sub

Információk, érdekességek

Szike vagy szívkatéter?

2008. szeptember 04.

A szívinfarktus miatt kezelteknek csak néhány százaléka hal meg, a többiek elindulnak a rehabilitációs utókezelés útján.

 

 

Még mindig nehéz eldönteni, mi jobb a koszorúérbetegségben szenvedõnek: ha a szívsebész áthidaló mûtéttel kezeli a szûkületet, vagy ha szívkatéterrel kitágítja a beszûkült érszakaszt és behelyezi a kis fémhálót, amely továbbra is nyitva tartja a beteg eret. Az Európai Szívgyógyász Kongresszuson a szakemberek meglepõ véleménye szerint ezt legjobban a megfelelõ módon tájékoztatott beteg tudja eldönteni.


Világújdonsággal a hirtelen szívhalál ellen

2008. szeptember 03.

A speciális számítógépes diagnosztikai rendszer valójában a hagyományos EKG-vizsgálat továbbfejlesztett változata.

 

 

Szeptemberben kezdõdik a veszprémi kórház kardiológiai osztályán annak a speciális EKG-készüléknek a klinikai tesztje, amit a Pannon Egyetem mûszaki informatikai karán fejlesztettek ki az úgynevezett hirtelen szívhalálra való hajlam kiszûrésére.


Kevés a helyesen táplálkozó kisiskolás?

2008. szeptember 03.

Az általános iskolás korú gyerekek étkezési szokásait leginkább a szülõk és a reklámok alakítják.

 

 

Az iskolai büfé és menza szerepérõl megoszlanak a vélemények. A GfK  LHS HealthCare a tanulmány készítése során 100 védõnõt kérdezett meg a 6-14 éves korú gyerekek étkezési szokásairól. A szakemberek 64 százaléka változó véleményt fogalmazott meg a témában, 19 százalék rossznak, 11 százalék pedig nagyon rossznak ítéli a kisiskolások táplálkozási szokásait. Csak a válaszadók 5 százalékának van jó, egy százaléknak pedig nagyon jó véleménye a gyerekek étkezésérõl.


Kína vakcinagyártásban is nyomul

2008. szeptember 02.

Kína negyvenhárom gyógyszeripari vállalata huszonhat betegség ellen összesen negyvenegy oltóanyag-típust gyárt.

 

 

Az 1,3 milliárdnyi lakosságú Kínai Népköztársaság mostanra a világ legnagyobb oltóanyag-gyártójává és felhasználójává nõtte ki magát: a gyógyszeripari piac e szelete évente 5 milliárd jüant, azaz 753,3 millió dollárt forgalmaz – közölte a Scrip egy nemrégiben tartott pekingi tanácskozáson elhangzott adatot.


28 Botox-halott Európában

2008. szeptember 02.

Hatszáz megbetegedés, 28 haláleset Botox-injekciók nyomán Európában.

 

 

Az Európai Gyógyszerügynökség felmérése szerint az évek során több mint hatszáz olyan eset fordult elõ, amikor Botox-injekciókban részesült személyeknél komoly negatív hatások léptek fel, huszonnyolcan közülük meghaltak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...356357358...450