sub

Információk, érdekességek

Egyre kevesebbet sportolnak a magyarok

2010. március 07.

Az, hogy valaki milyen gyakorisággal sportol, nagyrészt az életkor, a gazdasági aktivitás, a lakóhely és az iskolai végzettség függvénye.
 
 
Magyarországon jelenleg a legfiatalabb korosztály sportol a legrendszeresebben, a hatvan éven felüliek pedig egyértelmû sereghajtóként vonulnak a rendkívül mozgásszegény életmódot folytató fiatal középkorúak mögött - áll a GFK Hungária piackutató vállalat nemzetközi felmérésében. A hat nyugat-európai és három régiós ország adatait feldolgozó felmérés szerint Magyarországon a 13 évesnél idõsebb városi lakosság az észak- és nyugat-európai országokhoz képest havi átlagban sokkal kevesebbet mozog. Régiós viszonylatban és a fejlettebb dél-európai országokhoz képest azonban összességében nem töltünk kevesebb idõt testmozgással.

Mínusz 10 foknál már árthat a szabadtéri sport

2010. január 30.

A túl intenzív igénybevétel gyengíti az immunrendszert.

 

 

Télen a szabad levegõn futóknak is csökkenteniük kell a penzumot, mivel hideg idõben a sportolók kiszolgáltatottabbak a meghûléses betegségekkel szemben, mínusz 10 fok alatt pedig már egyenesen ártalmas az egészségre a kinti sport.


Le a karácsonyi zsírpárnákkal!

2009. december 29.

"Le kell adnom, amit felszedtem az ünnepek alatt, no meg úgy általában a tél során..." - jelentjük ki gyakran az év végi ünnepek után...

 

 

Ha megszervezzük, felkészülünk rá, és tartjuk magunkat a felállított szabályokhoz, akár tíz nap is elegendõ lehet arra, hogy megszabaduljunk a kellemetlen, csúf zsírpárnácskáktól. Persze csak akkor, ha utána sem eszünk meggondolatlanul, és folytatjuk a rendszeres mozgást is


Sport a szabadban – a rossz idõ ellenére is!

2009. december 27.

Ha alaposan felkészül, a szabadtéri sportolás segítségével felvértezheti szervezetét a jellegzetes téli betegségek ellen.

 

 

1.    Nagyon fontos, hogy ködös, szmogos idõben a nagyvárosokban ne induljunk mozogni, ilyen esetben vagy egy vidéki túra, vagy az edzõterem jelenthet megoldást.


Többet mozognak a kutyások, mint a kondiba járók

2009. december 02.

Átlagosan többet mozognak a kutyatulajdonosok, mint a konditerembe járók, és jobban is érzik magukat közben.

 

 

Egy ötezer ember, köztük háromezer állatbarát megkérdezésével készült brit felmérés szerint a kutyások hetente átlagosan valamivel több mint öt és fél órát töltenek napi sétáltatással, ezenkívül hetente átlagosan háromszor hosszabb sétára is elviszik kedvencüket, ami további két és fél óra mozgást jelent. A kutya nélkül élõk ezzel szemben átlagosan csupán egy óra húsz percet töltenek a konditeremben, vagy éppen kocogással, sétával - olvasható a The Daily Telegraph brit napilap internetes kiadásában.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...9899100...111