sub

Információk, érdekességek

Termessz otthon orvosságot

2006. május 09.

petrezselyem Termessz otthon gyógynövényt, hogy mindig kéznél legyen az egyszerűbb betegségek orvossága. Minden egyes edénybe lehetőleg más-más betegségcsoport gyógyító növényeit ültesd. Legyen köztük kamilla, citromfű, petrezselyem.

 

A cserepeket a kertben, a teraszon, az erkélyen, sőt akár az ablakban is elhelyezheted. Ne feledkezz meg a rendszeres locsolásról, különösen a kezdet kezdetén. Vigyázz, hogy a fogyasztásra szánt növényt sose kezeld permetező szerrel!


A változás kora

2006. május 07.

A klimax sok nő életében érzelmi és fizikai fordulópontot jelent, amitől a kellemetlen tünetek miatt nagyon sokan tartanak. 


Divatdiéták

2006. május 07.

A nyár beköszöntével sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy az ún. fürdőruhaszezonra nem sikerült elérniük a megcélzott testtömeget. A csalódottság következménye lehet, hogy a gyors, akár 1-2 hetes csodakúrákkal, divatdiétákkal ezt a gondot megoldhatónak gondolják. Tény, hogy nagyon sok csodadiéta képes rövid időn belül látványos eredményt produkálni, azonban érdemes emellett a többi jellemzőt is figyelembe venni. A legtöbb gyors fogyást ígérő, divatos fogyókúra ugyanis - amellett, hogy sokszor egyszerű a betartása, és híres sztárokkal reklámozzák - az esetek nagy részében tudományosan nem megalapozott, és az egyes tápanyagok mennyiségének eltolódása miatt komoly egészségi kockázattal jár.

Mit mondhat a betegnek az ápoló?

2006. május 05.

Negyven órás pontszerző továbbképzést szervezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Jog és kommunikáció – a hatályos egészségügyi és adatvédelmi törvény és alkalmazása a mindennapok gyakorlatában címmel. Az április végétől négy napon át tartó továbbképzés, melyen 25 kórházi szakdolgozó vett részt, ma ér véget.

Készül a férfi fogamzásgátló

2006. május 05.

A férfi fogamzásgátlók hatása teljes egészében visszafordítható.
Hamarosan már nem csak a nők szedhetnek fogamzásgátlót. Rövid időn belül piacra kerülhetnek az első férfi fogamzásgátló tabletták is: egy új kutatás kimutatta, hogy szedése nem okoz maradandó károsodást.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...357358359...363