sub

Információk, érdekességek

10 hasznos tanács túrázóknak

2011. július 25.

Miből álljon a túrafelszerelés? Milyen eszközök elengedhetetlenek a biztonságos túrázáshoz? Mit jelent a megfelelő túrázási technika, amivel kevésbé fáradunk el és az ízületeinket is kíméli? Ha túrázni indulunk, különösen ha magasabb vidékek felé vesszük az irányt, jól tesszük, ha időben tájékozódunk és figyelmet fordítunk a felkészülésre, mert ez esetenként akár életet és egészséget is menthet.


Hogyan hat az úszás a szervezetre?

2010. július 20.

Az úszás nem csak az elhízás, hanem számos más betegség kezelésében is segít.

 

Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzõszerv igen nagy tréningnek van kitéve.


Próbáljuk ki a lábteniszt!

2010. július 16.

A lábtenisz leginkább a foci és a tengó nevû játék keveréke. De akkor miért éppen tenisz?
 
A lábtenisz története

A lábtenisz legelsõ változatát a királyaftát már a múlt század elején is játszották a tereken. A harmincas évek közepén a focisták kedvelt kiegészítõ játéka volt a tengó, amely abban különbözött a királyaftától, hogy egy rúd vagy egy háló segítségével két részre osztották a pályát és a játékot immár párban ûzték, míg az aftában a négy játékos egyedül volt.


Strand és orrmelléküreg-gyulladás

2010. július 14.

A mai napig felejthetetlen kisgyermekkori emlékem elsõ találkozásom az állatkertben a vízilóval. Nem “kecses” formája, nem is “fürge, párducszerû” mozgása ragadott meg – mert mindezek nincsenek is, hanem az, hogy az orrnyílásait szinte “szelepszerõen” be tudta zárni, mielõtt a víz alá merült.

Hogyan kerüljük el a sportsérüléseket?

2010. július 09.

A bemelegítés alapszabályai, javasolt gyakorlatok, és teendõk, ha mégis megtörténik a baj.

 

A sportolás szerencsére egyre népszerûbb mind a fiatalok, mind az idõsebbek körében, hiszen egészségmegõrzõ hatása vitathatatlan. Azon kívül, hogy növeli a szervezet ellenálló képességét, csökkenti a szív- és keringési rendszer, a légzõ rendszer, valamint számos anyagcsere-betegség kialakulási gyakoriságát, boldogság hormonokat szabadít fel, karban tartja izmainkat és testünk minden porcikáját. A rendszeres sportot már érdemes a gyermekkorban elkezdeni, hiszen nagyon hasznos, ha beépül a napi rutinba. Az alábbiakban Dr. Hidas Péter PhD, a Budai Egészségközpont ortopédsebész- és sport szakorvosa ismerteti velünk a legfontosabb tudnivalókat a sportolást megelõzõ bemelegítés fontosságáról és arról, hogy mit tegyünk, ha már megtörtént a baj.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...979899...111