sub

Információk, érdekességek

Bomba alak a zsigeri zsírok csökkentésével!

2011. július 19.

Sutba dobhatjuk a BMI-t, mint mérőszámot! Legalábbis az egészségi kockázatok szempontjából sokkal pontosabb mutató a testzsír-százalék.

Dr. Keresztényi Zoltán, az Oxygen Medical humánkineziológusa elmondása szerint a zsigeri zsírok arányának csökkentésével nem csak csinosabbak lehetünk, de az egészségünkért is sokat tehetünk.


5 ok, amiért fájhat a hát

2011. július 19.

hátfájásSzinte nincs olyan felnőtt ember, aki ne érezte volna élete bizonyos szakaszaiban a hátfájdalmat. Az okok szerteágazóak lehetnek.

Szinte nincs olyan felnőtt ember, aki ne érezte volna élete bizonyos szakaszaiban a hátfájdalmat. Az okok szerteágazóak lehetnek, a kóros testtartástól a feszültségig számtalan eredete lehet a kínzó érzésnek. A leggyakoribbakról dr. Dobos Márta, az Oxygen Medical holisztikus szemléletű ortopédorvosa beszélt.


A nyugtalan lábak tönkretehetik az alvást

2011. július 08.

Sokak életét megkeseríti, mégis csak ritkán sikerül azonosítani a nyugtalan láb szindrómát, amely – többek közt – a nyugodt alvást is ellehetetlenítheti. Egyes becslések szerint a felnőtt lakosság legalább 10 százalékát érinti, és bizonyos tényezők hajlamosíthatnak is a tünetegyüttesre. A megoldási lehetőségekről dr. Vida Zsuzsanna, a Sleepcenter szomnológus főorvosa beszélt.


A stressz fogyaszt? - 12 tény az alapanyagcserérõl

2011. április 27.

Az alapanyagcsere minden embernél más, és csak korlátozottan lehet befolyásolni. A vegetáriánus étkezés 10%-kal csökkenti, az aktív sport (izomtömeg növelése révén) 5%-kal emeli, és a nagyon alacsony kalóriatartalmú diéták rendkívüli módon csökkentik.


Agy- és személyiségszabászat kés nélkül

2011. január 28.

A meditáció nem csak a lélekre, az agy szürkeállományának fizikai szerkezetére is hat.


Kis mintán, de igen érdekes kísérletet végeztek a massachusettsi General Hospitalban a meditáció neurológiai összefüggéseinek további felderítésére. A sokezer éves gyakorlat különbözõ típusairól eddig is tudták, hogy hozzátesz az ember kognitív minõségéhez – a Scientific American legutóbb például arról írt, hogy a kétfelé figyelés képességét is javítja – ezúttal viszont a vele összefüggõ valós fiziológiai változásokra voltak kíváncsiak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...156157158...220