sub

Információk, érdekességek

Szolárium helyett tej

2011. december 14.

szép arcTélen napfény hiányában tejjel pótolhatjuk az egészséges bőrhöz, hajhoz és körömhöz szükséges D-vitamint.

Télen, a napsütéses órák számának csökkenésével csökken a szervezet  D-vitamin előállítása. Ez jelentős problémát okoz a hölgyeknek, mivel az elsősorban a kalcium felszívódását segítő vitamin hiánya tehető felelőssé a száraz bőr, fénytelen haj és töredezett körmök megjelenéséért. A D-vitamin legnagyobb része ugyanis napsugárzás hatására, a bőr alatt elraktározott elővitaminokból alakul ki.


Mi is az az érzelmi intelligencia?

2011. december 11.

Mára mindennapjaink szókincsének részévé vált az érzelmi intelligencia kifejezés. Folyamatosan használjuk, könyvek tucatjait találjuk a könyvesboltokban, és számos tesztet is kitölthetünk, hogy megtudjuk, hogy állunk érzelmi intelligencia kérdésében. Sőt, fejleszthetjük, változtathatjuk, tanulhatjuk... Mégis, minél inkább belemélyedünk a kérdésbe, annál erőteljesebben merül fel bennünk a kérdés: akkor mi is az érzelmi intelligencia és milyen szerepe is van életünkben?


Fáj a háta? Maradjon aktív!

2011. november 29.

Akinek fáj a háta, hajlamos óvakodni mindenféle fizikai aktivitástól. Holott a megfelelően kiválasztott és rendszeresen végzett mozgás sokat segíthet az állapoton. A szakorvosi iránymutatás jelentőségéről dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopéd szakorvosa beszélt.


Tánc az életért

2011. november 20.

Táncolni mindenki tud, viszont nem mindenki engedi meg magának. Félünk, hogy megszólnak, hogy nem vagyunk elég jók, elég szépek. Pedig az önfeledten táncoló ember gyógyulást ad saját magának.

Az emberiség ősidők óta táncol, minden népnek van, s minden kornak volt saját hagyományos tánca. Minden kisgyermek ösztönösen táncolni, mozogni kezd, ha zenét hall. Nincsenek gátlásai, csak a maga örömére mozog a zene ritmusára. Felnőtt társaságban, ha megszólal a zene, kevés ember van, aki meri átadni magát a zene ritmusának, meri megengedni magának, hogy feloldódjon a zenében, s megengedje a testének, hogy minden mozdulat, ami ki akar fejeződni a zenére, meg is mutatkozzék. Általában elfojtják, felülbírálják.


A COPD-s beteg gyógytornája

2011. november 09.

tornaA COPD egyszerűen megfogalmazva egy hörghurut, amelyet légszomj és tüdőtágulat kísér. Gyógyíthatatlan betegség, melynek csak a tüneteit lehet enyhíteni. Mozgásterápiás szempontból főleg a légzés elősegítése a cél.

Mozgásterápiás szempontból főleg a légzés elősegítése a cél, vagyis a légzőizmok és a légzés segédizmainak megerősítése. Sajnos, a betegség későbbi szakaszában szívelégtelenséggel és keringési rendellenességgel is lehet számolni, de ezeket szelektíven vagy komplexen a mozgásterápiába beépítve az állapot romlása elkerülhető vagy lassítható.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...152153154...220