehet párban tesztelni!


Miért ugyanolyan veszélyes a passzív dohányzás, mint az aktív?

2013. szeptember 28.

dohányzásA dohányfüstnek két formáját különítjük el. Fő füst alatt a beszívott füstöt értjük. A mellékfüst a cigaretta szívási szünetében keletkezik és közvetlenül a levegőbe kerül. A környezeti dohányfüst a mellékfüstből és a dohányzó által kilélegzett füstből tevődik össze. Az aktívan dohányzók a fő füstöt és a környezeti dohányfüstöt szívják be. A passzív dohányosok a környezeti dohányfüstöt lélegzik be. A főfüst és a mellékfüst közel azonos összetételű, de kimutatott, hogy a mellékfüstben az egészségkárosító elemek: ingeranyagok, toxikus anyagok és rákkeltők nagyobb mennyiségben vannak jelen. Bármilyen megdöbbentő, de a passzív dohányzás legalább olyan károsító hatású, mint az aktív. 

A passzív dohányzás ugyanolyan káros, mint az aktív.A környezeti dohányfüst-hatás csecsemőkorban és gyermekkorban kimutatottan fokozza a gégegyulladást, a légcső és hörghurut gyakoriságot, a tüdőgyulladás kialakulását. Hatására fokozódnak az asztmás panaszok. A dohányzó szülők gyermekei között gyakoribb a krónikus köhögés, köpetürítés. Zárt helyiségben a dohányfüst azonnali panaszokat: tüsszentést, orrfolyást, orrdugulást, szemviszketést, fejfájást, szédülést, torokfájást, rekedtséget, hányingert, köhögést, légzési nehezítettséget okozhat.


Üzennek a kardiológusok: A dohányzás a gyilkos szenvedély!

2013. szeptember 28.

Tíz évvel tovább élhetnének a munkaképes korú dohányosok, ha nem hódolnának káros szenvedélyüknek. A dohányzás a koszorúér-betegségek egyik legfontosabb kockázati tényezője, a betegség kialakulásáért 25-30 százalékban felelős. Többek között erről is szó lesz szeptember 29-én a Szívünk Napján a Városligetben.

A dohányzás korunk legelterjedtebb szenvedélybetegsége, melyet a XX. század pestisének is szoktak nevezni, hiszen az általa okozott halálozás világszerte a középkori fertőző betegségek pusztításával vetekszik. Ettől a pestistől a XXI. század is szenved.


Nem csak a dohányzás okozhat COPD-t

2013. szeptember 14.

Elsődleges, de nem egyedüli kiváltó ok. A dohányzás mellett örökletes enzimhiány, foglalkozási ártalom, vagy elhanyagolt asztma következtében is kialakulhat az egyik leggyakoribb krónikus tüdőbetegség, a COPD. 

Ha elfogy a levegő
A COPD, más néven krónikus obstruktív tüdőbetegség fokozódó és részlegesen visszafordítható  légúti áramlási korlátozottsággal járó kórkép, melynek hátterében légúti gyulladás áll. A tüneteket és a funkciókárosodást a kislégutak gyulladása és beszűkülése, valamint  a tüdőszövet  – léghólyagocskák –  károsodása: tüdőtágulat vagy emfizéma okozza.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...171819...45