Vércsoport szerinti diéta - B
A „B" vércsoportúak számára elsödleges probléma az egészséges testsúly fenntartása, a vércukorszint szabályozása és az anyagcsere egyensúlyának megtartása. A tejtermékek az ajánlott élelmiszerek csoportjába tartoznak, föleg a kultúrával kezelt, savanyított termékek, valamint a halak és a tenger gyümölcsi. Alakítson ki rendszeres alvásrendet, amihez szorosan tartsa is magát. Naponta iktasson be relaxációs szünetet, illetve végezzen rendszeresen testmozgást.Ajánlott:
- Húsok: bárány, birka, kecske, nyúl, marha, halak, csuka, ponty, tenger gyümölcsei
- Tej/tojás: kefir, joghurt, tehéntúró, kecskesajt, tej, tejföl, tojás
- Olajok, olajos magvak: lenolaj, olivaolaj, mandula, gesztenye
- Hüvelyesek: bab félék, zöldborsó
- Gabonafélék: rizs, szójaliszt, zab, tönkölybúza, köles
- Zöldségek: cékla, brokkoli, kelkáposzta, gomba, hagyma, zöldborsó, spenót, saláta, karalábé, répa, fokhagyma, zöldbab, uborka, paprika, karfiol, padlizsán
- Gyümölcsök: szeder, áfonya, cseresznye, meggy, ananász, szilva, görögdinnye, alma, bodza, citrom, grapefruit, málna, banán, szölö, narancs, banán,
- Italok: borsmenta,-csipkebogyó,-zöld tea, fehér,-vörösbor
- Testmozgás: úszás, kerékpározás, jóga
Kerülendõ (nem-vagy csak ritkán ehető):
- Húsok: csirke, felvágottak, sertés hús, liba, belsöségek, kacsa, fácán, szalonna, sonka
- Tej/tojás: kecsketej, jégkrém, vaj
- Olajok, olajos magvak: kesudió, pisztácia, naraforgó, földimogyoró, mák, tökmag,
- Hüvelyesek: csicseriborsó, lencse, szója, tofu
- Gabonafélék: búza (minden formában), pattogatott kukorica, árpa, rozsliszt, vadrizs, hajdina
- Zöldségek: sütötök, paradicsom, rebarbara, retek, olajbogyó, kukorica
- Gyümölcsök: kajszibarack, körte, füge, sárgadinnye
- Italok: sör, kávé, tömény szeszes ital, szódavíz, szénsavas üdítõk(kóla, fanta...), fekete tea,
- Testmozgás: lustaság