sub

Információk, érdekességek

Vashiány, vashiányos vérszegénység

2017. november 01.

A hiánybetegségek közül az egyik leggyorsabb hajhullásra hajlamosító tényező a vashiány. Kialakulásának okai között szerepelhet a vegetarianizmus, csökkent vasbevitel -vagy ennek csökkent fölszívódása, illetve, a B 12 vitamin hiánya is.  

 

A vas oxigénszállítóként elengedhetetlen a hajszál fejlődése szempontjából, ennek hiánya, szinte azonnali hajhagyma sorvadáshoz vezet. Oxigén hiányában az anyagcsere romlása a következmény a tüszőkben. Az erős és gyors hajhullás, -mivel az egész fejbőr érintett a vérellátásban-, rendkívül gyorsan jelentkezhet. Az állomány romlása, még egészséges hajhagymaállománynál is jelentős. A vashiány mértéke, és időbeni megléte meghatározza a kihulló mennyiséget, de a kezelések hatékonyságát is. Az étrend kiegészítőkkel történő pótlása valamelyest segíthet, de elenyésző százalékban mérhető a felszívódásuk, illetve a keringési rendszeren keresztül a hajhagymáig jutásuk. A legjobb megoldás a természetes táplálkozás lenne, (amennyiben nem igényel gyógyszeres vaspótlást), de manapság már ez sem garancia. A vas felszívódásához szükséges C-vitamin alacsony mennyisége is meghatározó tényező, de legalább ennyire fontos figyelembe venni a folsav bevitelt is. 


Mondj igent az életre! - Az őszi megújulás 7 lépcsője

2017. október 28.

Ha valóban fiatalosak, frissek, lelkesek szeretnénk lenni, akkor nem engedhetünk a mélabúnak, a szomorúságnak, a borongósabb időjárás miatti lehangolódásnak, mások sértő viselkedésének sem. A figyelmesség, szeretet, törődés valódi szerepeink közé tartoznak. A hangulat és kedv mindig ingadozik a negatív és pozitív végletek között és beláthatjuk, hogy nagyon sok konfliktust, problémát okoznak ezzel, hiszen mechanikusak. Mit tehetsz?  

 

Új hozzáállással 
A valódi megújulás új hozzáállást  kíván tőlünk. Új gondolkodást, új érzelmeket. A régi, az elme kínálta szokásokkal nem jutunk messzire, csak  körbe - körbe járunk. Ismétlődésekbe keveredünk. Teljesek, vagyis egészségesek,  így vagyunk: testi – lelki és szellemi hármasságunkban. 

A testi szintű változásoknak , végtelen formáját ismerjük. Ezek közé tartoznak a különbféle testkezelések  és alakformálások, a szépítő kúrák és sminkek, a haj és bőr ápolása, a  lábak szépségét kínáló módszerek, fogyás és hízás, no és a testmozgás, izomerő fejlesztés, narancsbőr és a többi. A  kínálat  végtelen!  Ezek a mechanikus változtatások fontosak  lehetnek és a legtöbb esetben  nagyon könnyen  meg is valósíthatóak.  De ezek az erőfeszítések egy idő után elfáradnak, kimerülnek. Sokszor elfárad a test is és megjelenik az unalom, már nem érdekes annyira, mint a legelején volt!

A  szemed csillogása, járásod könnyed nőiessége, a hangod  finomsága belülről születik meg, egy mindig friss, üde és derűs, lendületes erő jelenlétében. Amikor megéled a jelent, akkor érzékeled ezt  a finom erőt, ha mechanikus vagy, akkor könnyen belefáradsz. 


Tartsd meg az erőd, és szárnyalj az őszi napokon is!

2017. október 20.

A természet körforgásának rendje a váltakozás. Ez a váltakozás univerzális törvény, és ugyanúgy megtalálható a belső világodban, mint körülötted. Van, hogy meg sem érint, de olyan is lehet, hogy a sötétebb napok rányomták a bélyegüket a kedélyállapotodra, hangulatingadozások, türelmetlenség, kimerültség és kilátástalanság látszatát keltve! Mit tehetsz ellene?  

 

Az elmúlás sok gombot nyomogat a tudatalatti hitrendszerekben, amik egy aktiválódó fázisban, bizony könnyebben okoznak szomorkás napokat. Ezek a napok meglepő módon nem a tél elmúltával érkeznek, hanem az őszi időszakban. Az ősz például egy elmélyülést támogató időszak, amikor szembekerülhetsz az életeddel. Ez az az időszak, amikor megengeded magadnak a befelé figyelést, amivel egyre többé válsz. Érdekes jelenség ez és ez adja a lélek stabilitásának sava-borsát. Hiszen a belső „vívódások” felismerések kibontásához bátorság kell. Ez a bátorság viszont annak a kulcsa, hogy az életedet egy magasabb minőségbe emeld azért, hogy a következő pillanatban már egy új minőséget élhess meg még akkor is, ha éppen „sötétség” tombol a külvilágban. 

Tudom és hidd el, pontosan tisztában vagyok azzal, hogy ezek a napok elég fájdalmasan tudnak érinteni. 

De most itt állj meg! 

Amikor megérint valami és fáj, azt jelenti, hogy a tudatalatti mintáid készek arra, hogy megmutatkozzanak, és Te készen állsz rá, hogy meggyógyítsd őket. Így fogadd ezeket az időszakokat adományként, hiszen ez vezet az életed útján arra, hogy kiteljesedj!


Az utazás mint veszélyforrás?

2017. október 03.

Nemzetközi adatok szerint az utazók több mint 40%-a tapasztal különböző egészségügyi problémákat az utazása során.

A problémák lehetnek egyrészt az utazással együtt járó, azzal összefüggésbe hozható megbetegedések, mint

  • gyomor-bél rendszeri tünetek,
  • fertőzések,
  • idegesség okán előjövő herpesz.

Másrészt az utazás indukálta betegségek, pl.

  • visszérproblémák, trombózis,
  • jet-lag betegség,
  • tengeribetegség.

A nyaraló, utazó egyént viszont az érdekli, hogy semmilyen egészségügyi panasz, probléma ne árnyékolja be napjait. Persze az utazás körül fellépő majd mindegyik betegség megelőzhető a megfelelő felvilágosítással, óvintézkedéssel.

Száj-, szájüregi problémák

Afta

Amit az emberek méltatlanul elhanyagolnak, az az utazó által is legkönnyebben gyógyítható szájüregi herpesz, afta. Tulajdonképpen a kellemetlenséget a nem megfelelő szájhigiénia és a használt evőeszközök tisztátalansága okozza, de az utazás közbeni stressz az állapotot súlyosbítja. Egyes vélemények szerint a csökkent immunállapot, a gluténérzékenység és a vitaminhiány is felelőssé tehető a jelenségért.

  • Tünetek

Fekélyes, fehér folt a szájnyálkahártyán, körülötte vörhenyes terület


Gyógynövényekkel a bőrünk szépségéért

2017. szeptember 30.

A bőrünk az egyik fontos kiválasztó szervünk, ezért tökéletesen jelzi, ha valami gond van a szervezetben. A kezelését a gyorsabb gyógyulás érdekében is érdemes kívül-belül kezelnünk.  

 

Ha túlzott izzadás áll fenn, végezzünk orvosi zsálya teás kúrát 3 hétig: 1 teáskanálnyi zsályát főzzünk forrás után 3 percig 2 dl vízben, majd 10 perc múlva le lehet szűrni. Naponta 2 alkalommal fogyasszuk. Az izzadásnak kitett területeket kakukkfüves szappannal mossuk át.

A bőr túlzott szárazsága esetén orbáncfű olajjal kenjük be naponta 2 alkalommal vékonyan a bőrt (ha napozunk, akkor halasszuk el mindezt az őszi-téli időszakra).
 
Belső használatra a vadárvácska tea ivása ajánlott: egy teáskanálnyit kell leforrázni 2 dl vízzel, majd 10 perc áztatás után le lehet szűrni. A vadárvácska teát külsőleg is, lemosásokra alkalmazzuk.
Pattanásos bőrnél szintén kívül-belül lehet használni a kasvirág teát, abból egy evőkanálnyit kell leforrázni 3 dl vízzel, majd 10 perc múlva leszűrni.
Ha nagyon ráncos a bőrünk, fekete nadálytő teával kezeljük, felváltva orbáncfű olajjal.

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...535455...111