sub

Információk, érdekességek

Szervezetünk számokban - A szem

2012. január 16.

szemünkAz öt „speciális érzék” közül (látás, hallás, egyensúlyozás, ízlelés, szaglás) talán a látás a legfontosabb. A felsorolt ötféle érzékelés egy-egy érzékszervhez kötődik (szem, fül - hallás és egyensúlyozás -, nyelv, orr), de vannak általános érzékelések, mint pl. a tapintás, amelyek az egész testen szétszórtan elhelyezkedő receptorok segítségével működnek.

Nem is gondoljuk, hogy milyen bonyolult folyamat eredménye az, hogy pl. meglássuk szeretteinket. Ilyenkor a szem tulajdonképpen a tárgyról visszaverődő fényenergiát gyűjti össze, s fókuszálva, képet alkot belőle.


Mire jó a pszichológus, ha vannak barátaink?

2012. január 09.

"Voltam pszichológusnál és beszélgettünk. De nem látom értelmét, hogy miért beszéljek egy teljesen idegen embernek a problémáimról, ha vannak barátaim, akiknek ingyen mesélhetek, akik jobban ismernek és együtt is éreznek velem?" - így számolt be egy barátom a pszichológussal kapcsolatos tapasztalatairól.


Pozitív gondolkodás - mire használod?

2012. január 05.

Mire elég a pozitív gondolkodás? Valóban gyógyír minden bajunkra? Valóban megváltoztathatjuk az életünket, ha folyamatosan pozitív megerősítéseket ismétlünk? Van-e valami, amit érdemes az új esztendőre készülve újragondolnunk, hogy 2012 sikeresebb és boldogabb lehessen, mint 2011?


Emésztéskönnyítő jógagyakorlatok ünnepek után

2012. január 04.

Megterhelőek az ünnepek a gyomrod számára? Nem figyeltél, és a tizedik bejgli is ügyesen kicselezett, majd hopp, beugrott a szádba? Íme, néhány egyszerű gyakorlat, ami segíthet!


Szépüljön tejjel! Tejfürdő áldásos hatásai

2011. december 27.

Évezredek hagyományozták ránk azt a szépészeti szert, mely a hideg, téli időjárásban segíti bőrünk regenerációját, fényessé teszi a hajat és egészségessé a körmöt. Rendszeres tejfogyasztással szépíthetjük a körmöt, fogat, bőrt és hajat, lefekvés előtt pedig a tej, L-triptofán tartalmának köszönhetően könnyebbé teszi az elalvást, így a szem alatti karikák leküzdéséhez is hatékony fegyverül szolgál.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...150151152...220