sub

Információk, érdekességek

Az egyedüllét szívproblémákat okoz

2006. július 22.

A szívbetegségek legfőbb okai az egyedüllét és az idős kor - állapították meg a dán kutatók.

 

A magányosan élők körében a legmagasabb a szívbetegségek előfordulási aránya - állapították meg a dániai Aarhusben az Egyetemi Kórház kutatói többéves vizsgálataik után. A tesztelést az orvosok azért indították, mert a bevétel és végzettség és a szívproblémák közötti összefüggéseket akarták megvilágítani.


Megterhelő változékonyság

2006. július 16.

A meteorológusok szerint nem meglepő változékony időjárás nemcsak a meghiúsult hosszú hétvégék miatt jelent kellemetlenséget, hanem a szervezetet is megterheli. A test nehezen alkalmazkodik a hirtelen változásokhoz, az egymást gyorsan követő frontokhoz. Ajánlott ezért figyelemmel követni az orvosmeteorológiai előrejelzéseket, különösen azoknak, akik vérnyomásproblémákkal küszködnek.

Hangmasszázs

2006. július 09.

A hangok hatása az emberi lélekre évezredek óta közismert, és azt is régóta elismerik orvosok, természetgyógyászok, laikusok egyaránt, hogy a tudat és a lelkiállapot közrejátszik az egészség megőrzésében, illetve a betegség leküzdésében. Még ha személyesen nem is ismerkedett meg valaki a zene gyógyító erejével, az összefüggés tagadhatatlan: a hangok, a zenei harmóniák képesek a szervezet segítésére a betegségek, a kórokozók vagy a lelki problémák leküzdésében.

Meddőség ellen a lelket kell kezelni

2006. július 08.

A legújabb kutatások szerint lelki problémáknak, a stressznek köszönhető, hogy egyre több az olyan fiatal nő, aki teljesen egészséges, mégsem tud teherbe esni.

A depresszió alaptünetei

2006. július 06.

A depresszió kifejezés, bár a köznyelvben egyre inkább a múló rosszkedv megjelölésére szolgál, komoly, kezelést igénylő hangulatbetegség. A jelenleg használatos szakorvosi klasszifikációs rendszerek a lehangoltságot, az örömképesség elvesztését, valamint az aktivitás csökkenését tekintik a depresszió alaptüneteinek. A diagnózis felállításának feltétele legalább két alaptünet megléte, legalább két héten keresztül, folyamatosan.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...152153154...156