sub

Információk, érdekességek

Előzzük meg a nyári nőgyógyászati betegségeket!

2013. június 28.

A nagy melegben könnyebben "összeszedhetünk" bizonyos betegségeket, ám dr. Demjén László, szülész-nőgyógyásznak tanácsai segíthetnek a megelőzésben, kezelésben.

Húgyúti fertőzés
A természetes és mesterséges vizekben élő kórokozók a melegben elszaporodhatnak és húgyhólyag-gyulladást okozhatnak, mely a fertőzést követően napokkal, hetekkel később is jelentkezhet. Ilyenkor szembesülhetünk az ún. „felfázással”, vagyis a görcsös vizelési ingerrel, amely azonban nem jár vizelettel.


A színes ruha jobban véd a fehérnél a napon

2013. június 25.

A színes ruha jobban véd a fehérnél a naponKerüljék a leégést, ez fokozza ugyanis leginkább a bőrrák kockázatát – erre figyelmeztet dr. Wikonkál Norbert, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Dermaonkológiai Klinikájának docense. Azt tanácsolja, hogy az erős nyári napsütésben sapkával, ruhával, napkrémmel védjék felkészületlen bőrüket a hirtelen megerősödött napsugárzástól.

Sokan tudják már, hogy nyáron 11 és 15 óra között nem szabad napozni, ha mégis tartósan napra mennek, viseljenek napszemüveget, sapkát, ruhát.


Visszérrel, rozaceával óvakodjon a napozástól!

2013. június 12.

 A meleg kockázati tényezőNyáron fontos tudni, hogy a visszér- és a rozaceás betegek állapotán ronthat a napsugárzás. A következőkből kiderül, hogyan védekezhetnek az érintettek. 

A meleg kockázati tényező

A visszér-betegség oka a visszerekben megnövekedett nyomás, ami a vénabillentyűk elégtelenségéhez, a vér pangásához, végül az erek kitágulásához vezet. A hajlam sajnos örökölhető, de bizonyos tényezők (például álló munka, terhesség, elhízás) elősegíthetik a visszér-betegség kialakulását. A meleg szintén kockázati tényezőnek számít. A kánikulában az erek kitágulnak, aminek eredményeképpen a billentyűk nem zárnak teljesen, a véráram megfordul bennük és vénás pangást okoz. Emiatt rosszabbodnak a panaszok.


Biológiai terápiával a pikkelysömör ellen

2013. május 31.

pikkelysömörSok napsütés, melegebb idő, lengébb öltözet. Gondolnánk, hogy vannak olyanok, akik számára ez az időszak egyet jelent azzal, hogy most láthatóvá válik, amit eddig takartak és szégyelltek? Hazánkban jelenleg 150-200 ezer beteg szenved a látványos bőrtünetekkel járó pikkelysömörtől. A betegség a kívülállókban gyakran kelt visszatetszést, sőt fertőzéstől való félelmet, pedig a betegség nem fertőző. Május végén elindul egy országos felvilágosító túra, amely érinti azt a hét vidéki várost, ahol – Budapesten kívül –megtalálhatók a pikkelysömör kezelését hatékonyan biztosító biológiai terápiás centrumok. A betegség bár nem gyógyítható, de teljesen tünetmentesíthető. Gondolnánk, hogy Britney Spears, Kim Kardashian vagy Leann Rimes is szenved a pikkelysömörtől? Ahogy ezek a gyönyörű nők képesek teljes és tünetmentes életet élni, úgy ez mindenki számára adott lehetőség. A biológiai terápia ingyenes és nem kell hozzá beutaló. 


Reflexológia - akár már 1 kezelés is hatásos!

2013. május 10.

Balázs István természetgyógyász, reflexológus hétről hétre gyógyult eseteit teszi közzé. Ezúttal két olyan esettanulmány következik, ahol csupán egy alkalma adódott a problémás szerv zónájának kezelésére, de már ez az egy masszázs óriási eredményt hozott.

Mint meghívott vendég, egy hölgynél voltam, akinek már segítettem a reflexológiával. Rajtam kívül még 12 vendég volt jelen, akik mind kíváncsian várták, mit tudok bemutatni. Az egyik vendégnek nehézségei voltak a vállával. Már két hónapja gyulladásban volt, és nem tudta használni a karját. Először is arra kértem, mutassa meg, hogy jól vagy rosszul, mennyire tudja használni a karját. Utána kértem, nyújtsa felém a lábát, és a jelenlévők nagy mulatságára teljes 15 percen át masszíroztam a jobb lábán a reflexzónát. Amikor készen voltam, megkértem a hölgyet, mozgassa a karját. Ő rögtön ellentmondott:
„De hiszen nem tudom…”


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...979899...154