sub

Információk, érdekességek

"Nem is értem miért nem táncolnak az emberek naphosszat a boldogságtól"

2017. augusztus 22.

Garami Gáborról a legtöbben csak annyit tudnak, hogy nagyon kellemes hangja van. Rádiós személyiségként, zenekari előadóként ismerik, a szabadon gondolkodó és élő emberi oldalával azonban kevesen találkoznak. Az Everness Az én utam sorozatába azonban éppen az utóbbi jellemzői miatt hívtuk el mesélni.  

 

Gáborral egy facsart narancslé mellett találkoztunk és nagyon gyorsan megegyeztünk, hogy ebből nem lesz afféle klasszikus interjú. Inkább csak mesél szabadon, kötetlenül, ha úgy, hát összefüggések nélkül. 

-Valójában 27 éves koromig leginkább csak sodródtam. Elvállaltam ami éppen szembejött, így voltam utcazenész, de képesítés nélküli árvaházi tanár is. Emlékszem, az állásra egy utcai fülkéből jelentkeztem, leginkább mert Pestre szerettem volna költözni és nem tűnt valami nehéz munkának. Gyanút foghattam volna, amikor két perc telefonbeszélgetés után közölték, hogy már fel is vagyok véve, de az én habitusom alapvetően pozitív. 12 órás váltásban dolgoztam a depresszióra hajlamos kiskorú gyerkőcök mellett. Hallottam hátborzongató családi történeteket, volt, hogy késsel támadtak rám, de én valahogy nem éltem meg ennek az egész életformának a tragédiáját. Inkább azzal foglalkoztam, hogy segítsem, tanítsam a gyerekeket és megértettem, hogy az árvaházi lét számukra a természetes. Sokszor sokkal jobb, mint ahonnan ideérkeztek.


Biofeedback - behúzott has, felemelt fej, egyenes gerinc

2017. augusztus 21.

Megváltoztathatod tested rossz szokásait. Naponta többször megkérdezzük mi is - mint a mesebeli királynő - mert mielőtt kilépünk az utcára látni akarjuk, hogy más mit fog látni: rajtunk. S a tükör által gyakrabban változtatunk külsőnkön, mint a mérleg segítségével.  

 

Egy jó öv a ruhán kiegyenesítheti gerincünket, behúzzuk a hasunkat és néhány órára ezzel is erősítjük hasizmunkat. A behúzott has egyszerű tornája mindenkinek ajánlható súlyra való tekintet nélkül, s néhány órás has-tartás minden porcikánkat megváltoztatja.

Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb e vidéken…

Tükrünk a legelső biofeedback eszközünk.

Mit jelent a biofeedback?

Akaratunkkal változtatni tudunk valamit biológiai működésünkön. Látunk, elborzadunk, elhatározzuk, érzelmeinkkel megtámasztjuk és akaratunkkal véghezvisszük a változást.

Gyakran ráncolod a homlokod? Már megjelentek az első ráncok? Érezd magad színésznőnek a munkahelyeden, az otthonodban, az élet színpadán és mosolyogj. A mosolygás gondolata már változást hoz létre benned. De ez nem elég. Szemednek meg kell látni a szépet a körülötted lévő világban. A rosszat csak azért, hogy változtass rajta.

Az autonóm idegrendszer

A pszichológia kutatói tanulmányozni kezdték az emberi akaratnak a fizikai világra gyakorolt hatását is. Kísérletek százait végezték, hogyan befolyásolhatunk olyan testi funkciókat is, amelyekről eddig azt hittük, hogy az autonóm idegrendszer irányítása alatt állnak: a szívritmust, a vérnyomást, az immunrendszert, az agyhullámokat. Aki munkája során gyakran érezte, hogy bizonyos emberek viselkedésének hatására elönti agyát a vér (pedagógusok, kereskedők, közlekedésben résztvevők stb.), annak érdemes szabadidejében csendes, zajoktól, zavaró hatásoktól távoli helyen gyakorolni idegrendszerének megnyugtatását. Képzelje el ugyanazt a helyzetet úgy, mintha mosolyogva, gondolkozva lett volna képes reagálni az adott szituációban. Ne beszéljen róla másnak, ne keresse az igazságát, csak annyit képzeljen, hogy nyugodt maradt, nem reagált - másképpen viselkedett, mint szokott. Ez már sokat segít.

Mások szervezete

A kutatások azonban azt is kimutatták, hogy kapcsolatunk, befolyásunk ennél jóval tovább terjed. Szándékaink hatást gyakorolhatnak más emberek szervezetére is. Ma már tudjuk iskolai tanulmányainkból, hogy minden rezgés úgy viselkedik, mint a fény és a hang. Tehát a kapcsolat, ami összefűz bennünket, túllép a tér, az idő keretein, korlátain. A különféle vallások szentjei már a múltban is azért váltak szentté, mert imáikkal képesek voltak másoknak segíteni (csodákat vittek végbe).


Stresszmentes nyaralás

2017. augusztus 19.

Annak érdekében, hogy nyaralásunk valóban felhőtlen lehessen, már az utazás előtt tennünk kell érte. Időben kell felkészülnünk a váratlan kellemetlenségekre. Mégis mi minden szolgálhatja jó közérzetünket, egészségünket? Pontokba szedtük.  

 

Van-e közös a nyaralásban és a karácsonyban? Hogyne! Mindkettő gyakran jár stresszel, ebből adódóan családi perpatvarral és nemegyszer kisebb-nagyobb rosszulléttel, sőt gyengélkedéssel is. Annak érdekében, hogy nyaralásunk valóban felhőtlen lehessen, már az utazás előtt tennünk kell! Időben kell felkészülnünk a váratlan kellemetlenségekre! Mégis mi minden szolgálhatja jó közérzetünket, egészségünket? 

BŐRALLERGIA

Akkor alakulhat ki váratlanul, ha egyszerre túl sok napsugárzás ér bennünket, avagy napozószerünk összetevői irritálják érzékeny bőrünket. Ezenkívül természetesen az új, szokatlan környezet is számtalan okot szolgáltathat ahhoz, hogy kellemetlen allergiás reakciónk alakuljon ki. 

Segítség: léteznek speciális, az allergiás tüneteket enyhítő gélek és kenőcsök, amelyek a rovarcsípés utáni viszketést is enyhítik. Az allergia elleni tabletták pedig - például a kalcium - "belülről" védenek bennünket a kellemetlen tünetekkel szemben. 


Tökéletes tippek az alvásminőség javítására

2017. augusztus 13.

Az alvás fontos a testi és lelki egészségünk szempontjából is. Az alvás hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez, mivel erősíti az immunrendszert. Ha eleget alszunk, jobb lesz a kedvünk és csökken a feszültség érzése is.  

 

Időnként azonban mindannyian alvási problémákkal küszködünk. Ennek nagyon sok oka lehet, pl. depresszió, álmatlanság, kimerültség vagy a Sjörgen-szindróma. Ha lehangolt, ideges vagy poszttraumás stressz-szindrómában szenvedsz, akkor előfordulhat, hogy nem tudsz elaludni vagy idő előtt felébredsz. Bármi is legyen az oka, a következőkkel védekezhetünk:

Az alvóhely

Az alvóhely és a napi tevékenységünk befolyásolhatja azt, ahogyan alszunk. A túl sok zaj, fény vagy mozgás a hálószobában nehezíti az alvást. Csendes, kényelmes helyet válasszunk alváshoz.

Az alábbiakkal javíthatjuk az alvás minőségét:

  • A hálószobát csak alvásra és intim együttlétre használjuk.
  • A tévét és a rádiót távolítsuk el.
  • A hálószoba legyen csendes, sötét és hűvös. A fény ellen használjunk függönyt vagy redőnyt.
  • Vegyük fontolóra valamilyen nyugtató zene vagy ún. fehérzaj gép alkalmazását a zaj kiszűrésére.

Szépségtippek a csillagok segítségével

2017. augusztus 09.

Augusztus, a nyár utolsó hónapja, a fesztiválok, koncertek, nyaralások és persze a pihenés ideje is. Hogy hogyan időzítsük megjelenésünket kedvenc évszakunknak megfelelően, hogy a legjobb formánkat hozhassuk, most a csillagok segítséget nyújtanak hozzá.  

 

Megmondom, hogy mikor érdemes manikűr-pedikűr kezelésekre, fodrászhoz, kozmetikushoz menned és mikor érdemes belefogni a diétába! 

Szépségnapok augusztusban:

Mikor látogassuk meg kedvenc szépségszalonunkat?

Augusztus: 3, 8, 13, 24, 30.

Mikor látogassuk meg edzőtermünket, mikor érdemes belevágni a régóta halogatott diétánkba?

Augusztus: 1, 7, 14, 21, 28.

Szépség idézet: „A külső szépség a belső szépség megnyilvánulása. Az emberek szeméből áradó fényen keresztül válik láthatóvá.” Paulo Coelho


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...545556...111