sub

Információk, érdekességek

Tisztiorvosokhoz fordulnak a határrendészek

2009. március 03.

Korábban a tisztiorvosi hivatal munkatársai fertõtlenítették a veszélyeztetett helyiségeket, ez azonban már a múltté.


 

Tarthatatlan közegészségügyi állapotok uralkodnak a rendõrség határrendészeti kirendeltségein a Független Rendõr Szakszervezet szerint, ezért a szakszervezet az országos tiszti fõorvos azonnali intézkedését kezdeményezte - közölte Pongó Géza fõtitkár.


Genetikai kód az optimizmusra

2009. március 01.

Az emberek egy része eredendõen "programozott" a boldogságra, a negatív érzések elhárítására.

 

 

Hogy félig telinek vagy félig üresnek látja-e valaki azt a bizonyos poharat maga elõtt, attól is függhet, hogy egy hormonszállítást befolyásoló génnek melyik változatát hordozza. Az emberek egy része ugyanis eredendõen "programozott" a boldogságra, a negatív érzések elhárítására, míg mások genetikailag hajlanak a mélabúra - állítják az Essexi Egyetem kutatói a brit Proceedings of the Royal Society B címû tudományos folyóiratban.


Arcunk tükrözi, hogy mit rágunk

2009. február 23.

Õsünknek az arcát az orrüreg mindkét oldalán merev csontok erõsítették, emellett a fogazata is nagyon különbözött.

 

 

Õseink arcformája úgy alakult, hogy fogaikkal összeroppanthassák a kemény magokat, ha más étel hiján azok voltak az egyedüli ennivalók a túléléshez. A témával foglalkozó nemzetközi kutatócsoport tanulmányát az USA Tudományos Akadémia folyóirata közölte.


Hosszú élet gén nem csak Japánban

2009. február 06.

Európaiakban is megtalálták a japánok "hosszú élet" génjét.

 

 

Jó génnel bárki matuzsálemi kort érhet meg - erre utal német kutatók kedden megjelent tanulmánya, amely szerint európai emberekben is megtalálták a gént, melyet korábban a japánok hosszú élettartamával hoztak összefüggésbe.


Atomi technika az ízületi gyulladás korai megállapítására

2009. február 04.

Az atomi erõ mérésen alapuló új technika hat hónappal korábban figyelmeztethet a betegség közeledtére.

 

 

Az ízületi gyulladás egyik formájában, oszteoartritiszben szenvedõ embereknél segíti a gyors és korai diagnózist a svájci orvosok által kifejlesztett új technika, melyet a Nature Nanotechnology szaklap vasárnapi keltezésû számában mutattak be.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...331332333...451