sub

Információk, érdekességek

A gyógyulás pszichológiája - az életünket menti meg!

2012. február 03.

Pontos képet kapva a pszichológiai anatómia működéséről, felismerhetjük és megoldhatjuk a betegséget kiváltó, sokszor tudattalan érzelmi konfliktusainkat. Ezt egy természetes megnyugvási folyamat követi, mely rögtön beindítja a gyógyulást, regenerálódást még egy rákos betegségben szenvedőnél is.                     

 


Aki szép, az jó is? - a szépségsebészet pszichés hátteréről

2012. február 02.

A plasztikai sebészetet választók motivációját illetően a pszichológia számos háttértényezőt ismer, egyes esetekben pedig a páciensnek ajánlatos szakpszichológussal is konzultálni a műtét előtt. A testképzavaros személyiség gyakran nem tud leállni, újabb és újabb műtéteknek veti alá magát, és egyfajta, a szenvedélybetegekre jellemző viselkedés alakulhat ki – mondta érdeklődésünkre Horváth László szakpszichológus, aki pályafutása során már számos alkalommal dolgozott manökenekkel, modellekkel. A szakértő mindazonáltal azt is elismeri, hogy vannak helyzetek, amikor a plasztikai beavatkozás lehet a páciens számára az egyetlen megoldás.


Bőrápolási kisokos, hogy télen is szép legyen a bőre!

2012. január 31.

A téli időszakban még az egyébként normál ápolást igénylő bőr is érzékenyebb, szárazabb lehet. A probléma különösen az arc- és kézfejek területén jelentkezik. Dr. Vincze Ildikó, a Budai Allergiaközpont bőrgyógyászának segítségével tanácsokat adunk a megelőzéshez.


Veled leszünk egy család! - Az örökbefogadás lelki háttere

2012. január 26.

Napjainkban a becslések alapján hazánkban hozzávetőlegesen 150.000 pár küzd meddőségi problémával, azonban más esetekben is előfordulhat, hogy két ember úgy dönt, hogy más vér szerinti gyermekét szeretné a sajátjaként nevelni. Az örökbefogadás lelki hátteréről Dr. Süli Ágota pszichiátert, pszicho- és gyermekterapeutát kérdeztük, cikksorozatunk második felében pedig Higi Vera avat be minket az ivarsejt adományozással született gyermekek családjának speciális helyzetébe.


Gyógyulj az érzelmek erejével!

2012. január 25.

Csak az érzelmeink útján érhetjük el a spirituális ébredés állapotát, és a teljes emocionális szabadság közelebb van hozzánk, mint gondolnánk. Hogyan kerüld el mások negatív érzelmeinek átvételét? Hogyan különböztesd meg az intuíciót a rettegéstől? Hogyan alakítsd át a negatív érzelmeidet? Mindezekre választ kapsz dr. Judith Orloff Érzelmi szabadság című online előadásából.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...149150151...220