sub

Információk, érdekességek

Fáj a feje? Menjen fogorvoshoz

2008. december 12.

Fájdalomcsillapító helyett hatásosabb lehet a fogak és az állkapocsízületek helyzetének összehangolása.

 

 

A fejfájás, a migrén, a szem mögötti, arcüregi, nyak- és válltáji fájdalmak olyan tünetek, amelyekkel általában orvoshoz fordulunk, de a fogorvosok szerint lehet, hogy csak õk tudnak enyhíteni a fájdalmon. A kozmetikai fogászat szakemberei szerint a fejfájás gyakran klasszikus tünete a nem megfelelõ fogokklúziónak (harapásnál a fogak érintkezése), így ahelyett, hogy bevennénk egy fájdalomcsillapítót vagy elmennénk a háziorvoshoz, hatásosabb lehet a fogak és az állkapocsízületek helyzetének az összehangolása.


Herpeszvírus és az endodontikus betegségek

2008. november 30.

A herpeszvírusokat régóta tartják számos szájüregi betegség okozójának.

 

 

Most egy új vizsgálat összefüggést talált az endodontikus betegségek és az Epstein-Barr vírus között. A felfedezés új megelõzõ és terápiás kezelésekhez vezethet.


Miért dohányoznak többet a skizofréniában szenvedõk?

2008. november 26.

A tudathasadásos elmebajban, skizofréniában szenvedõk kétszer-háromszor annyi cigarettát szívnak, mint a hasonló korú átlagnépesség.

 

 

A Proceedings of the National Academy of Sciences tudományos folyóirat olyan kisérletrõl számolt be, ami megmagyarázza a skizofrének rendkivüli nikotinéhségét.


Mi provokáljuk az alattomos gyilkost

2008. november 18.

Már ma is világszerte évente legalább hárommillióan vesztik életüket a mintegy 600 millió betegbõl.

 

 

November harmadik szerdája - idén november 19. - a hörgõsorvadással járó krónikus obstruktív tüdõbetegség (az angol elnevezés kezdõbetûibõl: COPD) világnapja, amelynek célja, hogy az egyre növekvõ népegészségügyi problémára figyelmeztessen. Az elsõ világnapot 2002-ben szervezte a GOLD nemzetközi szakorvosi csoport az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) és az amerikai szív- és tüdõintézettel karöltve.


A rákos gyermekek 75 százaléka meggyógyul

2008. november 15.

Leukémiás gyermekek gyógyítását segítik az alapítványi adományból vásárolt berendezések.

 

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Onkohaematológiai és Csontvelõtranszplantációs Osztálya a kiemelten közhasznú Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványtól 16 millió forintos támogatást vehetett át csütörtökön. A pénzösszeg segítségével egy - a leukémiás gyermekek sikeres gyógyításához nélkülözhetetlen - életmentõ csontvelõ-átültetéshez szükséges sejtfagyasztó és -tároló berendezés megvásárlására kapott lehetõséget az egészségügyi intézmény - mondta a kórház fõigazgató-fõorvosa a távirati irodának.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...206207208...239