sub

Információk, érdekességek

Stresszoldás mozgással

2015. július 12.

Ugye nem azt szoktad meg tőlem, hogy közhelyeket írok? Most se arra számíts! Mennyire stresszes a munkád? Úgy érzed a nap végén, mintha kifacsartak volna? És mikor hazaérsz, akkor azt kívánod, a nyakadba ömlő háztartás, család helyett, hogy "Istenem, egy kis nyugalmat adj már"? Valld be őszintén!

Adrenalin

Ha tested stresszt érzékel, a hipotlamusz jelet küld a mellékvesének, ami adrenalint bocsát ki. Ha tartós stresszben élsz, az érfalakat rücskössé teszi, és lerakódhatnak az oda nem illő anyagok. Az egész életed minősége függ attól, hogy hogyan tudod kezelni a stresszhelyzetet. Fontos az is, hogy milyen helyzetben vagy otthon, ahol elvileg fel kellene töltődnöd. Ha eddig jól teljesítettél a munkahelyeden, de most hirtelen hibát hibára halmozol, annak a tartós stressz az oka.


Érezzük jól magunkat - hőségben is!

2015. július 11.

Felfrissülés a visszeres lábnak.

Elnehezedő lábak, izzadságcseppektől fénylő arc, fáradtság- megannyi tünet a hétköznapokon, ha túlzottan meleg az idő.Íme néhány jó tanács a gyógyszerésztől forró napokban.

Különösen így van ez a városban, ahol szennyezettebb a levegő és korlátozottak a felfrissülés lehetőségei. Egy jó ventilátor beszerzése az első reflexünk, aztán jön a légkondicionáló berendezés... Vannak azonban más eszközei is a rendkívüli hőség vagy csak az átlagosan meleg időjárás elviselésének, és akkor még jól is érezhetjük magunkat a bőrünkben!

Frissítsük fel a lábunkat!

Ön is azok közé tartozik, akik hőségben úgy érzik, hogy "melegszik a lábuk"? A hideg fürdőszobakövet keresi, amint kiugrik az ágyból, és soha nem vásárol vékony pántos szandált, mert a lába biztosan bedagad a nap közepére? Általában könnyen enyhíthetők ezek a panaszok, csak figyelni kell rájuk.


Meddig vagy hajlandó elmenni a szépségért? 18!

2015. július 06.

nőBrit nőgyógyászok már két éve beszámoltak arról, hogy egyre emelkedik a női nemi szerveket érintő esztétikai műtétek száma Nagy-Britanniában. Megfigyeléseik szerint az elmúlt tíz évben ötszörösére nőtt a szeméremajkak átalakítását megcélzó - főképp a kisajkak méretét csökkentő - beavatkozások száma. Ez a drasztikusnak tűnő korrekció azonban csak egy a sorban azon beavatkozások között, melynek egy nő hajlandó alávetni magát, ha a szépségéről van szó. Ennek hátterében pedig összetett pszichés jelenség húzódik.

A MINDENKORI SZÉPSÉGIDEÁL

A női testet érintő, esztétikai korrekciót megcélzó beavatkozások nem újszerűek. A szépségideál bár folyamatosan változik, a nők vágya, hogy megfeleljenek ennek, korokon és kultúrákon átívelve töretlen. 
Az esztétikai jellegű beavatkozások többsége abból a vágyból fakad, hogy az egyén új fizikai megjelenése által megélhesse az adott csoporthoz való tartozás érzését, másrészt vonzóvá váljon a számára potenciális személy szemében.


Otthoni edzés

2015. július 03.

Otthoni edzésTudnod kell, hogy a statisztikák szerint még azoknak az emberek, akik rendszeresen eljárva éveken keresztül edzettek, csak 10%-a képes hónapokon keresztül otthon, egyedül edzeni. Tehát summa summarum 90% feladja, majd újrakezdi többször, egyre kevesebb hittel, akarattal és elszántsággal, végül kudarcélményt okozva magának.

Én 8 hónapon keresztül edzettem úgy, hogy tartottam a heti 2 BAJNOKOK EDZÉSÉT, és mellette otthon napi 20 percet edzettem, és heti 30 percet kocogtam. De még én is belefáradtam, holott a végtelenségig tudom variálni az edzésmódszereket. És ugye a legfőbb tévhitek, amik akadályoznak abban, hogy eljárj edzeni.

Szégyelled magad: nálam is vannak, akik úgy kezdik, hogy „meghúzzuk magunkat a hátsó sorban”. Nem leszel középpontba, mindenki magával foglalkozik, csak az utolsó negyed óra az, a lazítás, amikor már kicsit ráérnek észrevenni a körülöttük lévőket azok, akik jó helyre mentek edzeni.Légy büszke, hogy te is ott vagy, s eddz lelkiismeretesen!


Az illatos zsíroktól a natúr deókig – izzadásgátlás tegnap és ma

2015. június 29.

Az illatos zsíroktól a natúr deókig – izzadásgátlás tegnap és maBár egyes kutatók szerint az első emberek számára létfontosságú volt a testszag, a kultúra fejlődésével egyre inkább kellemetlenné és nemkívánatossá vált. Természetesen az évszázadok során számtalan praktika született a testszag elfedésére vagy megszüntetésére, azonban az jól látható, hogy a legtöbben akkoriban és ma is a természethez fordulnak a megoldásért.

Ne az izzadást szüntesd meg, hanem a szagot

Az izzadás a test természetes védekező mechanizmusa a maghőmérséklet túlzott emelkedése ellen. Sajnos ugyanilyen természetes folyamat az is, hogy a szerves anyagokban gazdag izzadságot egyes baktérium fajták kiváló tápanyagnak tartják és a forrás közelében – főként a fedett területeken, vagyis például a hónaljban – szaporodni kezdenek. Ezen baktériumok anyagcsere termékei okozzák a jól ismert testszagot, mely ellen évezredek óta vív harcot az emberiség. Bár a kutatók szerint a testszag tette lehetővé, hogy az őskorban az ember ne keltse fel a ragadozók érdeklődését, a kultúra fejlődésével mind inkább kerülendővé vált.

Alapvetően kétféle lehetőség közül lehet választani, ha meg akarjuk szüntetni a hónaljban a kellemetlen szagok megjelenését: vagy elfedjük a szagokat és semlegesítjük/elpusztítjuk a baktériumokat, vagy megakadályozzuk a szóban forgó területeken az izzadság megjelenését.

Cikkünknek nem témája a teljes izzadásgátlás, hiszen a test saját folyamataiba ilyen mélységig történő beavatkozás nehezen tekinthető természetesnek, mint ahogy a mesterséges anyagok bőrre juttatása sem az.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...727374...111