sub

Információk, érdekességek

Trükkök és tanácsok az ápolt fogakért

2006. február 13.

A fogmosást a számtalan ismétlés miatt szinte lehetetlen nem rutinnak tekinteni. A jól és rosszul rögzült technika között azonban hatalmas különbség van: legalább akkora, mint egy jóízű, ragyogó mosoly és egy fogatlan száj között. Ezért érdemes nemcsak a reklámban látható legújabb fogápolási termékekre, hanem azok helyes használatának megismerésére is időt fordítani.

Ha hívják, menjen el!

2006. február 05.

A rák legyőzése nem csak orvosi feladat! Fel kell ismernünk saját felelősségünket egészségünk megőrzésében és a rákos betegségek megelőzésében! 

 

Mit tehet ennek érdekében?

 

  • Ne dohányozzon!
  • Indokolatlanul ne szedjen gyógyszert!
  • Kerülje a mértéktelen italozást!
  • Táplálkozzon egészségesen!
  • Mozogjon és pihenjen, aludjon eleget!
  • Teremtse meg a testi és lelki harmóniát!
  • Ismerje meg testét! Havonta végezze el az emlő/here és a bőr önvizsgálatát!
  • Ha lakossági szűrésre hívják, menjen el!


Feledékenység ellen

2005. szeptember 21.

"Lyukak az emlékezetben", a szellemi képességek hanyatlása, feledékenység… A kor elõrehaladtával sajnos szinte mindenkit elérnek ezek a bajok. Ám szerencsére a feledékenység hátterében csak a legritkább esetben áll betegség, és a problémára a legegyszerûbb gyógyszer is megoldást hoz. S hogy mi lenne a gyógyír? Nos: az agy fokozott terhelése!


Az egyén felelõssége

2005. szeptember 06.

A daganatos és az érrendszeri betegségekre igaz az, hogy szûréssel korai stádiumban (sok esetben még a betegség kialakulása elõtt!) felismerhetõk - ez pedig javítja a felépülés, a teljes gyógyulás esélyét. Nem beszélve arról, hogy a gyógykezelés költségeit is nagyban befolyásolja életmódunk, és nem utolsó sorban az, hogy mennyire élünk a szûrõvizsgálatok adta lehetõségekkel.

Kullancsveszély

2005. szeptember 01.

A csípést legegyszerûbb volna úgy megelõzni, hogy mindenki elkerüli azokat a helyeket, ahol elõfordulhatnak kullancsok. Ez azonban szinte lehetetlen. Nemcsak azért, mert településeken belül, kertekben is megjelennek az élõsködõk, hanem azért sem, mert így sok élménytõl fosztanák meg magukat az emberek. A kullancsok legnagyobb számban ugyanis sûrû növényzet között, erdõkben, ligetekben, vagyis a legjobb kirándulóhelyeken fordulnak elõ. Kullancsbiztonság szempontjából ideális tájak lennének a homok- és kõsivatagok, ilyen helyekre azonban bonyolult eljutni, de az emberek többsége nem is kívánkozik a kietlen vidékekre.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...89...90