sub

Információk, érdekességek

Regionális onkológiai centrum Nyíregyházán

2006. május 04.

Nagyobb kapacitás, több szakorvos és korszerűsített műszerpark is kellene a megnövekedett feladatokhoz.


Már hivatalosan is regionális centrumként működik az onkoradiológia a Jósa András kórházban, bár az osztály, megszervezése óta, ezt a szellemiséget követi, ennek a kívánalomnak felel meg munkájában - tájékoztatott dr. Erfán József a regionális centrum vezetője.


Ösztrogén: a női vonzerő titka

2006. április 23.

A skóciai St.Andrews Egyetemen végzett felmérés szerint a vonzóbb nők vizeletének ösztrogénszintje magasabb, mint a kevésbé vonzónak tartott nőké.


A vizsgálatok nyomán valószínűsíthető, hogy a vonzónak tartott női jegyek – mint pl. a nagy szemek és a telt ajkak – összefüggést mutatnak a női hormonszinttel és a termékenységgel.


A szexi nők negatívan befolyásolják a férfiak döntésképességét

2006. április 22.

Egy csinos nő látványa elég ahhoz, hogy teljesen összezavarja a férfiak döntéshozatali képességét - állítják belga kutatók.

 

Ráadásul minél magasabb egy férfi tesztoszteron szintje, annál erősebb a hatás.


Az Otthonszülés Napja

2006. április 11.

 Az Otthonszülés Napjának Szervező Bizottsága országos – az ország kilenc nagyvárosában azonos időben zajló – megmozdulást szervezett. A demonstráció célja, hogy hazánkban is megszűnjön az otthonszülést választó családok és a szülést segítők hátrányos megkülönböztetése. A megmozduláson részt vevők fel szeretnék hívni a társadalom figyelmét a gyermekek világrajövetelének körülményeire, amelynek középpontjában a háborítatlan szülés áll.


SEGÍTSÉG – Országos road show a dohányzás ellen

2006. április 11.

Az Európai Bizottság „SEGÍTSÉG – A dohányfüstmentes életért” címet viselő kommunikációs kampányának részeként árpilis 24. és 29. között országos egyetemi road show zajlik Magyarországon.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...358359360...363