sub

Információk, érdekességek

Éljen 140/90 alatt!

2006. április 07.

E két betegség súlyos szövődmények kialakulásához vezethet, azonban tudományos vizsgálatok igazolták, hogy a megfelelő cél-vérnyomásérték és koleszterinszint elérésével számottevően csökken a szövődmények és az ezzel összefüggő halálozás kockázata.


Ha nem megy... - A székrekedés okairól és kezeléséről

2006. április 06.

A székrekedést előfordulási gyakorisága miatt népbetegségnek nevezzük. Inkább a nőket, semmint a férfiakat érinti. Az életkor előrehaladtával előfordulása nő: a 60 év feletti lakosságból minden ötödik ember érintett.

 

Ennek számos élettani, illetve a szervezet öregedéséből eredő oka van.


Rosszul alvóknak

2006. március 25.

Altatót, nyugtatót szedő ország vagyunk. Háziorvosok tapasztalata szerint minden harmadik-negyedik beteg szenved valamilyenfajta alvászavarban, s szed rendszeresen vagy alkalomszerűen altatót, nyugtatót.Pedig a legtöbb altató megzavarja az alvás természetes ciklusait, s hiába aludtunk egész éjjel mélyen, reggel mégis fáradtan, elgyötörten ébredünk, mint akit fejbe ütöttek. 
Az alvás többé-kevésbé rendszeres ciklusokban zajlik. Ezek a ciklusok az alvás mélységében különbözők. Egy éjszaka négy-öt olyan alvási fázison esünk keresztül, amely a mély álomból a "könnyű álomba" vezet, és viszont. Az egyik mély álomtól a másikig terjedő ciklus körülbelül egy-másfél óráig tart.

Érzékeny ön az időjárásra?

2006. március 23.

Kiújuló fájdalmak testünk különböző részein, változó kedélyállapot, álmatlanság… Lehet, hogy a hideg idő okozza ezeket a panaszokat? Mind több szakember foglalkozik az időjárás egészségre gyakorolt hatásaival, de mi magunk is szeretnénk tájékozottabbak lenni. Különösen vonatkozik ez a téli hónapokra, amikor tanácsos tudnunk, mit kell tennünk a fagyos idő okozta bajok kivédése érdekében.

A tél betegségeinek gyakori kísérőtünete: az orrdugulás

2006. március 03.

Itt a tél és egyre gyakoriabbak az orrfolyással, orrdugulással járó megfázásos megbetegedések. Ezek rendszerint nem súlyos, csupán kellemetlen tünetek, de az első kezelési lépések megtételének hiánya további gondokat, szövődmények kialakulását eredményezhetik.
Az orrhigiénia alapvető fontosságú a bajok elkerülésében. Nézzük hát, miről is van szó!
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...9899100...101