sub

Információk, érdekességek

Könnyebben ájulnak hőség idején az elhízott emberek

2006. augusztus 05.

Hőhullám idején az elhízott emberek könnyebben elájulnak és nagyobb kockázattal néznek szembe, mint soványabb társaik.

 

Az elhízott emberek nagyobb kockázattal néznek szembe az eszméletvesztéssel - vagy még rosszabbal - hőhullámok idején - állítják egészségügyi szakértők.


A nyári fóbiák legyőzése 1. rész

2006. augusztus 04.

Itt az örömteli vakáció, amely sajnos sokak számára a fóbiák (beteges félelmek) időszakát is jelenti. Hiszen a nyaralás alatt fokozottan jelentkezhetnek olyan kóros szorongások, melyek egész évben lappangtak, és tönkretehetik a szabadságot. A leggyakoribbaktól az egészen meglepőkig széles a skála, az okok igen sokfélék lehetnek.


Az utazási szezonban előtérbe kerülhet többek közt az irtózás a repüléstől, a víztől, de a vidéki környezetben sűrűn előforduló rovaroktól, bogaraktól is. Vannak azonban megoldások, melyekkel elkerülhető a pánik, az örökös rettegés.


Lófarkak a napon – egész nap áll, mint a cövek!

2006. augusztus 03.

Fodrász szakértőnk nyári hajápolási tippjei azoknak, akik a kánikulában sem akarnak megválni hosszú és csábító fürtjeiktől. A hetvenes – nyolcvanas évek retró stílusában hódíthatunk, ha lófarkot kötünk. Hogyan? Nézzük, mit ajánl mesterfodrászunk!

Az időskori testmozgás nem veszélyes a szívre

2006. augusztus 02.

Sok magas vérnyomásban szenvedő úgy gondolja, hogy a testmozgás számára különösen veszélyes, hiszen a testedzés további vérnyomás-emelkedéssel jár.

 

Az amerikai Johns Hopkins Egyetem kutató vizsgálatukban igazolták, hogy ez éppen ellenkezőleg van, a testmozgás még a magas vérnyomásban szenvedők számára is hasznos.


A leghalálosabb lelki betegségek

2006. augusztus 01.

Egyre fiatalabb korú gyerekeknél állapítanak meg a szakemberek táplálkozási zavarokat. A probléma súlyosságát az adja, hogy az evészavarral járó pszichiátriai betegségek közül minden tizedik halállal végződik. Magyarországon a bulímia a leggyakoribb.

 

A Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikájának gyermekpszichiáter főorvosa az InfoRádióban elmondta: a táplálkozási zavarok közül a közvélemény az anorexiát, azaz a kóros soványságot és a bulímiát, vagyis a kényszeres evést ismeri a leginkább.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...151152153...157