sub

Információk, érdekességek

Hogyan beszéljünk a szexről a serdülőkkel?

2012. augusztus 21.

serdülőkAz évek során változó adatok láttak napvilágot arra nézve, hogy milyen életkorban következik be az első szexuális együttlét a serdülők között. Egyes külföldi, közelmúltbeli felmérések szerint 17 évesen, vagy kicsit később - ez jellemző számnak mondható számos európai országban. Mégis a szakmabeliek és a pszichológusok szerint sem olyan kivételes a szex felfedezése a nagyon fiataloknál (12-13 éveseknél), különösen a nagyvárosokban élők esetében.


Érezd jobban magad - hazudj kevesebbet!

2012. augusztus 20.

Hazugságok nélkül egészségesebbek leszünk? Francia kutatók szerint érdemes megfontolni a dolgot. A szakemberek egy, a "tisztesség tudományának" nevezett tanulmány eredményei alapján jutottak erre a következtetésre. Úgy vélik, valós mentális és fizikai előnyei vannak annak, ha valaki jelentősen lecsökkenti "mindennapi hazugságait".

A tanulmány 110 résztvevőjének felét arra kérték, álljanak le a kisebb-nagyobb hazugságokkal, 10 héten át mondjanak igazat, a kontrollcsoportnak azonban nem adtak semmilyen utasítást a hazugságokra vonatkozóan.


Biokémia és dopping

2012. augusztus 13.

Biokémia és doppingAz doppingol, akit elkapnak – szól a mondás. S ilyenkor, az olimpia idején mindig felröppennek a hírek, a gondolatok a doppingolás lehetőségéről.

A teljesítmény fokozása természetes és mesterségesen előállított szerekkel egyaránt lehetséges.

Vannak olyan olyan doppingszerek, amelyeket az emberi szervezet természetes módon nem képes előállítani, ezek szintetikus formában kerülnek a szervezetbe.

Vannak olyanok, amelyeket maga a szervezet is előállít (inzulin, adrenalin, növekedési hormon stb.) s ezek plusz bevitele eredményezi a teljesítményfokozást.


Lelki problémák testünk jelzéseiben: a náthától az asztmáig

2012. augusztus 07.

A légzőrendszer feladata a külvilággal való kapcsolattartás. A bőr után a tüdő a második legnagyobb kapcsolatteremtő szervünk. A légzés mintegy "köldökzsinór" az élethez: összeköt minden élőlénnyel, hiszen ugyanazt a levegőt szívjuk mindannyian. Milyen lelki problémákat, kihívásokat jeleznek a tüdő megbetegedései?

Védelem a betolakodók ellen
Leggyakrabban a felső légutak betegszenek meg. A mandulák a „betolakodók” elleni védelmet szimbolizálják, az ellenség távoltartását.


7 tipp, hogy lélekben fiatal maradjon

2012. július 30.

A fiatalosság a fejben kezdődik, és bár a ráncoknak és a testi teljesítőképesség csökkenésének megálljt parancsolni nem lehet, jó kedéllyel, rendszeres mozgással sokáig lehet fiatalosan élni. Gyorsabb gyaloglás, elegendő alvás, és finom smink – egyszerű tippek, hogy jól érezze magát a bőrében.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...140141142...220