sub

Információk, érdekességek

Évi 59 milliárd euróba kerül az EU-nak az elhízás

2006. június 11.

Az elhízás okozta betegségek évente 59 milliárd euróval terhelik meg az EU tagországainak egészségügyi költségvetését. Áttételesen, azaz a közvetett gazdasági hatások - elveszett munkanapok, korai nyugdíjazás - költségei pedig 118-236 milliárd euróra rúgnak az Európai Bizottság számításai szerint. Eközben a másik "közellenség", a dohányzás költségeit 130 milliárd euróra teszik a szakemberek.

Másképp hat az alkohol a férfiakra, mint a nőkre

2006. június 11.

Számos tanulmányt olvashattunk már az alkohol káros hatásáról, de a szívbetegségekben betöltött előnyös szerepéről is. Ám nem ugyanúgy segít mindkét nem esetében.

 

Az alkoholfogyasztás pozitív hatása a szívre bizonyított tény, férfiak esetében mindenképpen, de míg náluk a rendszeresség számít, a nőknél a bevitt mennyiség a mérvadó.


A kevesebb több lehet, a mellrák gyógyításában

2006. június 08.

Amerikai és brit kutatók úgy vélik, kevesebb sugárkezelés, de nagyobb dózisban jóval hatékonyabban tudná gyógyítani a mellrákot.

A jelenlegi 25 kisebb adagba elosztott sugárterápiánál jobban meg tudná előzni a visszaesést, ha az alkalmankénti dózisok nagyobbak lennének, ám csak tizenháromszor részesülnének a betegek kezelésben. Ezzel nem csak egyszerűsödne, de olcsóbbá is válna a gyógyítás. A kutatók tíz évig folytattak vizsgálatokat a brit Cancer Research UK Rákkutató Intézet megbízásából, eredményeiket a Lancet Oncology orvosi lapban publikálták.


Hajunk tavaszi gondozásáról

2006. június 07.

A téli hónapok elmúltával gyakran vesszük észre, hogy hajszálaink állománya károsult, töredezik, végei felrostozódnak, a hajszálaink elvékonyodnak.

 

Sokszor hajlamosak vagyunk a tavaszi fáradtságunkra, vitaminhiányunkra fogni ezen jelenségek okait.


Energia csokoládéból

2006. június 06.

Baktériumokkal termeltet elektromos energiát csokoládégyári hulladékból egy brit mikrobiológus.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...357358359...366