sub

Információk, érdekességek

A nyári fóbiák legyőzése 1. rész

2006. augusztus 04.

Itt az örömteli vakáció, amely sajnos sokak számára a fóbiák (beteges félelmek) időszakát is jelenti. Hiszen a nyaralás alatt fokozottan jelentkezhetnek olyan kóros szorongások, melyek egész évben lappangtak, és tönkretehetik a szabadságot. A leggyakoribbaktól az egészen meglepőkig széles a skála, az okok igen sokfélék lehetnek.


Az utazási szezonban előtérbe kerülhet többek közt az irtózás a repüléstől, a víztől, de a vidéki környezetben sűrűn előforduló rovaroktól, bogaraktól is. Vannak azonban megoldások, melyekkel elkerülhető a pánik, az örökös rettegés.


Lófarkak a napon – egész nap áll, mint a cövek!

2006. augusztus 03.

Fodrász szakértőnk nyári hajápolási tippjei azoknak, akik a kánikulában sem akarnak megválni hosszú és csábító fürtjeiktől. A hetvenes – nyolcvanas évek retró stílusában hódíthatunk, ha lófarkot kötünk. Hogyan? Nézzük, mit ajánl mesterfodrászunk!

Az időskori testmozgás nem veszélyes a szívre

2006. augusztus 02.

Sok magas vérnyomásban szenvedő úgy gondolja, hogy a testmozgás számára különösen veszélyes, hiszen a testedzés további vérnyomás-emelkedéssel jár.

 

Az amerikai Johns Hopkins Egyetem kutató vizsgálatukban igazolták, hogy ez éppen ellenkezőleg van, a testmozgás még a magas vérnyomásban szenvedők számára is hasznos.


A leghalálosabb lelki betegségek

2006. augusztus 01.

Egyre fiatalabb korú gyerekeknél állapítanak meg a szakemberek táplálkozási zavarokat. A probléma súlyosságát az adja, hogy az evészavarral járó pszichiátriai betegségek közül minden tizedik halállal végződik. Magyarországon a bulímia a leggyakoribb.

 

A Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájának gyermekpszichiáter főorvosa az InfoRádióban elmondta: a táplálkozási zavarok közül a közvélemény az anorexiát, azaz a kóros soványságot és a bulímiát, vagyis a kényszeres evést ismeri a leginkább.


Befolyásolja az éhség a vonzódást?

2006. augusztus 01.

Brit kutatók szerint a férfiak gyomra befolyásolja párválasztó ízlésüket, egyetemista fiúk éhesen szebbnek látták a teltebb hölgyeket, és kevésbé tartották fontosnak a domborulatokat.

 

A kutatók ebédidőben az egyetemi étterem bejáratánál kérdezték az ebédelni igyekvő és a kijövő egyetemistákat, akiknek egy skálán kellett értékelni, hogy mennyire éhesek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...155156157...161