sub

Információk, érdekességek

Ügyetlenül küszködünk - halál, gyász, gyászfeldolgozás

2011. november 05.

gyertyákMindennapi veszteségeink között a legnagyobb, amikor szeretett személyt, rokont, barátot, családtagot veszítünk el. Élet - halál, születés - meghalás mindannyiunk életéhez hozzátartozik, mindannyiunkat érint valamikor az életünk folyamán.

Az elmúlt 10 évben nagyot változott körülöttünk a világ. Megváltoztak az értékek, sok minden, amiben hittünk, értelmét veszítette, új értékek kialakulásának vagyunk részesei. Minden változás azzal jár, hogy valamit elveszítünk, majd az elvesztett helyére valami más kerül.


Szervezetünk számokban - Ön mit tud csontjairól?

2011. november 02.

csontvázBeszéljenek a számok! Tudta, hogy a sípcsont akár 1400 kg-ot is elbír vagy, hogy csontvázunk mindössze 20 kg?

Bőrünk és izmaink alatt található a csontrendszer, mely testünk támasza. Ez a szilárd, mozgatható váz élettelennek tűnhet, de ez nem igaz. Élő sejtek, erek és idegek is alkotják.


Szex kontra pornó

2011. november 01.

sexualitásSzülőknek, nevelőknek, szinte minden felnőttnek, kevés kivételtől eltekintve, nehezére esik a szexről beszélni a serdülőkkel – hát még a célzottan az érzékiségre ható pornográfia káros hatásairól… Mégis meg kell próbálkozni vele, mégpedig nem az elavult sztereotípiákat használva.

Hogy mind reálisabb képet kapjanak erről a témáról a fiatalok, valamint a felnőttek ilyen irányú problémáján is segítsenek, francia szülők és szakemberek egy csoportja újszerű honlapot indított az interneten. Erről adunk az alábbiakban rövid tájékoztatást és néhány jó tanácsot a felvilágosítás új szemléletű megvalósításához. Kitérünk arra is, milyen veszélyekkel jár a pornófilmek világa a serdülőkre nézve.


Mérlegmutatók - testzsír, testtömeg, testvíz

2011. október 28.

mérlegA korszerű mérlegek csodamutatói a testtömegindex, testzsír, testvíz. Melyik, mit jelent és mennyi a jó érték és mennyire fontos az egészség szempontjából?
BMI vagy testtömegindex

A sokszor hallható BMI elnevezés az angol „body mass index” kifejezésből származik, magyarul testtömegindex a neve. Segítségével megállapítható, hogy testsúlyunk ideális-e, vagy túlsúlyban, esetleg soványságban szenvedünk. Kiszámítása során a kilogrammban megadott testsúlyt kell elosztani a méterben megadott testmagasság négyzetével (kg/m2).


Mindennapi nincstelenségek - lelki egészség világnapján

2011. október 15.

Érdekeltek és érdeklődők, felnőttek és gyerekek, médiamunkások és művészek ünnepelnek együtt a lelki egészség világnapján. KRÉTAKÖR-előadás, a Bódis Kriszta vezette ózdi filmesek bemutatkozása, MÉDIAPIKNIK és stresszkezelés a budapesti Ébredések Alapítványnál. Versre fakad Szentgotthárd, Debrecen és Nyíregyháza is.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...153154155...220