sub

Információk, érdekességek

A házimunka csökkentheti a férfiak nemzőképességét

2011. október 05.

házi munkaA házimunka öli a spermiumokat, így komolyan érintheti egy férfi nemzőképességét - állítják amerikai kutatók.

A kaliforniai Stanfordi Egyetem tudósai szerint az árammal működő gépek és eszközök ártanak a hímivarsejteknek elektromágneses terük révén. Különösen káros a mikrohullámú sütő, de nem tesz jót a porszívó sem. Az amerikai kutatók állításaikat 148 spermadonorra alapozzák. Elemzésük szerint azok, akik háztartási gépek erős elektromágneses sugárzásának voltak kitéve a mintavétel előtt, rosszabb minőségű spermával szolgáltak, életképes sejtjeik száma jóval alacsonyabb volt, mint a házimunkagépektől mentes férfiakéi.


Szerelmi jelzések – amikor a vágy fellobban

2011. szeptember 29.

Olykor úgy érezzük, meghódítottak minket, és szívesen „kísértésbe esnénk”? Amikor megtetszik nekünk valaki, szeretnénk a „mélyvízbe ugrani” egy őrült pillanatban, de nem merünk…

szerelemA legtöbbször ennek az lehet az oka – esetlegesen felmerülő, objektív tényezők mellett –, hogy meg akarjuk őrizni méltóságunkat. Nehogy azt higgye a másik, hogy odavagyunk érte… Emiatt sok nő visszafojtja vágyát, nem meri (külső) jelét adni vonzódásának – állítják a szexológusok. Szerintük ilyen esetekben a nők igyekszenek elrejteni zavarukat, a vonzódás okozta nyugtalanságukat, ami egy idő eltelte után azt eredményezi, hogy nem szentelnek kellő figyelmet saját vágyaiknak. Pedig jobban tennék, ha teret engednének a szerelmi jelzéseknek.


Az őszi nap-éj egyenlőség a betakarítás, a számvetés, a mérlegkészítés ideje.

2011. szeptember 24.

Hangos konfliktusokat ő inkább tompítaná

A Mérleg a mértéket, az összhangot, az állhatatlanságot, az egyensúlyt, az igazságot jelképezi. Az ebben a jegyben született személy udvarias, kedves, közvetlen, született tehetséggel közvetít konfliktushelyzetekben. Nem szenvedheti az emelt hangot, a veszekedést, a lélektani feszültséget, s ezért mindig tompítani igyekszik a nézeteltéréseket.


Sérült gyerekek családbarát fejlesztése

2011. szeptember 18.

Eltérő feltételek és színvonal a halmozottan hátrányos gyerekek fejlesztésében.

A fogyatékos ügy jövőjéről beszél Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szeptember 16-án pénteken Hódmezővásárhelyen, a halmozottan sérült gyerekeket gondozó Csodaház Foglalkoztató Központ és Fejlesztő Iskola 5 éves fennállásának apropóján, amikor orvosi előadásokkal egybekötött szakmai konferenciát szerveznek a városban – tájékoztatta a Weborvost Göbl Vilmos, a városháza szóvivője. Emlékeztetett: a Csodaházat 2006-ban az érintett szülőkkel együttműködésben, Hódmezővásárhely holland testvérvárosában, Haarlemmermeerben megismert tapasztalatok alapján hozta létre az önkormányzat.


Féltékeny vagyok vagy csak gyenge?

2011. augusztus 31.

A zöld szemű szörny senkit nem kerül el. Habár sokan állítják magukról, hogy soha nem éreztek még féltékenységet, de ha csak "úgy" megkérdezzük ezektől az emberektől, hogy mit is jelent féltékenynek lenni, olyan pontos válaszokat tudnak mondani, mintha csak évekig tanulmányozták volna: a saját lelküket.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...154155156...220