sub

Információk, érdekességek

Lelki okok a betegség hátterében?

2012. október 05.

Számos alternatív gyógyászati módszer vallja, hogy jónéhány betegség hátterében lelki okok rejlenek. Ahogy az alábbi történet is példázza, nem is kis galibát tudnak okozni... Balázs István természetgyógyász rovata.

Első gyermekének születése után – a gyermek nem volt életképes – egy 25 éves hölgy nem tudott többet normálisan vizelni. Telt hólyagnál fellépett ugyan a vizelési inger, de néhány csepp után teljesen begörcsölt a hólyag, és a további kiürítés nem jöhetett létre. A nőt másfél éve kezelték ezzel a bajjal, eredménytelenül! Házasságára elviselhetetlen terhet rótt ez az állapot.


Az ápolt bőr titka: hidratáció

2012. szeptember 23.

A bőrünk ugyanúgy egyedi, ahogy a személyiségünk is az. Különféle embereknek különféle állapotú lehet a bőre, többek között pattanásos, ráncos vagy fokozottan érzékeny. Egyetlen közös dolog van mindannyiunk bőrében: a hidratált bőr elengedhetetlen ahhoz, hogy ápolt és gyönyörű lehessen.

Az egészséges bőr raktározza a testünkben lévő folyadék egyharmadát. Így a bőrünk állapota jelentős mértékben függ attól, hogy mennyire eredményesen hidratáltuk. A kiegyensúlyozott vízellátottság serkenti a vérkeringést és az anyagcsere folyamatokat a sejtekben, amelyek segítségével a bőr életteli telin és ragyogóan néz ki. Ugyanez fordítva is igaz: a vízhiány negatív hatással van bőrünk küllemére. A szaruhártya felépítése sérül és a bőr szárazzá, érdessé válik, akár ki is repedezik.


Politika, pofon, önszeretet és egyensúly

2012. szeptember 21.

Na, hogy rakjuk össze ezeket egy mondatba? Bevallom, soha nem is álmodtam volna, hogy egyszer az aktuálpolitika adja meg a múzsacsókot (vagy pofont?). Márpedig ez történt. Több gigabájtnyi cikk, blogbejegyzés, komment született néhány órácska alatt V.I. képviselő "magasröptű" gondolataira válaszul, melyeket nem, nem vagyok hajlandó idézni.

A képviselő szavai sokaknál sok különböző motívum miatt, de kiverték a biztosítékot. Ennek pedig örülök. Ugyanis rengetegen, akik eddig talán nem foglalkoztak a témával, most tudatosan állást foglaltak. Ez pedig megszilárdítja a döntéseiket is, amennyiben ilyen vagy olyan okból dönteniük kell.


Elfojtott vágyak

2012. szeptember 20.

Micsoda ellentmondás! Épp abban az életkorban jelentkeznek az elcsúfító pattanások, amikor a legfontosabb valaki számára, hogy külsőleg is vonzó legyen. Épp, amikor érdeklődni kezd a másik nem iránt, amikor bármelyik pillanatban beköszönthet a szerelem. Vagy lehet, hogy van valami összefüggés a kettő között?

A bőr határolja testünket a külvilág felé, ugyanakkor a benne található nagyszámú idegvégződés révén fontos érzékszerv is. A magzati életben ugyanabból a csíralemezből fejlődik ki, mint az idegrendszer; minden bizonnyal ez magyarázza érzelmeink, idegállapotunk és bőrünk rendkívül szoros kölcsönhatását. Az érzelmek és a bőr kapcsolata olyan egyértelmű, hogy számos megnyilvánulását a felületes szemlélő is észreveszi. Hiszen elpirulunk szégyenünkben, elsápadunk ijedtünkben vagy haragunkban.


5 perc lazítás számítógépes munka közben

2012. szeptember 16.

5 perc lazítás számítógépes munka közbenAmikor több órát töltünk a számítógép mellett, úgy érezzük, hogy kezünk, lábunk, hátunk, nyakunk megmerevedik, feszültek az izmaink, és már nem is látunk olyan jól, közérzetünk, koncentrációs képességünk rosszabbodik. Fontos tehát, hogy rendszeres időközönként szánjunk néhány percet a feloldódásra.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...139140141...221