sub

Információk, érdekességek

Vigyázat: a köhögés tüdőgyulladást is jelezhet

2013. február 14.

Tévhit, hogy a tüdőgyulladás minden esetben egyértelmű, komoly panaszokkal jelentkezik! Az enyhébb, sokszor egyszerű meghűléshez hasonló tünetek - rossz közérzet, hőemelkedés, köhögés - is jelezhetik a betegséget.


Legyen csend! – Tippek fülzúgás ellen

2013. február 11.

A Brit Tinnitus (Fülzúgás) Társaság 2013 februárjának második hetét a Fülzúgás Hetének nyilvánította, ezzel akarja felhívni a figyelmet korunk egyik népbetegségére. A fülzúgás Magyarországon is sok embert érint, több mint fél millióan szenvednek a folyamatos sípolástól, kattogástól.

Míg régen csak az idősek vagy a nagy zajban dolgozók küszködtek fülzúgással, ma már egyre inkább érinti a fiatal – 22-35 éves korosztályt is – és sokakat akár egy életen át végigkísér.


Karikás a szeme? Szüntessük meg!

2013. február 03.

A szem alatti karikák elleni kozmetikumok célja, hogy kisimítsák a bőrt, leplezzék ennek a bőrzónának a kissé sötétebb árnyalatát, és megszüntessék a szem (tekintet) fáradt jellegét. Ez a hármas hatás alapkövetelmény egy jó minőségű készítménynél. Az alábbiakban részletesen is kitérünk az elvárásokra, valamint egyéb, idevágó kérdésekre – hogy a gazdag hatóanyag tartalmú szemkörnyék-ápoló krémünkkel (vagy kompakt ceruzánkkal) tartós eredményt érjünk el. 


A ketogén diéta a gyermekkori epilepszia kezelésében

2013. január 28.

ketogén diétaMeggyőző kutatások bizonyítják, hogy a ketogén diéta alkalmas lehet arra, hogy csökkentsék a rohamok gyakoriságát, megelőzzék az epilepszia okozta súlyos következményeket. Mi a ketogén diéta? Hogyan lehet alkalmazni epilepsziás gyermekeknél?

A gyermekkori epilepsziákról röviden

Az epilepszia az agy működési zavara, amelyet visszatérő, legalább két alkalommal előforduló, spontán jelentkező, más betegséghez nem köthető görcsroham határoz meg. Az eredete nem mindig ismert. Van, akinél kimutatható fejlődési rendellenesség az agyban, vagy igazolható valamilyen anyagcsere eltérés, esetleg lejátszódott agyvelő vagy agyhártya- gyulladás, vagy valamilyen trauma, de az esetek többségében nincs magyarázat a rohamok megjelenésére (alkati, vagy idiopátiás epilepszia).


Törés, ficam, rándulás - így előzd meg!

2013. január 20.

Az elmúlt napokban beköszöntött a nagy hideg, amellyel együtt járnak a jeges, csúszós utak, ugyanakkor klassz jégpályák és havas síterepek is várják az embert. A tél szerelmesei most már tényleg elővehetik korcsolyáikat, síléceiket és szánkóikat, hogy kiélvezzék a zimankó előnyeit. A téli sportokkal azonban nemcsak a móka jár együtt, hiszen bármikor érhet minket kellemetlen meglepetés. Mit tehetünk, ha sportbalesetet szenvedtünk a sípályán, vagy épp megcsúsztunk a járdán?

A járdán történő megcsúszásokat, baleseteket nyilván nem tudjuk megelőzni, egy sítábor esetén azonban érdemes megfogadni néhány tanácsot. Először is, sítúra esetén készítsük fel testünket a megpróbáltatásra, indulás előtt egy hónappal kezdjük el fokozatosan edzeni, hogy testünk bírja a síeléskor fokozott igénybevételt.  Ezen kívül fontos, hogy síeléskor nap elején alaposan melegítsünk be, hiszen így biztosabban csúszunk, és eséskor is kevesebb veszélynek vannak kitéve izmaink. A megfelelő felszerelés is fontos, a védőruházat kezdők és haladók esetében is jó szolgálatot tesz. Figyeljünk arra, hogy a kötések jól legyenek beállítva, hogy csökkentsük a balesetek kockázatát.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...100101102...154